GRUDNIOWE MAMY 2010 CZ. 40

MRtusia 11.11. chłopczyk Szymon, 3380g, 54cm ZASPA cc
Aniak;) 17.11 - chłopczyk Mikołaj, 3300g i 55 cm - cc
Mar-chew 26.11. (05.12) - dziewczynka Hania, 2920g UK cc
Asienkaj 01.12. (06.12.) - dziewczynka Hania, 3570g i 56cm - ZASPA
Sbj 01.12. (12.12.) - chłopczyk Staś Franciszek , 3100g, 53cm, 8:30 - REDŁOWO - SN
Agus878 01.12 (10.12) - chłopczyk Patryk 2810g, 53cm - ZASPA - SN
Dziobus 02.12 (30.11) - dziewczynka Zuzia, 2840g, 54cm - ZASPA - SN
Agusia:) 05.12 (10.12) - dziewczynka Kornelia, 3580g, 53cm, 7:10 - KLINICZNA - SN
Anka165 06.12 (09.12) - chłopczyk, Łukaszek
Justa2684 07.12 - dziewczynka Aleksandra 4000g, 57cm, 10:20- REDŁOWO - SN
Dagmarka 07.12 (12.12) - dziewczynka Laura - 3090g, 55 cm, ZASPA - cc
Galeria Magiczna 7.12 (4.12) - dziewczynka Helenka, 3700g, 57cm, Redłowo, CC
Michalowa 08.12 (10.12) - dziewczynka Lenka, 3050g, 54cm, 17:35 - REDŁOWO - SN
wiolka210 08.12 (24.12) - chłopczyk Oliwier, 3400g, 55cm, - REDŁOWO
Aniewa 09.12 (11.12) - dziewczynka Basia 3550g, 57cm, 7:35
Anula78 09.12 (06.12) - chłopczyk Kubuś 3530g, 56cm, 16.40 - Kliniczna SN
Tusia9 12.12 (18.12) - dziewczynka Magdalenka 3100, 53cm zaspa
Maja 10.12 (11.12) - chłopczyk Miłosz, 3700g, 60cm, 4:00 - WOJEWÓDZKI
Misica3 10.12- dziewczynka Hania 4770g, 60 cm godz 6:35 Wałbrzych
Sylwiah 12.12 (04.12) - chłopczyk Filipek 3820g, 57cm godz 17:35 SN
mamka 13.12 (12.12) - chłopczyk Bartuś, 3550g, 56cm, 5:40 - REDŁOWO - SN
queen 14.12 (25.12) - chłopczyk Michaś, 3495g, 57 cm, CC
Lidka 15.12 (11.12) - Magdusia 3680g, 56 cm, kliniczna- SN
Wiola77 16.12 (11.12) - Mateuszek ,3200g,55 cm godz 9:20 -wojewódzki-cc
GrudniowaIwa 17.12.2010 (15.12) - dziewczynka Adrianna, 4300g, 59 cm, godz.16.37, CC
Ania-Gd 20.12 (30.12) - dziewczynka Nikola, 2830g, 49cm, 20.45 - KLINICZNA - SN
mami.80 20.12 (02.02) - dziewczynka Alicja 1590g - 43cm, Zaspa - CC
BlueBell 21.12 (31.12) - Natalka 3200g, 55cm, ZASPA - CC
Linaa 22.12 - Aleksandra 4650, 57cm, Wejherowo - SN
Kabira 22.12.2010 (15.01) - Edyta, Zaspa cc, 2930g / 52cm
Kulkaa 24.12 (31.12) - dziewczynka Zuzia, 3450g, 55cm - ZASPA - SN
muszelka 24.12 (03.01) dziewczynka Łucja, 3300g, 54cm, Kliniczna - CC
Anna1979 28.12 (31.12), Jacek, Zaspa CC
ola_h 28.12 - chłopczyk Wojtuś 3670g, 55 cm-12:35, ZASPA, SN
Trotka 03.01 - dziewczynka Nikola 3420g, 57 cm-14.40 - WEJHEROWO-SN
Justyna_ 07.01- chlopaczek, Marcin Jacek, 56cm, 4.000, godz 17.50 ZASPA

