Fotki BT Gdansk

Kto ma fotki z Bt Gdansk widzialem ze pelno was tam biegalo z aparatami:)
wiec nie ukrywac sie i podawac linki do stronek, ,,Lewa łapa"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Fotki BT Gdansk

No co jest ?? Nikt nie ma fotek ??

Ja nie mogłam być :-(

A jak Wam poszło? Pochwalcie się :-)

Widzisz Wiesiu... jak ty nie zrobisz fotek, to potem nikt nie robi, albo nie mają ochoty ich pokazywać.
NIE WSTYDŹCIE SIĘ !!

Dla tych co jeszcze nie wiedzą:

Troche (mało ciekawych) zdjęć oraz wyniki znajdują się na stronie MOSIRU (www.mosir.gda.pl). Więcej ciekawszych fotek u Bolka (www.bolek.ir.pl)

Wiesiu - nie pytaj, mi się jechało tragicznie bo mi nowy łańcuch na już troche zużytym blacie skakał i na średniej tarczy z przodu cały wyścig jechałem. Tak jak na podjazdach jeszcze nie było źle, tak na tym asfalcie i na zjazdach myślałem że się zapedałuję na śmierć. Nie lubię jeździć z tak dużą kadencją... no a swoją drogą to konkurenci też nie śpią i wiele osób na tym BT pokazało swoją bardzo dobrą dypozycję.
Ale wiesz Wiesiu czego mi na Bike Tourze brakowało najbardziej? CIEBIE!!! Co to za Bike Tour bez Wiesi:( Mam nadzieje że na Family Cupie już się stawisz na starcie.

A więc do zobaczenia i pozdROWER:)

Żywy się zakochał

haha napisał(a):

> Żywy się zakochał

... jak nie lubić sympatycznej osoby która roweruje z pasji? Nie mylić z pasją do niepodpisywania się uskutecznianą przez "haha"

Ja się dołączam... bo jak nie lubić tak miłej osóbki;-)). A tak swoją drogą TJ jak tam sprawa z tymi fotkami przy profilach?

Michu. napisał(a):

> Ja się dołączam... bo jak nie lubić tak miłej osóbki;-)). A tak
> swoją drogą TJ jak tam sprawa z tymi fotkami przy profilach?

Michu. - a Ciebie czemu tym razem nie było? I jak tam praca dyplomowa i przygotowania do matruki?

Pozdrawiam serdecznie:-)

Michu. napisał(a):

> Ja się dołączam... bo jak nie lubić tak miłej osóbki;-)). A tak

jest taka możliwość. Admin grzebie przy forum.

Michu. napisał(a):

> A tak

Nie ma możliwości dodawania przy wypowiedzi (jako avatar), ale jest możliwość dodania w profilu, musi być jednakże na serwerze zewnętrznym. W przypadkach szczególnych (Was - których znam i widzę na forum) mogę wrzucić gdzieś jak swoją - pod rowery, ale to już na prv.

zerknij na mój profil http://forum.trojmiasto.pl/profile.php?f=8&id=2605

No jak dla mnie to może być, fajne duże foto.... avatar to nawet mógłby być lipny, bo mały, a tak jak ktoś chce to se kliknie na profil.

Michu. napisał(a):

> tak jak ktoś chce to se
> kliknie na profil.

musisz być tylko zalogowany, wtedy klikam na Twojego nicka i jest. Zatem Michu - rejestruj, loguj i dodawaj ;P

haha napisał(a):

> Żywy się zakochał

A właśnie że nie o to chodzi... TJ i Michu już Ci wszystko napisali, poza tym jakbyś znał/znała Wiesię to miał/miała byś o Niej takie samo zdanie. Po rpostu przemiła osóbka na rowerze:-)

żYwY, mnie nie było, bo po prostu totalnie nie mam kondychy i sądze, że nawet bym nie dojechał do mety. Zapewne po wakacjach to nadrobie;-)). Z pracą dyplomową to mam urwanie głowy... tak samo jak z przygotowaniem do matury..., oby jak najszybciej nadszedł ten czerwiec.

Pozdrawiam.

