Forumowa wymiana usług? :-)

Ciężkie czasy nastały ;-) i tak sobie pomyślałam, że może powymieniamy się szeroko pojętymi usługami?

Wiecie, sprzątanie, mycie okien, godzina siedzenia z dzieckiem forumki, ciasto, własnoręcznie zrobione kolczyki, itd. itp.

Ja oferuję np. makijaż, manicure, pedicure, pazurki żelowe, analizę kolorystyczną, przejrzenie szafy i selekcję garderoby itd. itp.

Co Wy na to?

Łatwiej jest skorzystać z barteru niż wydać pieniądze, więc może się akcja uda, co?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Forumowa wymiana usług? :-)

Paulka - mogą być kotleciki rybne??? z dorsza? w galarecie, occie albo po grecku??? :)

ja bardzo chętnie bym się pisała na zdjęcia ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny,a czy któraś mogłaby mi zrobić jakąś rybkę na święta?w zamian mogę zrobić zdjęcia,albo masaż oczywiście:)

O tak, ja bym bardzo chętnie zrobiła porządek w szafie, mam tam ze 2 walizy nieużywanych ciuchów...

Z ciuchami też mogłoby być fajnie :-). Ale opcje dwie: ciuch za ciuch lub ciuch za usługę, bo czasem może być problem, żeby dwie osoby znalazły w swoich szafach coś dla siebie odpowiedniego. Ewentualnie z dopłatą jakąś czy coś, ale to już kwestia dogadania się tych osób.

Jakby co ;-) to ja szukam spodni (najchętniej z kantem) takie do kolan lub ciut poniżej. Ciemne, takie w sam raz na jesień, zimę do kozaków ;-). Rozmiar 38-40 (raczej 38, ale wszystko zależy od kroju), najchętniej z szerokimi nogawkami.

Agata - może być babka :D

A może tutaj lepszy byłby taki układ: Ty dajesz możliwość wybrania sobie jakiegoś ciucha / ciuchów w zamian za usługę wyświadczoną przez inną forumkę?
Chyba, że ta inna forumka też chce wymienić garderobę. ;)

Dziewczyny a nie myślałyście o wymianie ale np. ubrań???
już wcześniej na forum był poruszany wątek tego rodzaju. Mam sporo markowych, niezniszczonych ubrań, lubię mieć coś nowego, a skoro szukamy w naszym działaniu oszczędności to może wymiana byłaby fajnym rozwiązaniem, pewnie każda z nas chętnie zrobiłaby pożądek w szafie:-)

KTO ---> CO OFERUJE

JustynaArt - wizaż, paznokcie ŕ studio@justyna-art.pl

olciaprincessa - odchudzanie, treningi, diety ---> fitness-ola@wp.pl

kobritta - piecze, gotuje i robi paznokcie żelowe

Asiunia – biżuteria ---> Chełm, asimel@wp.pl

piernik - lekcje tańca

MiA_2008 - piecze i gotuje

ja-majka - robi pierogi ;-)

iwonka_ika - robi pyszny sos słodko-kwaśny ---> Przymorze, iwonka_ika@tlen.pl, gg2608915

mama hana - gotowanie, pieczenie (surówki, chleby, bułki, dżemy)

Xsantypa - pyszne pierogi (jest zawodowcem)

Martha – surówki i sałatki (na każdą okazję) ---> Suchanino/Nowy Port/Gdynia-Orłowo, martha@infinity.net.pl

AgusiaGda - piecze, gotuje(surówki, sałatki, mięsa), robi hennę ;-), haft krzyżykowy, obróbka zdjęć, elektroniczne zaproszenia/zawiadomienia, a na Święta - rybka w galarecie, pulpeciki rybne w galarecie/po grecku/w occie :-) ---> Przymorze, agusiagda@o2.pl

Martek - gotuje oraz artystycznie pakuje prezenty

nusia85 - gotuje, piecze ciasta, pomoże w sprawach zusowo-kadrowych, obróbka zdjęć, przygotowanie aukcji allegro, prasowanie i mycie okien :)

Karolinka29 - kartki okolicznościowe i zaproszenia oraz drobne dekoracje, bardzo dobre zupy i domowe ciasta (piernik, cycki teściowej, królewiec, biszkopt z kremem tiramisu i brzoskwiniami i inne) , rozliczanie/odzyskiwanie vatu budowlanego z budowy domu ---> karolinalubawinska@wp.pl

Agata2209 - haftowanie, kartki okolicznościowe, zaproszenia, pomoc przy pisaniu różnego rodzaju pism, prac itp., możliwe jakieś wypieki (sernik, babki itp.)

weronka - korepetycje z matematyki, fizyki ---> pati-ko@wp.pl

yecath - tłumaczenia pol-ros, ros-pol oraz lekcje języka rosyjskiego ---> katja.ch@gmail.com