GRUDNIOWE MAMY 2010 CZ. 39
http://forum.trojmiasto.pl/GRUDNIOWE-MAMY-2010-CZ-39-t443724,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY 2010 CZ. 40

Stronka polubiona

Marchew przejeżdżałaś obok mojego domu i nie wpadłaś do mnie na kawę?!
szkoda że nie wiedziałam że będziesz w tych stronach ja mieszkam tuż obok Wigier spotkałybyśmy się
na Suwalszczyznę przyjeżdżają ludzie którzy chcą spędzić czas aktywnie czyli spływy kajakowe, wycieczki rowerowe i Suwalszczyzna właśnie w tych miejscach najpiękniejsza

sylwiah - myśmy w tym roku byli między innymi nad Wigrami - jeziorko śliczne - ale Suwalszczyzna aż tak mocno nas nie urzekła... co nie zmienia faktu, że bardzo chętnie bym się wybrała na spływ Czarną Hańczą :D kupiliśmy też super miód - kremowany z mleczkiem pszczelim - mniam :D
stronka oczywiście polubiona :D

Sylwiah stronka polubiona:) ja mam rodzine w Olecku to tez niedaleko Suwałk:)
wlasnie ja tez tego sie boje, ze teraz juz wszedzie z Laura bez problemu moge jechac a z takim maleństwem to pamiętam jak bylo:/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny jeśli możecie polubcie moją firmę Strumyk na facebook poniżej znajduje się link

https://www.facebook.com/pages/Strumyk/322878854510797?ref=hl

i wrzucam wam pokaz slajdów ze spływów kajakowych i oczywiście chętnych zapraszam:)

http://www.youtube.com/watch?v=lAqkrpaByIo

Witam
asienkaj gratulacje Emilki niech zdrowo rośnie
agusia fajnie że się odezwałaś śliczna Kornelcia
dziewczyny wstawiajcie fotki waszych dzieciaczków zobaczymy jak urosły te nasze szkraby
Dagmarko mam ten sam problem z podjęciem decyzji o drugim dziecku też i chcę i się boję bo znów te pieluchy nieprzespane noce i już nie wyjdzie się tak jak teraz my wszędzie gdzie możemy zabieramy Filipa a dwójka dzieci to już trudniej ale jak patrzę na Filusia że sam to mi go żal miałby z kim się bawić w przyszłości pogadać ja mam rodzeństwo i jest fajnie
a u mnie sezon turystyczny powolutku się kończy w tym roku to było szaleństwo kajakowe codziennie prawie wszystkie kajaki szły jednak trfiliśmy z biznesem udało nam się jestem zadowolona
nareszcie będę miała czas żeby coś napisać starałam się was czytać ale już na pisanie nie było czasu
postaram się w najbliższym czasie wstawić jakieś fajne fotki Filipka
Filip też gada jak najęty lubi opowiadać ze szczegółami co robił gdzie był taki już mądry i sam się bawi parkuje te swoje samochodziki jak się bawi ciągle coś do siebie mówi aż miło popatrzeć
pozdrawiam was dziewczynki pa

No i u nas na dobre rozwinęła sie miłość do kucykow ponny, wszytsko musi byc z kucykami i juz mamy zaplanowane prezenty na urodziny i na mikolaja:))) Laura juz ma mala kolekcje i co jakis czas cos dokupujemy, o dziwo widze ze ona sie naprawde nimi bawi, ustawia, czesze, kąpie, i ubranka tez oczywiscie musza byc z kucykami:)