żYwY napisał(a):

> Wiesiu - nie pytaj, mi się jechało tragicznie bo mi nowy
> łańcuch na już troche zużytym blacie skakał i na średniej
> tarczy z przodu cały wyścig jechałem. Tak jak na podjazdach
> jeszcze nie było źle, tak na tym asfalcie i na zjazdach
> myślałem że się zapedałuję na śmierć. Nie lubię jeździć z tak
> dużą kadencją... no a swoją drogą to konkurenci też nie śpią i
> wiele osób na tym BT pokazało swoją bardzo dobrą dypozycję.
> Ale wiesz Wiesiu czego mi na Bike Tourze brakowało najbardziej?
> CIEBIE!!! Co to za Bike Tour bez Wiesi:( Mam nadzieje że na
> Family Cupie już się stawisz na starcie.

Hej! Co za spekulacje niektórzy tutaj snują ;-)

Chiba nie ma się co martwić tą sprzętową niedyspozycją... wkońcu to dopiero początek sezonu.
Mnie też na BTCH nie poszło rewelacyjnie na Waszym zacnym tle... ale to zawsze jakiś powód to ambitnej mobilizacji i poprawy :-)

Nie było mnie na Gdańskim BT bo pracuje teraz w tzw. trybie zmianowym - czyli raz dzień raz noc (świątek piątek) :-( No i czasem wypadnie mi weekend w pracy. Ale ŻYWIĘ nadzieję, że za wiele imprezek i Twojego towarzystwa mi nie przepadnie :-)))))

Słuchajcie jak to jest że na Bike Tour Gdańsk w kategorii Elite , czyli wiek od 19 do 29 startuje niejaki pan A. Kajzer, rok urodzenia 1973 czyli 32 wiosny. Mało tego, dumny staje jeszcze na podium i odbiera nagrodę.

Proponuje więc tym z Kat. Elite którzy marzą o pudle, żeby w następnych zawodach z cyklu BT Gdańsk wystartowali w kat. do lat 10.
No chyba że wystartuje tam pan Kajzer.;):):):):)Wtedy marne już szanse

Mam nadzieje ze byles zaraz za podium bo inaczej nie masz prawa to poruszania tego tematu! Dlaczego ludzie z drugiej dziesiatki zawsze musza sie o cos pluc. Lepiej zacznij trenowac jak nalezy a nie szukac winnych swoich slabych lokat na wyscigach!

od 30 to już wydolnosc organizmy wylacznie spada. Wiec zawsze jest taka kategoria w ktorej klasyfikowani moga byc WSZYSCY.
W biegach na orientacje jest to 21-35 lat ... nie wiem jak jest w rowerach ale 19-29 jest dosyc podobnym zakresem, bym się nie czepiał więc.
Pozdr/J

Tu nie chodzi o podium tylko o regulamin to tak jakbym np. skrócił trasę sobie o połowę albo wystartował na motorze. Ten kolega ignoruje innych w jego kategorii wiekowej ciekawe czy inni z kategorii 30-45 by mogli wystartować w kategorii elite. Powinien być od razu zdyskwalifikowany Te imprezy maja na celu promocje sportu i aktywnego wypoczynku a zobaczcie jak one zachęcają wręcz odstraszają Sędziowie do mogą iść liczyć owce na łące a nie sędziować zawody. Nawet w takich wypadkach my Polacy, co tak narzekamy na nasz kraj nie potrafimy być uczciwi a dziwimy się, że tam u góry gdzie w grę wchodzi spora kasa są przekręty nie będę dalej się rozwodził na ten temat, bo szkoda słów.
Specjalne pozdrowienia dla Andrzeja K.

Robi powinno Ci byc wstyd ze goni Cie "taki stary" zawodnik... :)

Krzyżak napisał(a):

> Robi powinno Ci byc wstyd ze goni Cie "taki stary" zawodnik...

Wstyd to powinno jemu, jednak jak widać nie ma z tym najmniejszego problemu.
Jak zrobią kategorię wiekową 19- 70 lat, to może przegonić mnie nawet 20-stu emerytów około siedemdziesiątki i nie bedę miał żadnych "ale".

a tak z ciekawość, które miejsce zająłeś?

mysle ze Robi ma racje. nie chodzi tu o to, ktore miejsce sie zajelo, choc kazdy chce byc jak najlepszy, ale o sam fakt. kategorie sa po to, aby kazdy startowal w swojej i tyle. wg mnie to logiczne, a jesli nie jest to przestrzegane, to chyba osmiesza organizatorow....

