Friendzone - jak tego uniknąć?

Mam problem. Z jakąkolwiek dziewczyną się nie umówię to zawsze, mimo tego że się staram, jestem uprzejmy i interesuję się tym co mówi dostaję łatkę przyjaciela lub najlepszego przyjaciela. I choć słyszałem ze byłbym perfekcyjnym partnerem od kilku nota bene zajętych dziewczyn, to od innej słyszałem że moim problemem jest nie bycie "d*pkiem", bo tacy ponoć lepiej całują..
Jak uniknąć bycia w friendzone, jednocześnie nie rezygnując z wyznawanego światopoglądu ( totalna równość w związku) i bycia przyzwoitą osobą?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Friendzone - jak tego uniknąć?

Nic, pójdą po prostu na spacer :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sam, i co teraz?! :))

@sam zgadzam się :D

Akurat, już to widzę... ;)

Jutro Nika idziemy na spacer. Ja zdecydowałem, ty się podporządkuj ;P

nooo kurka! nie wiedziałem!!! @_@ Wycofuję szyję i ramiona, wszelkie i na zawsze @_@

@Friendzone
Pamiętaj o najważniejszym... czyli o sobie :)
Jeżeli nie będziesz nadskakiwał kobiecie we wszystkim, będziesz miał swoje zdanie, nie pytał się przesadnie co chce, co lubi itp. to będzie dobrze... możesz od czasu do czasu coś dla niej zrobić, ale bez przesady :D

Nie pytaj się gdzie chce iść tylko, zastanów się gdzie Ty chcesz iść i zapytaj się czy idzie z Tobą... nie chce to nie, żaden problem. Potrzebny jest luz. Jeżeli pójdzie z Tobą tam gdzie TY chciałeś jesteś na swoim terenie, możesz jej opowiedzieć o zespole, podróżach czy filmach, które lubisz i grasz wtedy pierwsze skrzypce.

Nie wiem czy trzeba być facetem z silnym charakterem żeby nie trafić do szufladki "Friendzone", bo czasem można przeholować i zostać w szufladce "zwykły cwaniak". Ja lubię jak facet mówi swoje zdanie bez względu czy mi się to spodoba czy nie. Taki jest, tak myśli, tak czuje i tak mówi.

Nie pytaj... decyduj, wtedy my się podporządkujemy... wymaga to większego zaangażowania no ale cóż zawsze możesz być Friendzone :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

@Halewicz
I masz tatku placek! Rady się przydadzą autorowi - ramiona, szyja...
Ahaa... córa w domu?
:)

... w dodatku z twoją córką ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Friendzoned - 22??? Dzieciaku! ;-) jesteś w wieku mojej córki:)) Ty się za sesję bierz, a nie romanse Ci w głowie ;p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rzeczywiście, pisałeś wcześniej...
To młody jeszcze jesteś - ja myślę, że charakter charakterem, ale może się jeszcze "wyrobisz" :)

22 lata

Wydaje mi się, że musi poprostu dojrzeć, kilka lat poczekać i związać się z młodszą :)
Kiedyś bardzo uparcie szukałem pocieszenia u rówieśniczek, a gdy minęło kilka lat młodsze dziewczyny samiutkie do mnie przychodziły bez większego wysiłku z mojej strony ;P
No ale do tego na pewno przysłużyło się bardzo miejsce w jakim pracowałem.

A może @friendzone właśnie potrzebuje takiej kobiety dominującej.
Nie wszyscy mężczyźni muszą być samcem alfa.
Są kobiety, które lubią dominować nad mężczyznami, jak i są mężczyźni, którzy to lubią.

A rady typu olewaj ją, nie odzywaj się do niej, a jeszcze najlepiej umów się z 10 innymi (i koniecznie niech ona o tym wie), bo wtedy z zazdrości pęknie i zapewne rzuci się na Ciebie- włóż między bajki.

Friendzone - a właściwie w jakim jesteś wieku, bo chyba nie podałeś, a nie chce mi się szukać, szczerze mówiąc...

@Friendzoned - mylnie uważasz, że mężczyzna silny charakterem, aspirujący do bycia samcem alfą jest co do zasady "pusty". Tak jak napisałem gdzieś tam powyżej, we wszystkim musi być zachowany złoty środek.
Wiele Pań, bardziej lub mniej oględnie napisało Tobie prawie idealne know-how, jak "podejść" do kobiety...a Ty dalej snujesz jakieś powłóczyste wizje i depresyjnie patrzysz w mglistą przyszłość, realizując się językowo prawie jak Paolo Coelho ^_^

p.s. od siebie napiszę Ci tak: szyja i ramiona, nie biust i reszta^^ I do boju chłopie!!! :D

~Friendzoned
Nie będzie tak źle. Spotkasz spokojną fajną dziewczynę, która Cię pokocha takim jaki jesteś. Jeślnie nie czujesz się na siłach, uważasz, że nie będziesz sobą to odpuść. Z czasem ktoś się znajdzie, zobaczysz.
Zacznij od założenia profilu np. na Sympatii, napisz parę szczerych słów o sobie, daj sobie trochę czasu. Efekt nadejdzie prędzej czy później.
Ahaa i uważaj, żeby nie trafić przypadkiem na kobietę ze zbyt mocnym charakterem,... bo jak ona Ciebie zdominuje, to masz pozamiatane, chłopie :)

...i kasa, zapewne ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może.. Może definicja mężczyzny i męskości zmienia się tak jak ideał piękna kobiety.. Może muszę znaleźć tą jedyną " opóźnioną " o 120 lat.. Może powinienem szukać tam gdzie dziewczyny są znudzone pustymi samcami alfa, tam gdzie moje poglądy będą atutem i wyznacznikiem mojej mądrości a nie niebycia samcem alfa.. Może powinienem szukać tam gdzie zona de jure jest własnością swojego męża.. I owinąć ją wokół siebie przez wizje jej osobistej wolności jak i równości w traktowaniu..

Albo może powinienem zostać politykiem, gdzie bycie samcem alfa nie jest potrzebne a liczy się inteligencja, pragmatyzm i umiejętność analizy

nie można wykluczyć, że charakterologicznie nie jesteś uwarunkowany do bycia przysłowiowym samcem alfa, nie potrafisz dominować, jesteś typem chłopca, nie mężczyzny (bez obrazy tylko!). Miły, inteligentny, wrażliwy, romantyczny...idealny "best friend", nie partner/kochanek/mąż.

Obawiam się, że będzie Tobie dość trudno to zmienić, a nawet śmiem postawić tezę, że do końca życia możesz tkwić w tym zaklętym kręgu "friendzone". Amen.

Inne tematy z forum

Para szuka pary (9 odpowiedzi)

Hej, chcielibyśmy się spotkać z fajną parą na drinka- inteligentni i zadbani - ona 34 on 42....

Jak przekonać męża do powrotu? (115 odpowiedzi)

Miesiąc temu zostawił mnie mąż wyprowadził się bez uprzedzenia kiedy byłam w pracy. Na początku...

Swinger party lub podobne (29 odpowiedzi)

Gdzie w Trojmiescie bądź okolicach można się wybrać na jakieś kameralne swinger party ? Moze ktoś...