GDZIE znaleźć cmentarze wojenne?

Temat dostępny też na forum: Hydepark
Witam,
czy ktoś wie gdzie mogę znaleźć zapomniane/zaniedbane cmentarze wojenne w okolicach trójmiasta? Potrzebuję się tam wybrać i zrobić kilka fotografii. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GDZIE znaleźć cmentarze wojenne?

między orłowem a sopotem. jedziesz główną drogą drogą z gdyni na sopot, mijasz centrum handlowe klif i pomiędzy dwoma pasmami jezdni jest bardzo ciekawy i niestety zaniedbany cmentarz. niesamowita sprawa - główna arteria komunikacyjna trójmiasta przedzielona cmentarzem. zaraz za nim, też pomiędzy dwoma jezdniami, jest opuszczona stacja benzynowa, gdzie można spokojnie zaparkować samochód.

jeszcze się nie obudziłem i nie zarejestrowałem, że chodzi o cmentarz wojenny. a ten, o którym pisałem wojenny nie jest. ale i tak polecam pójść tam na spacer z aparatem

http://www.gazeta.razem.pl/index.php?id=2&t=1&page=1234

w Sopocie znajduje się cm. żołnierzy radzieckich, najłatwiej do niego dojść od drogi biegnącej do Opery Leśnej, znajduje się tuż za Harnasiem i za tym stawem po lewej stronie

Inne tematy z forum

Restauracja "Pod Skorpionem" na Orłowie - dlaczego zamknięta? (11 odpowiedzi)

Czy ktoś ma może jakieś informacje na temat tego czemu ta knajpa jest zamknięta?? Już szybciej...