Moim zdaniem,powinien określić się organizator w kwesti kategorii elita,wg przepisów pzkol elita do 23 do 40 ,a tak na marginasie to powinno Ci być wstyd że gościu 32 lata ogrywa Cię na zawodach,więcej pokory i pozdrawiam.

zawsze sie jakas menda znajdzie co jej cos nie pasuje, killim

Zenon z*******y post hehehe pozdro!

Mam pytanie: kto z was zgubił łańcuch i go nie posprzątał na trasie w Gdańsku ?? Niepotrzebnie tylko naraził mnie na letki stres przed poślizgiem i wywrotką :)

Nie startowałem tylko obserwowałem poza tym jestem z zupełnie innej kategorii wiekowej jak już, ale jak zwykle nie o to chodzi. Regulamin jest po to żeby go przestrzegać, jeżeli to by były jakieś poważne zawody gdzie nagrodą główną było by np. jakieś 20 tyś zł to od razu by się posypały protesty do organizatorów a nawet sprawa mogłaby się skończyć w sądzie. Wstydzić powinien się ten, co jest zwykłym oszustem oraz sędziowie.
Do Krzyżaka wiem, że wypowiedź Zenona Ci się podoba to coś na twoim poziomie.

tak, moj poziom jest bardzo niski.
co do regulaminu kat. Elite, a konkretnie wieku zawodnikow, przeczytaj sobie post obserwatora...

Czytałem tą wypowiedź ok. w porządku zgadzam się z nią, ale to są zasady ogólne a w tym przypadku organizator ma swój regulamin i tam jest wyraźnie napisane elita 19-29 lat i koniec (nie ma żadnej gwiazdki ani nawiasu wyjaśniającego ze elite to 19-29lat + Andrzej K.) i tu kłania się „Folwark Zwierzęcy” „Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre równiejsze” W zawodach Skoda Auto GP kategoria Elite to wszyscy do mają 19lat i więcej i mogą nawet jechać zawodnicy, co mają nawet i 60 lat, ale to jest ich regulamin. A regulamin Gdańskiego Mosir-u jest taki, jaki jest i koniec ewentualnie można go zmienić w wtedy będzie ok. Na zawodach z cyklu Bikemaraton Andrzej K. nie został zapisany do kategorii wiekowej 19-30 lat ciekawe, dlaczego???

Robi, myślę że powinieneś skierować sprawę do prokuratury!

hehe ciekawe co czulby kazdy z was drodzy sciganci gdyby jakis kolo, ktory nie powinien startowac w waszej kategorii wiekowej, sprzatnal wam pudlo sprzed nosa.....oj wtedy nie wierze w to, ze bylibyscie tacy wspanialomyslni... tak w glebi duszy.....

Dlatego pytalem czy szanowny kolega nie byl czasem zaraz za podium

ja osobiscie nie scigam sie, ale smak zwyciestwa i przegranej nie jest mi obcy....i wszystko jest ok, jesli nie sa lamane zasady, jesli sa, po imprezie pozostaje lekki niesmak

Już pisałem nie startowałem kibicowałem. Osobiście mam dziecko, które startowało w znacznie młodszej kategorii i się zastanawiam czy je nadal zachęcać do uprawiania sportu wyczynowo (starty w zawodach), bo po prostu, po co jak w takim niskiej klasy wyścigu już są nadużycia to, po co ma się od najmłodszych lat pchać w to bagno chyba lepiej jeździć na rowerze dla własnej przyjemności
Do Carlos-a cóż za błyskotliwa wypowiedź typowego Polaka jak nie ma racji to palnąć cos w takim stylu zamiast przyznać komuś racje
Po wyścigu słyszałem głosy niezadowolenia wśród wielu startujących w kategorii Elite nie wiem, czemu nie chcą się wypowiedzieć na forum nie ma, co się bać tekstów w stylu jesteś słaby to potrenuj a nie narzekaj zawody są po to żeby startować a forum po to żeby się wypowiadać
Pozdr

CEL IMPREZY:

1. Popularyzacja różnych form wypoczynku na rowerach wśród młodzieży i osób dorosłych.
2. Promocja kolarstwa górskiego jako dyscypliny olimpijskiej.

