Fotoradar?

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta
Co to za urządzenie które patrzy na nas przy wjeździe na obwodnicę od estakady Kwiatkowskiego w kierunku Gdańska? Na tym zakręcie jest ograniczenie do 50 km/h, kawałek dalej często stoi policja.
Ostatnio jadę w kierunku Gdańska i wszyscy zaczęli zwalniać, Zauważyłem jakąś nową białą skrzynkę na słupie. Wiecie co to jest i czy działa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Fotoradar?

Z tego co się zdążyłam przyjrzeć to jest kamerka i nie mierzy prędkości.
Jest nakierowana na łuk zakrętu w obie strony gdzie było dość dużo wypadków a dodatkowo patrzy czy nikt nie blokuje przejazdu technicznego.
To ograniczenie do 50 na łuku zakrętu i z górki gdzie chwilę wcześniej pod górkę był limit 70, a zaraz trzeba będzie docisnąć gaz, bo wjeżdża się pod górkę na autostradę - to jest nieporozumieniem.
To właśnie powoduje wypadki bo samochody gwałtownie muszą hamować więc nic dziwnego że tam jest kamerka. Doskonale skubańcy wiedzą co zrobili nie tak.

Dzięki za info. Już myślałem że mi konto punktowe się powiększy, co nie jest zbyt miłe.

Tam sa kamery na dwa pasy należą do systemu Tristar i z tego co wiem jak włącza system do karania to będa działać jak fotoradar i mierzyć predkosc narazie w fazie przygotowania obsługiwac je bedzie GITD.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak na razie ciężko im to idzie .

Inne tematy z forum

Żarówki do samochodu (24 odpowiedzi)

Czy ważny jest producent czy kupujecie kierując się przede wszystkim ceną? Jakie będą najlepsze...

Wynajem długoterminowy czy leasing? (25 odpowiedzi)

Poradźcie mi proszę. Potrzebuje auto typu bus - czym wieksze tym lepsze - roczny planowany...

Auto serwis MM Marek Makurat opinie. (27 odpowiedzi)

Chciałabym naprawić auto po wypadku .Czy macie jakieś doswiadczenia z tym zakładem?Jeśli nie to...