MadziaH - pomoc w niemieckim(także tłumaczenia), opieka nad dzieckiem i zwierzakiem ---> Wejherowo, gg 7531424, marysia.h@wp.pl

nanana - korepetycje z matematyki, pilnowanie dziecka ---> Chylonia/Cisowa, gg 8331920, anna.kwidzyn@wp.pl

klara - konwersacje po angielsku, tłumaczenia z ang na pol i odwrotnie, PITy, opieka nad dzieckiem. + mąż kucharz

bigbeat - opieka nad niemowlęciem, pomoc w zakresie j. polskiego i wad wymowy, przyrządzanie klasycznych mięsnych dań - zwłaszcza zrazów, kotletów de volaille itp. rarytasów. ---> bigbeat@vp.pl

Melpomena - opieka nad dziećmi i czworonogiem, doradztwo w zakresie urządzania wnętrz ---> eiffla@vp.pl

Kamila - popilnuje dziecka w Pruszczu u siebie

maja - dyplomowana opiekunka dziecięca ---> Niedźwiednik

Jola - podszkoli z autocad, pomoc w aranżacji mieszkania, projekty wizytówek, opieka nad dzieckiem w weekend ---> jolantalokic@op.pl

Lajla - architektura/architektura wnętrz, a mąż może rozliczyć pit-y, poradzić w księgowości. ---> Gdyni Kamienna Góra, jolantalokic@op.pl

danag - obróbka zdjęć, grafika, tworzenie stron www ---> ttt9@o2.pl

Betrisa - fotografia, obróbka cyfrowa, kartki świąteczne, kalendarze, strony www ---> Banino/Morena, beata@betrisa.pl

Caroca - czyszczenie płaszcza chemicznie, pranie: koszul, krawatów, spodni z kantem + ręczne prasowanie ---> Stogi, gg: 1802933, caroca1@wp.pl

aleksandraa20 - edycja tekstów w wordzie (prace magisterskie itp.) ---> aleksandraa20@o2.pl

bazylia - sprawy sądowe, kłopoty z ubezpieczalnią, pisma urzędowe

Asior – ...sprawy z zakresu prawa(świadczenia rodzinne i fundusz alimentacyjny), doradztwo jak postępować z dzieckiem - począwszy od 0+ (tj. ustalanie harmonogramu dnia), ŚWIĘTY MIKOŁAJ ---> asia0804@wp.pl

paulka - jest fotografem i po kursie masażu klasycznego --->
paulinagolebiewska22@wp.pl

magda85- robię pierogi :-) piekę i gotuję, mogę popilnować maluszków, zawodowo projektuję wnętrza, wykonuję projekty zabudów kuchennych itp.
Znajomi chętnie korzystają z mojej usługi malowania różnych postaci na ścianach do pokoi dziecięcych.

Agusia - sama regulacja :)

Ciacho powiadasz... może być babka? ;)

coś na zasadzie zbliżonej do Banku Godzin ;) http://www.bankgodzin.org/content/view/14

tylko póki co u nas jest usługa za usługę :) a nie godzina za godzinę :)

up :)

iwonka i martek napiszcie do mnie na maila to się umówimy:)

Justyna - to był kombinezon z nogawkami(?) :P to nie dziękuję :) obserwuję na Allegro kombinezon-śpiworek ;)

Agusia, dzięki za porządki w naszej liście :-). Czy chcesz ten kombinezon niebieski?

Z ja-majką jestem już umówiona, z Carocą prawie :-).

KTO ---> CO OFERUJE

JustynaArt - wizaż, paznokcie ŕ studio@justyna-art.pl

olciaprincessa - odchudzanie, treningi, diety ---> fitness-ola@wp.pl

piernik - lekcje tańca

iwonka_ika - robi pyszny sos słodko-kwaśny ---> Przymorze, iwonka_ika@tlen.pl, gg2608915

Martha – surówki i sałatki (na każdą okazję) ---> Suchanino/Nowy Port/Gdynia-Orłowo, martha@infinity.net.pl

AgusiaGda - piecze, gotuje(surówki, sałatki, mięsa), robi hennę ;-), haft krzyżykowy, obróbka zdjęć, elektroniczne zaproszenia/zawiadomienia, a na Święta - rybka w galarecie, pulpeciki rybne w galarecie/po grecku/w occie :-) ---> Przymorze, agusiagda@o2.pl

nusia85 - gotuje, piecze ciasta, pomoże w sprawach zusowo-kadrowych, obróbka zdjęć, przygotowanie aukcji allegro, prasowanie i mycie okien :)

Karolinka29 - kartki okolicznościowe i zaproszenia oraz drobne dekoracje, bardzo dobre zupy i domowe ciasta (piernik, cycki teściowej, królewiec, biszkopt z kremem tiramisu i brzoskwiniami i inne) , rozliczanie/odzyskiwanie vatu budowlanego z budowy domu ---> karolinalubawinska@wp.pl

Agata2209 - haftowanie, kartki okolicznościowe, zaproszenia, pomoc przy pisaniu różnego rodzaju pism, prac itp., możliwe jakieś wypieki (sernik, babki itp.)