Cel imprezy :
Popularyzacja i upowszechnianie jazdy rowerem atrakcyjnej, wygodnej i prostej formy aktywności ruchowej wśród dzieci, młodzieży i osób dorosłych.
Promocja kolarstwa jako dyscypliny olimpijskiej

dwa cytaty jeden z Gdańska drugi z Gdyni,jak przepraszam popularyzowac jazdę na rowerze jak w zawodach biorą udział zawodnicy zrzeszeni w klubach sportowych.Zawodowcy ścigają się z amatorami,tak naprawdę to organizatorom chodzi o odwalenie tej męki i nic więcej.Jest wiele przykładów że można jak się chce, ale to jest za trudne widocznie dla naszych "organizatorów".

Nie zachecaj dziecka do uprawiania sportu wyczynowego. Niech jezdzi dla przyjemnosci. Sam zdecyduje za pare lat czy mu sie to podoba. Sport (wyczynowy) to nie samo zdrowie...

No i znowu to samo..... Panowie to byl wyscig, jak jestescie slabi i macie potem narzekac to nie startujcie !! A co do obsady to ja sie bardzo ciesze ze jechali zawodowcy, tylko dlatego tam wystartowałem zeby sie z nimi poscigac. Chociaz wiem ile jeszcze pracy mnie czeka zeby dojsc do takiego poziomu.
A jezeli sciganie nie sprawia Ci przyjemnosci i masz narzekac po kazdym starcie ze scigali sie zawodowcy, ze Kajzer jest za stary, ze zrobili za trudna trase, ze padalo itp to NIE STARTUJ. I nie marudz potem jak baba na forum !!

Sławek napisał(a):

> No i znowu to samo..... Panowie to byl wyscig, jak jestescie
> slabi i macie potem narzekac to nie startujcie !! A co do
> obsady to ja sie bardzo ciesze ze jechali zawodowcy, tylko
> dlatego tam wystartowałem zeby sie z nimi poscigac. Chociaz
> wiem ile jeszcze pracy mnie czeka zeby dojsc do takiego
> poziomu.
> A jezeli sciganie nie sprawia Ci przyjemnosci i masz narzekac
> po kazdym starcie ze scigali sie zawodowcy, ze Kajzer jest za
> stary, ze zrobili za trudna trase, ze padalo itp to NIE
> STARTUJ. I nie marudz potem jak baba na forum !!
stara prawda znowu,jak Ci brak argumentów to obrażaj,pomyliłeś stary chyba imprezy,jak Ci zawodowcy tacy słabi że muszą dokopać amatorom aby poczuć się lepiej to niech startują,ale organizator do "pięknych pucharów" powinien dodawać półki na nie,bo ile razy można ,panowie trochę samokrytyki,zawody mają zachęcać do aktywnego trybu życia.
i muszę zgodzić z tym że sport wyczynowy jest bardzo niebezpieczny dla zdrowia.

Do Sławka pisałem już dwa razy, że nie startowałem czytaj uważnie wypowiedzi a nie wypowiadaj tych swoich banałów. Komentować mam prawo tym bardziej, że nie lubię oszustów. Andrzej K nie jest za stary tylko powinien wystartować w innej kategorii. I to Ty raczej nie przedstawiasz konkretnej wypowiedzi tylko obrażasz innych mówiąc „i nie marudź jak baba na forum”

Gościu sam marudzisz jak baba , mówisz że nie startowałeś a czepiasz się kolegi Andrzeja K. ,stego co wiem to troche było by nie tak aby startował razem z z p.Bogdziewiczem i i innymi zawodnikami którzy juz dawno skonczyli czynne uprawianie sportu i jeżdzą bo jest ładna pogoda i traktująto raczej jako rekreacja -cześć pozdrawiam

Jedno pytanie z mojej strony.. Zrozumialem, ze byles na trasie wyscigu w dniu w ktorym sie odbywal. Na pewno wiec widziales ze pewna osoba startuje w "nieswojej" kategorii. Skoro tak, to czy zlozyles wtedy zazalenie do organizatorow wyscigu? Bo wydaje mi sie ze mogles tak zrobic i takie prawo miales.. Jesli nie zlozyles, to nie widze najmniejszego sensu w Twoim obecnym żaleniu sie na tym forum... Skoro widziales bledy organizacji wynikajace ze nieprzestrzegania regulaminu, to trzeba bylo wtedy dzialac, bo teraz jest za pozno.

