GRUDNIOWE MAMY 2010 CZ. 40

MRtusia 11.11. chłopczyk Szymon, 3380g, 54cm ZASPA cc
Aniak;) 17.11 - chłopczyk Mikołaj, 3300g i 55 cm - cc
Mar-chew 26.11. (05.12) - dziewczynka Hania, 2920g UK cc
Asienkaj 01.12. (06.12.) - dziewczynka Hania, 3570g i 56cm - ZASPA
Sbj 01.12. (12.12.) - chłopczyk Staś Franciszek , 3100g, 53cm, 8:30 - REDŁOWO - SN
Agus878 01.12 (10.12) - chłopczyk Patryk 2810g, 53cm - ZASPA - SN
Dziobus 02.12 (30.11) - dziewczynka Zuzia, 2840g, 54cm - ZASPA - SN
Agusia:) 05.12 (10.12) - dziewczynka Kornelia, 3580g, 53cm, 7:10 - KLINICZNA - SN
Anka165 06.12 (09.12) - chłopczyk, Łukaszek
Justa2684 07.12 - dziewczynka Aleksandra 4000g, 57cm, 10:20- REDŁOWO - SN
Dagmarka 07.12 (12.12) - dziewczynka Laura - 3090g, 55 cm, ZASPA - cc
Galeria Magiczna 7.12 (4.12) - dziewczynka Helenka, 3700g, 57cm, Redłowo, CC
Michalowa 08.12 (10.12) - dziewczynka Lenka, 3050g, 54cm, 17:35 - REDŁOWO - SN
wiolka210 08.12 (24.12) - chłopczyk Oliwier, 3400g, 55cm, - REDŁOWO
Aniewa 09.12 (11.12) - dziewczynka Basia 3550g, 57cm, 7:35
Anula78 09.12 (06.12) - chłopczyk Kubuś 3530g, 56cm, 16.40 - Kliniczna SN
Tusia9 12.12 (18.12) - dziewczynka Magdalenka 3100, 53cm zaspa
Maja 10.12 (11.12) - chłopczyk Miłosz, 3700g, 60cm, 4:00 - WOJEWÓDZKI
Misica3 10.12- dziewczynka Hania 4770g, 60 cm godz 6:35 Wałbrzych
Sylwiah 12.12 (04.12) - chłopczyk Filipek 3820g, 57cm godz 17:35 SN
mamka 13.12 (12.12) - chłopczyk Bartuś, 3550g, 56cm, 5:40 - REDŁOWO - SN
queen 14.12 (25.12) - chłopczyk Michaś, 3495g, 57 cm, CC
Lidka 15.12 (11.12) - Magdusia 3680g, 56 cm, kliniczna- SN
Wiola77 16.12 (11.12) - Mateuszek ,3200g,55 cm godz 9:20 -wojewódzki-cc
GrudniowaIwa 17.12.2010 (15.12) - dziewczynka Adrianna, 4300g, 59 cm, godz.16.37, CC
Ania-Gd 20.12 (30.12) - dziewczynka Nikola, 2830g, 49cm, 20.45 - KLINICZNA - SN
mami.80 20.12 (02.02) - dziewczynka Alicja 1590g - 43cm, Zaspa - CC
BlueBell 21.12 (31.12) - Natalka 3200g, 55cm, ZASPA - CC
Linaa 22.12 - Aleksandra 4650, 57cm, Wejherowo - SN
Kabira 22.12.2010 (15.01) - Edyta, Zaspa cc, 2930g / 52cm
Kulkaa 24.12 (31.12) - dziewczynka Zuzia, 3450g, 55cm - ZASPA - SN
muszelka 24.12 (03.01) dziewczynka Łucja, 3300g, 54cm, Kliniczna - CC
Anna1979 28.12 (31.12), Jacek, Zaspa CC
ola_h 28.12 - chłopczyk Wojtuś 3670g, 55 cm-12:35, ZASPA, SN
Trotka 03.01 - dziewczynka Nikola 3420g, 57 cm-14.40 - WEJHEROWO-SN
Justyna_ 07.01- chlopaczek, Marcin Jacek, 56cm, 4.000, godz 17.50 ZASPA

GRUDNIOWE MAMY 2010 CZ. 39
http://forum.trojmiasto.pl/GRUDNIOWE-MAMY-2010-CZ-39-t443724,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY 2010 CZ. 40

Ooo super - dobrze wiedzieć. A jakiej firmy są?
Może tez takie zwykłe kupię. Nie będzie żal jak coś się im stanie. Te elephant mają trochę za niskie podbicie (chyba tak to się nazywa), są wąskie w stopie też i moim zdaniem cięzko się je ubiera.
A mogłabyś zrobić zdjęcie tych butów i wkleić? Cena b. zachęcajaca ;-), no i ważne że nie przemakają.