Hej Dziewczyny!
U nas po staremu:) szykujemy sie do przedszkola, ja cala w nerwach, Laura juz nie moze sie doczekac, od poniedziałku idziemy na dni adaptacyjne, caly tydzien po 2 godzinki, 2 dni rodzice zostaja a od srody juz sie zostawia dziecko na godzinke dwie, w sumie jesli to Laura przejdzie bez problemu to pozniej nie powinno byc gorzej bo na razie pojdzie tylko do obiadu czyli 8.30-9 do 12.30-13:) Laura codziennie sie dopytuje czy juz dzis idziemy:) mysle ze moze byc tylko problem ze wstawaniem, bo teraz spi do 8,30-9 a trzeba bedzie wstac wczesniej:/ ale nie duzo wczesniej bo do przedszkola mamy 5 minut spacerkiem
takze od poniedzialku sie zacznie :D
poza tym to jakos powolutku nam leci, nigdzie nie wyjezdzamy bo nie ma kiedy i za co, ale nareszcie udalo nam sie skonczyc mieszkanko na starowce, mielismy 2 rodzinki letnikow, a teraz od konca wrzesnia beda studenci!
my juz ponad pol roku bez pieluch w dzien, ale w nocy caly czas, juz robilam dwa podejscia, zeby nie zakladac w nocy, myslalam ze jak tydzien bedzie sucho to nie bedziemy juz zakladac, ale zawsze akurat na nastepna noc byla mokra:) teraz juz od miesiaca mamy sucho! wiec mysle ze niedlugo zrobie trzecie podejscie:)
u nas zaczal sie problem, ze Laura nie chce z nikim zostac:/ wczesniej chetnie zostawala w domu, na placu z moja mama a teraz nie chce, ostatnio mialam jechac cos zalatwic, to ledwo ja od siebie oderwalam, wyszlam, przez zamkniete okna slyszalam histerie, samochod nie chcial nam zapalic i po 3 minutach moja mama przez okno powiedziala ze mam wracac bo ona nie da sobie rady:/ po 3 minutach Laura byla spocona jak spod prysznica, zasmarkana, mama mowi ze tarzala sie po ziemi i nic do niej nie trafialo, jak w jakims amoku, tylko weszlam to mnie tak zlapala jakby mnie z pol roku nie bylo i pyta mamusiu czemu mnie zostawilas:/ ehh mam nadzieje ze z przedszkolem pojdzie latwiej
no i ciagle sie zastanawiam nam drugim dzieckiem, tak mysle i mysle czy ja wogole chce drugie dziecko, wczesniej chcialam, ale teraz jakos nie jestem pewna:/ znow te pieluchy, karmienie, wszedzie z wozkiem, nie wiem naprawde nie wiem, jak sie zdazy to pewnie bedziemy sie cieszyc, ale ciezko mi bedzie sie zdecydowac, odkaladm to z roku na rok

Dzisiaj dzieci pojechały na dwa dni do babci do Gdańska i oczywiście jak zawsze jak do babci to Staszek pojechał przeziębiony - dziś obudził się z katarem.

Jaka ta Kornelia już dużo pannica, ale nam szybko dzieciaki rosną
U nas problem taki, że mały od miesiąca prawie codziennie spada z łóżka, a wcześniej mu się to nie zdarzało. Teraz jak spadnie to sie wystraszy, bo po zabezpieczamy go, a i tak mu się udaje.

Natomiast ja zrobiłam przedwczoraj porażka pierwszy skalpel chodakowskiej i wczoraj mnie wszystko bolało. Ciekawe czy uda mi się ćwiczyć choc 3 razy w tygodniu

Cześć dziewczyny!
Asienkaj - ogromne gratulacje! Niech się Emilka chowa tak pieknie i zdrowo jak Hania! I wstaw zdjęcie w wolnym (hehe, pewnie fajny żart) czasie.

U nas ok. Wlasnie wróciłam do pracy po 2 tyg. urlopu - było cudownie, pogoda świetna - tylko 4 dni gorsze, ale zupełnie nam to nie przeszkadzalo.
Lenka super. Przygotowujemy ją do przedszkola. Wie, że będzie bez rodziców i widzę, że to przeżywa. Dziś jak wychodziłam do pracy pytała, czy na pewno tata zostaje, czy będzie sama. Chociaż mówiłam jej to parę razy, że będzie z tatą. Ale jestem dobrej myśli - ona uwielbia dzieci i się do nich garnie. Oby tarfiła na fajne dzieciaczki, bo moja to taki wrażliwiec delikatny.
Kornalka fajna dziewczynka...kurcze jak ten czas zapierdziela niemilosiernie!

