GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

witam w nowym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

MUSZELKA - sliczne ubranka na chrzciny

Jeśli mogę coś doradzić w sprawie tych węzlów.
z nami było tak - najpierw pediatra, badania krwi, wizyta na IP w szpitalu - chirurg wyslał nas na usg w szpitalu, z ktorego za duzo nie było wiadomo, kazal nagrzewać to miejsce, co potem okazało się kompletna bzdurą - ja nie zastosowałam sie do jego zaleceń tylko dalej temat drążyłam!!
Udało mi sie dostać na usg prywatnie do dr Batko, który stwierdzil, że to węzły chłonne i kazal nam się pojawić na AM u niego na onkologii za tydzień. Pojechaliśmy i tam zrobil ponownie usg razem z dr Kosiakiem. Potwierdzili,że to powiększone węzly chłonne od szczepioni na gruźlicę.
Tego samego dnia umówiona bylam na Polankach do pulmunologa. Tam potwierdzili, że to niepożądany odczyn poszczepienny, który trzeba obserwować. Za 2 tyg.mamy kontrolę. Ten przypadek oni zglaszają do sanepidu. To może teraz goic sie przez kilka tygodni albo miesięcy. Musi byc pod ich kontrola. Nie wolno tego naciskać, nagrzewać, bo moze ten stan zapalny wydostać sie na zewnątrz i dopiero wtedy będzie potrzebny chirurg żeby to naciął! Mam nadzieję że to jednak zwłoknieje albo zwapnieje i nie dojdzie do interwencji chirurga, bo oni tylko by cieli!
Mogę Ci tylko polecić wizyte wlaśnie na Polankach, bo dobrze byłoby się im pokazać!
Do chirurga bym nie szła, bo nie ma po co, i tak z tym nim nie zrobi i lepiej żeby tego nie tykał. Pulmunolodzy to jedyni lekarze, ktorzy się akurat na tym znaja.
U nas szczepionka była za nisko wykonana i prawdopodobnie dlatego wystapil NOP!
ale sie rozpisalam!

jeśli karmię sztuczny to gotuję świeżą wodę z kranu...
moja dzisiaj oglądała swoje dłonie (najpierw jedną później drugą) - otwierała i zamykała paluszki i po co te wszystkie zabawki ;P

Zuza zasnęła mi przed 18 i śpi do tej pory... Próbowałam ją obudzić ale tylko się przeciąga i śpi dalej:-/

Muszelko śliczne te ciuszki. Czy mogłabys napisac nazwę sprzedawcy? dziekuje

My chrzcimy w pierwszy dzień świat, bo rodzinka z Niemiec przyjezdza i tak sie złożyło:)

Patryk pije Gerber z wodą przegotowaną z kranu

My chrzcimy dopiero w lipcu, także nasza Lenka będzie już dużą panną. Wolałabym chrzcić szybciej, ale ze względu na daleko mieszkającego chrzestnego robimy to w wakację, bo wtedy będzie miał urlop.

Dagmarka, 100ml to mało? Kurcze chciałabym tyle ściągnąć na raz.

Ja od kiedy mam ten kryzys laktacyjny muszę dawać 2 piersi na raz. Przedtem wystarczał Lence jeden.
Sukcesem dla mnie jest to, że nie muszę póki co dokarmiać sztucznym. Jak tylko mogę, mam czas itd. po jedzeniu małej jeszcze ściągam, tzn. pobudzam laktatorem. Bo udaje mi się może max 10ml wtedy ściągnąć z obu piersi.
Ale Lenka ładnie śpi w nocy tzn. od 21 do 4-5. Także jak się budzi o tej 4 na karmienie to mam 2 pełne piersi i Lenka najada się jedną. Potem ja ściągam pokarm z drugiej i wetedy max udaje mi się ściągnąć 80ml. Nie wiem czy to ja się blokuję, i więcej nie leci, czy po prostu tylko tyle mam pokarmu. Czasem tylko 40-50ml ściągnę. W każdym razie to co ściągnę odkładam do lodówki - i przez cały dzień dokładam to co uda mi się wydusić. Także różnie mam od 60 do 100ml ściągniete. I to mleczko zostawiam sobie na karmienie po kąpieli na sen. Wczoraj Lenka wieczorem najadła się z piersi (nawet ulała) i nie musiałam dawać, także byłam super szczęśliwa. Tym sposobem mam w lodówce 180ml ;-))). Zobaczę jak będzie dziś, jeśli będę musiała dać to dam ok 60ml. a resztę zamrożę. Chyba, że będę czuła, że piersi słabe, to będę musiała dać ze 100ml.
No i tak się bawię dzień w dzień ;-). Ale najważniejsze, że jakoś idzie i Lena nie jest głodna, a ja nie muszę dawać sztucznego.