Ja dziś kupiłam takie zwykłe śniegowce, nie moge ich znaleść na ich str chyba nie nie ma ich, w zeszłym roku super sie sprawdziły ani razu nie przemokły a Laura sie nie oszczędza, wejdzie w najgłębszy:) i cena 69zł także polecam, może nie są najpiękniejsze, ale wychodzę z założenia że buty na zimę nie muszą być najpiękniejsze ważne żeby były ciepłe i nie przemakały, my mamy czarne z różowymi akcentami, zakładają sie dość łatwo bo Laura juz w zeszłym roku je sama zakładała

Cześć dziewczyny!
No choróbska teraz wszędzie. I takie dziwne mutacje wirusów...ech!
Moja praktycznie non stop chora od początku września. We wtorek znowu miała wys. goraczkę - ale w sumie tylko to. Do końca tyg. w domu była. I w sobotę stwierdziłam, że zdrowa - gardło czyste, kataru brak. No super. I zadowolona była,że dziś do przedszkola pójdzie. A wczoraj lekki katar się pojawił. Ale taki mini-mini. Mimo wszystko poszła dziś do przedszkola i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tez nie chce zeby tylko siedziala w domu. Muszę ją puszczać - bo do tej pory całe 9 dni chodziła. Zwłaszcza, że ona tak to lubi. A tyle ją omija.
Także wiecie - każde kichniecie już powoduje u mnie ciarki na placech.

Dagmarka - wklej linka z tymi butami ktore mialas rok temu. Zadowolona byłaś? Bo ja chcialam ten Elephant jak rok temu, ale jednak one ciężko się wkładają - nie wiem czy Lena sama sobie poradzi.
Kurtkę i spodnie śniegowe mamy z zeszłego roku dobre - wow!
Ale po buty to już pora iść, bo potem numerów nie będzie.

*posiew oczywiście

Mrtusia tak u nas samo przeszło tez gorączka i bóle brzucha. Mocz, krew, posieł kału nic nie wykazało. Przeszło samo. Kurcze jakieś paskudne wirusy to są chyba ...

A u nas choróbsko:/nie wiem co jest Szymkowi,ma od pt gorączkę,największą w nocy-dochodzi do 40,5..nic poza tym..dziś bylam u lekarza,zauwazylam na wizycie że Szymek m wysypkę,wiec niby trzydniówka..ale zaczal sie uskarżać na bol brzuszka,w sumie ostatnio parę razy to mówil,ale przy jego zaparciach to mnie nie dziwi..tyle że terz przez czopki na gorączkę ladnie robi kupe..od razu mi sie przypomniał Mikołaj..Aniak,u was w końcu samo przeszlo tak?nie bylo konkretnej diagnozy?jeszcze mam mocz zrobić,moze coś to wyjaśni..:/
a co do wyjazdu to ja jestem na luzie;)

hej
my to juz zaprawione jesteśmy w bojach jeśli chodzi o wyjazdy, wczoraj tata wyjechał a Laura nawet łezki nie uroniła, tylko złożyła zamówienie na prezent i raczyła dać buziaka
ostatnio taka z niej zołza, że tylko mama sie liczy a tata, babcia nic, nawet sie do nich odezwać nie chce, jak mówią do niej to udaje że nie slyszy
z ta wit D3 to moja przyjaciółka też robiła badania i tez jej wyszedł niedobór, także myślę że to dość powszechne, ja cały czas daję Laurze wit3 albo w zestawie witamin albo osobno, nawet latem od czasu do czasu dostawała
dziś po przedszkolu jedziemy kupić buciki i kurtkę na zimę, buciki chyba jej wezmę takie jak w zeszłym roku śniegowce z ccc, a kurtkę upatrzyłam w h&m, taka dłuższa, może na dwa lata będzie, teraz Laura nosi zimową z zeszłego roku, ale juz jej tam nic grubszego nie zmieszczę pod spód także musi mieć większą jak przyjdzie zima