Hejka o mamo ale mnie dawno tutaj nie było :O
No ale zobaczyłam wątek to nie wypadało nic nie napisać, nie przywitać się ;)
Gratulacje dla nowo urodzonych dzieciaczków i ich rodziców :)

U nas po staremu
Kornelia gada jak najęta i rośnie w oczach :D
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie :*
Oto moja córa :)
image

image

My wróciliśmy z urlopu, pogoda średnio ale i tak było bardzo fajnie. Tylko nigdy absolutnie nigdy już nie pojadę na przyczepę na tak długo. Na weekend jest super ale jednak tydzień takich warunków to już za dużo dla mnie. Szczególnie jak pada to jest strasznie. Nie wiadomo co z dzieckiem robić, wszędzie mokro i paskudnie.
Magda się ostatnio bardzo szybko zmienia, radzi sobie z dziećmi, jest odważniejsza, bardziej samodzielna. Pojechaliśmy z koleżanką i jej córeczką więc Madzia miała koleżankę.
Myślałam, że z urlopu wróci Magda bez pieluchy ale tyle dni padało, że pranie nie schło wcale więc musiałam się zatrzymać, ale często i tak z pieluszką biegałyśmy na siusiu na kibelek bo wołała. Trochę w tym zasługi starszej koleżanki. Także jestem dobrej myśli.
Pozdrawiam Was wszystkie!

No i czas wrócić do pracy, kolejny weekend za nami.
Nasz weekend należał do udanych.
Minęły 3 tygodnie od kontaktu z wietrzna ospa i oprócz tych kilku kropek tydzień temu nic staszkowi nie wyszło. Zastanawiam się więc czy ta ospa do nas zawita. Spi nadal w pieluszke, ale w dzień pieluszke nie jest potrzebna
W poniedzialek mamy godziny adaptacyjne w przedszkolu. Troszkę się obawiam kibelka, bo moim zdaniem dla staszka jest troszkę za wysoki. No i mały boi się, że wpadnie do dziury.
Z ubieranie ogólnie dramat, nie wiem czy mały umie się ubrać, bo on najchętniej biegalby na gola są, wiec i tak zawsze się mocujemy.

Dzisiaj bylismy w porcie Marynarki Wojennej i na festyn iewa w Rewie, ale się działo.
Sobota też zapowiada się ciekawie:
-inscenizacja bitwy w swiebocinie
-festyn w Kosakowo,
Koncerty enej, Lisowskiej i feel

Asienkaj gratulacje.

asienkaj - gratulacje! super już masz drugą córeczkę u swojego boku :D

asienkaj, moje gratulacje:-)

hej dziewczyny
dawno mnie tutaj nie było ale czasu nie za dużo , urodziłam już 16 lipca Emilkę ważyła 3610 i 53 cm prawie tak jak Hania
jest bardzo spokojna , jak zaśnie nam o 21.30 to o 5 się budzi.

Hania jest na etapie odpieluchowania przynajmniej w dzień , nie jest źle bo już za niecałe 3 tygodnie będzie naszym przedszkolakiem , jejku kiedy ona tak urosła, coraz częściej chce zostawać u dziadków na noc nawet sama mówi i jest mi przykro bo powie mi cześć i idzie w drugą stronę a na drugi dzień czasami jak przychodzę to o mama i bawi się dalej, ale za często jej nie zostawiam u dziadków ,
o Emilkę zazdrosna nie jest także dobrze narazie , to jej kochana siostrzyczka

U mnie dzis 19 sloikow surówki, kilka dni temu 40 sloikow ogórków w musztardzie i fasola i Borówka w zamrażalniku.

A dzieci - cóż nie ciekawie chyba-jutro jadę do lekarza bo staszkowi wyszły jakieś plamki i krótki na skórze. To chyba ospa

Lidka udanych wakacji