weronka - korepetycje z matematyki, fizyki ---> pati-ko@wp.pl

yecath - tłumaczenia pol-ros, ros-pol oraz lekcje języka rosyjskiego ---> katja.ch@gmail.com

MadziaH - pomoc w niemieckim(także tłumaczenia), opieka nad dzieckiem i zwierzakiem ---> Wejherowo, gg 7531424, marysia.h@wp.pl

nanana - korepetycje z matematyki, pilnowanie dziecka ---> Chylonia/Cisowa, gg 8331920, anna.kwidzyn@wp.pl

klara - konwersacje po angielsku, tłumaczenia z ang na pol i odwrotnie, PITy, opieka nad dzieckiem. + mąż kucharz

bigbeat - opieka nad niemowlęciem, pomoc w zakresie j. polskiego i wad wymowy, przyrządzanie klasycznych mięsnych dań - zwłaszcza zrazów, kotletów de volaille itp. rarytasów. ---> bigbeat@vp.pl

Melpomena - opieka nad dziećmi i czworonogiem, doradztwo w zakresie urządzania wnętrz ---> eiffla@vp.pl

Jola - podszkoli z autocad, pomoc w aranżacji mieszkania, projekty wizytówek, opieka nad dzieckiem w weekend ---> jolantalokic@op.pl

Lajla - architektura/architektura wnętrz, a mąż może rozliczyć pit-y, poradzić w księgowości. ---> Gdyni Kamienna Góra, jolantalokic@op.pl

danag - obróbka zdjęć, grafika, tworzenie stron www ---> ttt9@o2.pl

Betrisa - fotografia, obróbka cyfrowa, kartki świąteczne, kalendarze, strony www ---> Banino/Morena, beata@betrisa.pl

Caroca - czyszczenie płaszcza chemicznie, pranie: koszul, krawatów, spodni z kantem + ręczne prasowanie ---> Stogi, gg: 1802933, caroca1@wp.pl

aleksandraa20 - edycja tekstów w wordzie (prace magisterskie itp.) ---> aleksandraa20@o2.pl

Asior – ...sprawy z zakresu prawa(świadczenia rodzinne i fundusz alimentacyjny), doradztwo jak postępować z dzieckiem - począwszy od 0+ (tj. ustalanie harmonogramu dnia), ŚWIĘTY MIKOŁAJ ---> asia0804@wp.pl

paulka - jest fotografem i po kursie masażu klasycznego --->
paulinagolebiewska22@wp.pl

dziewczyny robiące zdjęcia - co byście chciały za kilka zdjęć???

Agata2209 - mogłoby być jakieś ciacho :)))) hennę też? czy samą regulację?

Agusia - co byś chciała w zamian za regulację brwi? Ja już na moje nie mogę patrzeć!!!!!! :/

Dopisuję siebie ;)

KTO ---> CO OFERUJE

JustynaArt - wizaż, paznokcie

olciaprincessa - odchudzanie, treningi, diety

piernik - lekcje tańca

iwonka_ika - robi pyszny sos słodko-kwaśny

Martha – surówki i sałatki (na każdą okazję) ---> Suchanino/Nowy Port/Gdynia-Orłowo

Karolinka29 - kartki okolicznościowe i zaproszenia oraz drobne dekoracje, bardzo dobre zupy i domowe ciasta (piernik, cycki teściowej, królewiec, biszkopt z kremem tiramisu i brzoskwiniami i inne) , rozliczanie/odzyskiwanie vatu budowlanego z budowy domu

weronka - korepetycje z matematyki, fizyki

yecath - tłumaczenia pol-ros, ros-pol oraz lekcje języka rosyjskiego

MadziaH - pomoc w niemieckim(także tłumaczenia), opieka nad dzieckiem i zwierzakiem ---> Wejherowo, gg 7531424

nanana - korepetycje z matematyki, pilnowanie dziecka ---> Chylonia/Cisowa, gg 8331920

bigbeat - opieka nad niemowlęciem, pomoc w zakresie j. polskiego i wad wymowy, przyrządzanie klasycznych mięsnych dań - zwłaszcza zrazów, kotletów de volaille itp. rarytasów.

Melpomena - opieka nad dziećmi i czworonogiem, doradztwo w zakresie urządzania wnętrz

Jola - podszkoli z autocad, pomoc w aranżacji mieszkania, projekty wizytówek, opieka nad dzieckiem w weekend

danag - obróbka zdjęć, grafika, tworzenie stron www

Betrisa - fotografia, obróbka cyfrowa, kartki świąteczne, kalendarze, strony www ---> Banino/Morena

aleksandraa20 - edycja tekstów w wordzie (prace magisterskie itp.)

paulka - jest fotografem i po kursie masażu klasycznego

tematycznie.., ale siebie nie widzę..., zresztą jak któraś będzie chciała coś wiedzieć niech pisze... -JESTEM ŚWIĘTYM MIKOŁAJEM... :)

nie jest alfabetycznie tylko mniej-więcej tematycznie ;)

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...