hej
Mrtusia trzymaj się wiem jak to jest z wyjazdami teraz też jestem sama z jednej strony dobrze można trochę odpocząć od męża :) ale z drugiej strony wszystkie obowiązki spadają na nas a zwłaszcza opieka nad dzieckiem ale będzie dobrze czas szybko leci
Aniak dobrze że Mikołaj już zdrowy może to faktycznie jakiś wirus

zrobiłam po prostu badanie witaminy d3 ponieważ podejrzewałam tężyczkę na szczęście hormony ok i wyszło że źle się czuję ponieważ jest duży niedobór a co ciekawe lekarze byli bardzo zdziwieni ponieważ po lecie i eksploatacji na słońcu witaminy powinno być dużo a ja ciągle byłam na słońcu, a zimą większości osób spada poziom dlatego też ludzie źle się czują są zmęczeni a najłatwiej pod wszystko podpiąć depresję a przyczyna może zadziwić

Filipek ciągle chory kaszel katar na razie poprawy brak

Cześć,
u nas już dużo lepiej wszystkie badania Mikołaja ok. Gorączka przeszła bóle brzuszka też. Do przedszkola chodzi zadowolony, jak go odbieram jest zadowolony. Tak się cieszę szkoda tylko, że nie wiemy od czego te bóle i gorączka ale może to była zwykła infekcja, może trochę stresu a może trochę np. od przedszkolnego jedzenia sama nie wiem oby się nie powtarzało zbyt często.

Mrtusia tak Ci zazdroszczę tego wychowawczego :P

Buziaki i zdrówka dla wszystkich

Ps. Sylwiah jakie badania pokazały brak tej witaminy ?

http://www.mojedziecikreatywnie.pl/

tu wstawiam link do stronki, bo autorka bloga ma swoją strone, wydaje mi się, że Justa też ci wysłałam na fb, bo nie moge polecic jeszcze raz..daj znać, ale jak coś to macie stronkę:)
a u mnie troche zmian, mąż na 3-4 miesiace leci do Holandii, będzie co jakiś czas przyjezdzał, albo my do niego..dobrze ze jestem na wychowawczym:) tylko szkoda ze zadnej rodizny tu nie mamy, ale damy rade:))
zdrowka dla Filipka i innych chorych:)
Sylwia, dobrze ze juz lepiej u ciebie:)) trzymaj się ciepło:)

Hej
tym razem u nas choróbsko
znudziło mi się siedzenie w domu i wyskoczyliśmy z Filipkiem na basen
teraz co za koszmar katar po kolana kaszel temperatura
jak Filip chory to mam stresa
ale mi się on ostatnio mamowy zrobił jak mąż wyjechał to nie odstępuje mnie na krok wszystko chce robić razem nawet nigdzie wyjść nie mogę bo od razu płacz i lament
nie wyobrażam sobie jak go zostawię w przedszkolu to będzie horror na samą myśl się stresuję
ja przez ostatni prawie rok paskudnie się czułam łaziłam po lekarzach i wiecie co wyszło że mam duży niedobór witaminy D3 przyjmuję ją już jakiś czas i widzę poprawę nareszcie zaczynam żyć , a ci wszyscy lekarze to są nic nie warci ścieżki wydeptałam i oni nic nie wiedzą a może to a może tamto jakieś głupoty mi gadali nawet do psychiatry wysyłali i gdybym nie szukałam na własną rękę i nie porobiła badań we własnym zakresie to dalej bym się męczyła
no to wyżaliłam się wam dziewczyny
miłej nocki pa

Co do ubrań to zakładam jesienną kurtkę na polarku, a pod spód krótki i długi rękaw. Staszek i tak się w tym poci, on w nocy śpi bez przykrycia tylko w piżamce.

My mamy taka wiosenno-jesienna kurteczke na lekkiej podszewce, pod spód długi rękaw i bluza.

hej dziewczyny

mrtusia podeślij mi proszę na fb namiary na tego bloga :) dzięki :)

U nas było choróbsko. Ola rozłożyła się w dniu kiedy szliśmy na wesele mojej siostry, więc nie poszalałam :( Ola na noc została z sąsiadami, ale myślami byłam cały czas z nią.
Teraz już jest ok. Dzisiaj pierwszy dzień po chorobie w przedszkolu i obyło się bez płaczu. Odebrałam ją radosną i zadowoloną :)

Zdrówka dla Waszych maluszków życzę.

Dziewczyny mam pytanie.
Jakie macie kurteczki dla dzieci na taką pogodę jak dzisiaj. i co pod spód zakładacie?