Sławek ma racje,sport to tylko sport.Jak się startuje z lepszymi(zawodowcami),to mozna porównać nasz poziom(możliwe że niski),ale to nie szkodzi w jexdzie na rowerze.
Pozdr.

:D:D:D:D hahah ale beka z was ja tam swoje miejsce licze od 10tego pomijajac wymiataczy i tez jest dobrze i kazdy zadowolony, zadnych nagrod za 1sze msc i tak w sumie nie ma wiec poco komu wygrywanie liczy sie zabawa a Ci ktorzy wygrywaja to podkreslaja przynajmjiej to ile w to pracy wlozyli a nie ze se raz ktos wystartuje i by chcial medale!!! ps. tak wogole to pytalem czy ktos mam te glupie fotki:D:D

wieslaw - myslisz ze zawodowcy specjalnie przyjechali na BT zeby dokopac amatorom ? Myslisz ze to im sprawia przyjemniosc ? Smiac mi sie chce jak czytam takie bzdury. Zastanow sie czlowieku zanim cos napiszesz. Widze ze nie masz o sporcie zielonego pojecia.

Rufi - Skoro sie nie scigales to po co marudzisz ? Mogles zlozyc skarge do organizatora. A z tego co wiem to nasze biketoury sa rozgrywane wg. regulaminu pzkol, czyli elita jest od 23 do 40 lat. Mozliwe ze sie myle, ale jezeli sedziowie miedzynarodowi pzkol dopuscili pana Kajzera do startu w kategori elite to chyba o czyms swiadczy. Organizator oraz sedziowie chyba lepiej znaja regulamin od Ciebie.

Do Obserwatora jak nie marudzę tylko komentuję. Poczytaj dokładnie regulamin Andrzej K. nie jest aż taki wiekowy żeby startować razem z Panem Bogdzewiczem

Do MaCiEjOo kibicowałem na zawodach wszystkim, ale zawodnicy nie mają na czole napisanej daty urodzenia. Jak go zobaczyłem na podium to jakoś tak dziwnie wyglądał wśród pozostałych uczestników w kategorii Elite i wtedy postanowiłem sprawdzić ile ma lat.

Nie Rufi a Robi ;)

Sławek napisał(a):

> wieslaw - myslisz ze zawodowcy specjalnie przyjechali na BT
> zeby dokopac amatorom ? Myslisz ze to im sprawia przyjemniosc ?
> Smiac mi sie chce jak czytam takie bzdury. Zastanow sie
> czlowieku zanim cos napiszesz. Widze ze nie masz o sporcie
> zielonego pojecia.
>
> Rufi - Skoro sie nie scigales to po co marudzisz ? Mogles
> zlozyc skarge do organizatora. A z tego co wiem to nasze
> biketoury sa rozgrywane wg. regulaminu pzkol, czyli elita jest
> od 23 do 40 lat. Mozliwe ze sie myle, ale jezeli sedziowie
> miedzynarodowi pzkol dopuscili pana Kajzera do startu w
> kategori elite to chyba o czyms swiadczy. Organizator oraz
> sedziowie chyba lepiej znaja regulamin od Ciebie.
Sławek
ja który nie mam zielonego pojęcia o sporcie nie krytykuje zawodników tylko organizatora,a swoją drogą tak się zdenerwowałeś jakby o Ciebie ty chodziło. Daj sobie chłopie na luz więcej pokory Sławek
wiesław

> Rufi - Skoro sie nie scigales to po co marudzisz ? Mogles
> zlozyc skarge do organizatora. A z tego co wiem to nasze
> biketoury sa rozgrywane wg. regulaminu pzkol, czyli elita jest
> od 23 do 40 lat. Mozliwe ze sie myle, ale jezeli sedziowie
> miedzynarodowi pzkol dopuscili pana Kajzera do startu w
> kategori elite to chyba o czyms swiadczy. Organizator oraz
> sedziowie chyba lepiej znaja regulamin od Ciebie.
Nie "mozliwe", a z pewnoscia. Elita to ludzie 19 - 29 lat.
Generalnie to wszystko jest na www.mosir.gda.pl
Oczywiscie fajnie, ze jest dobra obsada i mozna zmierzyc sie z najlepszymi,
ale fakt, ze organizatorzy pozwalaja sobie na takie odstepstwa swiadczy
o podworkowej, rzeklbym, klasie BT.