Mamusie podające modyfikowane jakiego mleczka i jaką wodę używacie?

jak to sie dzieje ze jedne karmią rok i dłużej bez żadnych wspomagaczy a ja i niektóre z nas herbatki, ściąganie i rożne inne pomysły i nic mleka mnie i mniej:(((

ja przed chwila ściągnęłam prawie 100 ale w sumie to malutko:( załamana jestem tak bardzo chce karmić piersią a tu coraz mniej mleka az ryczeć mi sie chce:(((((

mi cały czas udaje się z jednego dawać... ale pokarmu jakby mniej ;/ a może moje piersi wiedzą, że właśnie tyle wystarcza;/

jak u was z karmieniem, u mnie totalna klapa, pokarmu nie ma dzis od rana sciagnelam 70ml, czy cos da sie jeszcze zrobic z dnia na dzien to jest gorzej czy ktos ma podobnie?

a no i powiem ze... albo to tak bardzo moja swiadomosc dziala i wtedy produkuje sie mleko..albo faktycznie teraz ta herbatka laktacyjna mio bio dziala
(a pamietam jak bylam zla na meza ze nie kupil bocianka tylko jakas nieznana herbatk :P)

ale do rzeczy..jednego dnia skonczyla mi sie ta herbatka i dzwonilam do meza...zeby kupil...no i tego dnia wypilam tylko 1 zamiast 3-4...a wieczorem po kapieli malej..bylo malo mleka, bo mala sie rzucala i zjadla z 2 cycusiow i bardzo dlugo ssala a ja mialam wrazenie ze tam nic nie lecialo, a ona zasnela bo juz jej sie nie chcialo ssac pustego...ale obudzila sie w nocy na jedzonko...
i tak to jest..

jak sciagalam tym systemem 7-5.. to sciagnelam gora 40 ml wiec nie bylo sensu zamrazac... wkladam do lodowki i jak mala chce to jej rowniez dam...
niestety jak sciagam to zazwyczaj prawie nic nie leci...datego teraz wole zeby to mala possala cycusia niz laktator :P

tylko wiecie przyznam sie...ze ja jak karmie to sporadycznie przystawiam ja doo drugiego cycusia...no pomijam fakt jak widze ze sie rzuca przy jednym i juz nie leci i wtedy chce drugiego...
ale najczesciej je dlugo z jednego i koniec..ale nieraz sprobowalam drugiego dac tak na wyproboewanie no i co..mala jadla jak ta lala i zjadla dwa...mam wrazenie ze jak dam dwa to zje dwa a jak nie to tez jest dobrze... hmm.. dziwne... ale nie jest glodna jak dam jeden...bo widze ze zadowolona i nie placze....

a wy dajecie 2czy 1 cycusia?

Muszelka śliczne ubranko :)

muszelka tort boski, skąd miałaś namiary na ta dziewczynę od tortów? i gdzie można obejrzeć te torty aby jakiś wybrać?

aaa no i tort od Kasi :)

https://lh4.googleusercontent.com/_JOwKmcOat1k/TBUID2d7W1I/AAAAAAAAAao/_vd0i6AACAM/s640/P1000952.JPG

o smaku truskawkowym

pozostaje mi jeszcze do zakupu białe body z długim rękawkiem- ale to nie problem
problemem jest bluzeczką na te body a pod sukieneczke- niestety nigdzie nie ma ładnej bluzeczki białej dla dziewczynki z ładnego materiału - takiego odswietnego...byłam w ccocodrillo, i 5-10-15..pozostaje smyk i wójcik...;/ w smyku kiedyś kupwałam mojej crześnicy śliczną białą bluzeczkę ale to było 5 lat temu;/...i kicha bo nie mam pomysłu gdzie jeszcze moga ieć ładne ubranka dla niemowląt- bez różu, nadruku i nie będące typową bluzką na codzień

co do chrzcin to mamy ustaloną datę na 6 marca 2011 - w kościele na Jasieniu... super ksiądz na pytanie ile teraz kosztuje chrzest usłyszeliśmy z Mężem:
"za chrzest pierwszego dziecka rodzice nic nie płacą- bo zazwyczaj kasy wtedy nie mają,
za chrzest drugiego dziecka rodzice mogą coś dac na ofiarę jeśli mają,
za chrzest trzeciego dziecka płaci ksiądz!" ;)

do chrztu zakupiłam na allegro:

1.buciki:
http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/60/48/73/1460487360

2. ubranko rozmiar 62:
http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/64/57/88/1464578870_2

3. szatkę:
http://sklep.ungha.pl/images/PB270059_800.JPG

4. świecę:
http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/57/65/43/1457654393

i jak narazie jestem zadowolona ;)

mamka- dzieki na uspokojenie - naczytałam sie trochę tego w necie (bo moja pediatra sama nie wiedziała co to jest, a jak jej zasugerowałam, że moze to węzły chłonne to się skrzywiła).. jutro idziemy do chirurga...na Wałowej jest podobno dobry (tak wierdzi moja pediatra) i bez zapisów...zresztą zobaczymy co powie...
szkod mi Łucji bo taka ładna z niej dziewczynka, ale ruszac tego nie pozwole...zobaczymy co będzie..najwyżej dalej będę obserować...
mamka- myślisz ze to się wchłonie? i nie urośnie więcej?

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

łuszczyca głowy leczenie (3 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...