Aniak, jak Mikolaj?Dziobus,zdrowka dla Zuzi..
u nas na szczęście 2miesiace bez chorob,co po tym koszmarnym roku jest wielkim sukcesem ;)Dagmarka,my juz dużo robiliśmy z tego bloga,uwazam ze laska ma niezle pomysly:)ja mogę tez polecic zabawe ktora glownie robi mój mąż z Szymkiem-szukanie skarbu..w domu są porozkladane karteczki z zapisanymi zadaniami..na każdej jest zadanie do zrobienia Np zbuduj z mama krowę z lego,albo z chrupek ulepic ludzika haha ;)napisana jest wskazówka gdzie szukać nastepnej karteczki z zadaniem..n końcu,jak juz zrobi wszystko jest jakas niespodzianka,u nas Np autko albo moze byc cokolwiek..fajna zabawa,daje dużo radosci;)

Moja od wczoraj siedzi z babcią w domu bo ma straszny katar:-/

Hej! to moze Filipek tylko na zdjeciach taki duzy sie wydaje:) moja tez nosi 104-110, w 98 tez w niektore wejdzie ale to tak na styk, a buty 26 na zime napewno 27.
Laura bardzo lubi zabawy plastyczne wycinanie, przyklejanie, malowanie uwielbia, kolorowanie, ostatnio kupilam w biedronce farby do malowanie paluszkami i pastele, wczoraj lepilysmy z masy solnej, i uwielbia wszytskiego rodzaju ksiazeczki gdzie trzeba cos rozwiazywac, laczyc znajdywac itp mamy juz tego tyle ze nie ma gdzie chowac, ale kazda wyprawa do marketu konczy sie z kilkoma nowymi:) co do innych zabaw to gramy w memory, domino, w pilke, w kregle (zrobilam sama z plastikowch butelek po kubusiach), czasem pobawi sie lalkami ale nie za bardzo, lubi cztac i ogladac ksiazeczki i coraz czesciej jest "mama poczytaj mi" z czego ja sie bardzo ciesze bo uwielbiam czytac:) wczoraj weszlam na bloga ktory MRtusia polecila i tam jest duzo fajnych pomyslow na zabawy, napewno z wielu skorzystamy

Hej
Aniak u nas było podobnie z tym że Filip miał małą biegunkę, przez prawie tydzień bolał go brzuszek, miał temperaturę przez trzy dni a te bóle brzucha były właśnie takie że go to łapało co jakiś czas nawet wylądowaliśmy w szpitalu na dwa dni i u nas najprawdopodobniej był to wirus też nachodziliśmy się po lekarzach i na pogotowiu byłam i nic nie pomogli aż mi lekarka dało skierowanie do szpitala i poszłam ale żałuję bo mogliśmy przeczekać(ze szpitala przywlekliśmy chorobę Bostońską)
dawałam mu oczywiście coś od gorączki a na brzuszek tylko probiotyk i smecta od biegunki

Dagmarko a mi się wydaje że Filip to taki przeciętniak chociaż stopę ma wielką teraz ma 27 na styk kupiłam mu już jesienne buty 28 rozm a ciuchy 104 chociaż mamy też i 110 ale nosi też niektóre spodnie 98
Dagmarka dobrze że Laura chętna do takich zabaw ja zachęcam Filipa do malowania farbkami i kredkami i chciałabym żeby ciachał nożyczkami ale dla niego to zabawa na 5 minut i już nie chce, jego ulubiona zabawa to jeździć samochodzikami i parkuje je sam do siebie coś mówi nawet ostatnio nie chce książeczek czytać kiedyś uwielbiał

dziewczyny a w co wy bawicie się z waszymi dziećmi co lubią najbardziej?

MRtusia bardzo dziekuje:)
Aniak niestety nie wiem co to moze byc:/ moze jakis rotawirus? albo zatrucie

kurcze, ja nie mam pojęcia co to może być Aniak..a czemu wyniki dopiero we wt? z tego co wiem , to jak coś jest, wyhoduje się, to szybciej są..gdzie robiłaś badania? niestety pewnie pozostaje ci tylko czekac i obserwować;/ a dajesz coś na brzuszek?może espumisan, albo chociaż proboityk no i wiadomo, na gorączkę, jeśli wysoka...
Dagmarka, wysłałam ci zaproszenie na fb do polubienia stroni MOJE DZIECI KREATYWNIE jest tam dużo fajnych pomysłów, polecam:)