Ludzie, ale wy paplecie tymi jęzorami. Rególamin był jasny jak dzwon. Jak ktoś wystartował nie w swojej grupie wiekowej to jest frajerem do potęgi, entej. Na następnym BT okaże się, że np. Krzysiek Drabik lub Kuba Krzyżak wystartuje z mastersami i okaże się, że są na pudle: bez sensu prawda! Ani Kuba ani Krzysiek tak nie zrobią! Ponieważ nie są frajerami.Bo kto by się cieszył w takiej sytucji,chyba tylko jakiś sfrustrowany zawodnik, co na silę musi stać na pudle.Moim zdaniem winę ponosi organizator,i jest to niedopuszczalne. A zawodnik, który startuje z premedytacją w innej grupie wiekowej i jeszcze śmie brać za to medal, to skończony złodziej.Ukradł innej osobie prawo do tego medalu. Jak ten gość taki mocny cwaniak niech jedzie na Langa,tam okaże się, co potrafi?.A nas zwykłych amatorów zostawi w spokoju:) Cześć

AMEN................

Wielki Zeb napisał(a):

> Ludzie, ale wy paplecie tymi jęzorami. Rególamin był jasny jak
> dzwon. Jak ktoś wystartował nie w swojej grupie wiekowej to
> jest frajerem do potęgi, entej. Na następnym BT okaże się, że
> np. Krzysiek Drabik lub Kuba Krzyżak wystartuje z mastersami i
> okaże się, że są na pudle: bez sensu prawda! Ani Kuba ani
> Krzysiek tak nie zrobią! Ponieważ nie są frajerami.Bo kto by
> się cieszył w takiej sytucji,chyba tylko jakiś sfrustrowany
> zawodnik, co na silę musi stać na pudle.Moim zdaniem winę
> ponosi organizator,i jest to niedopuszczalne. A zawodnik, który
> startuje z premedytacją w innej grupie wiekowej i jeszcze śmie
> brać za to medal, to skończony złodziej.Ukradł innej osobie
> prawo do tego medalu. Jak ten gość taki mocny cwaniak niech
> jedzie na Langa,tam okaże się, co potrafi?.A nas zwykłych
> amatorów zostawi w spokoju:) Cześć

Tak właśnie! Cześć.

Dobrze dałeś Wielki Zębie

Zeb tak na marginesie to zawodnik o ktorym mowa to scisla czolowka w naszym kraju :) wg mnie dramatyzujecie, jak nie Andrzej to Lukasz Mudyn mialby ten gowniany medal i na jedno by wyszlo. Poza tym w przypdaku takich zawodnikow mozna robic pewne odstepstwa.

AMEN!

Krzyżak nikt tu nie pisze, że to marny zawodnik i nie chodzi tu też o nagrodę czy pudło tylko chodzi tu o zasady i kulturę osobistą. Z Twojej wypowiedzi wynika, że jak jest się dobrym to nie trzeba przestrzegać regulaminu i można się zachowywać po chamsku. W ten sposób nigdy nie zbuduje się dobrej opinii o sobie. Na tym właśnie polega fenomen Adama Małysza jest wielki, ale przy tym skromny i właśnie za to go wszyscy lubią a jakby o nim mówiono jakby, co prawda dobrze skakał, ale był arogancki i chamski

Krzyżak napisał >>>Zeb tak na marginesie to zawodnik, o którym mowa to ścisła czołówka w naszym kraju:) wg mnie dramatyzujecie, jak nie Andrzej to Łukasz Mudyn miąłby ten gówniany medal i na jedno by wyszło. Poza tym w przypadku takich zawodników można robić pewne odstępstwa

No przepraszam jak takie mózgi ma ścisła czołówka to tragedia: pewnie od sterydów im się kurczą:) Kuba czy Ty byś tak zrobił? Ale pewnie widzę, że jak już będziesz w ścisłej PL czołówce mam się ciebie spodziewać w masterach tak? Czy nie? I już sobie odpowiedziałeś na pytanie. A ha tylko nie gówniany medal, bo jak widać dla ścisłej czołówki nie jest gówniany. Dla gównianego medalu są w stanie wystartować nawet nie w swojej grupie wiekowej. TYm bardziej taki zawodnik powinien być persona non grata.Po zatym jak jak dostaje medal cieszę się jak dziecko