GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

witam w nowym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

aniewa a czy wtedy gdy ściągasz 7-5-3 to dajesz dziecku butle czy ten ściągnięty pokarm? ściągasz wystarczającą ilość?

Z tą rozmairówką w sklepach to prawda. Mały mieści się jeszcze w 62 ale i niektóre 68 sa dobre. Wczoraj robiłam porządek w jego komodzie i powiem Wam, że odłożyłam cały karton ciuszków. Niektórych wogóle nie zdążyłam ubrać. No cóż poczekają może na drugą dzidzie :)

sbj raczki uciekają jej do tylu ale staram sie jej pomagać, i tak jej układam raczki żeby było jej wygodniej bo jak sama leży z raczkami do tylu to sie zaczyna krzyk już po kilku sekundach, nie wiem czy dobrze robię ale inaczej w ogóle nie chce leżeć

aniewa- sukces! gratulacje!

Martusia...co do laktacji..to ja pobudzam od czasu do czasu systemem 7-5-3-1 i daje skutki:) no i pije te herbatkę nową miobio i poki co dziala..tzn.. starcza na styk bo nigdy nie mam zeby odciagnac na poxniej...

no i nie wiem.mam nadieje ze moja mala przybiera dobrze na wadze.. bo ja daje jej jednego cycusia...tzn..ssie go dosyc dlugo (dluzej niz kiedys, bo kiedys bylam malutka i najadala sie w kilka minut)
w sumie robie to tez zeby pobudzic laktacje...tzn. moja mala ssie jeszcze piers nawwet jak nic nie leci...i teraz moje karmienie trwa ok 20 minut lub dluzej..

no i jakos te moje sposobby daja efekty:) na razie mala nie gloduje..tzn od ostatniego wpisu o braku pokarmu, nie musialam jej dawac sztucznego, takze sukces :) :) :)

aa co do kremu - to ja uzywam mustela baby cold cream

wiolka - brr

Dagmarka jak Twoja corka ślicznie trzyma główkę, i jak pieknie rączki trzyma, a nie ucieka z nimi do tyłu?

no właśnie co rozmiarowka danego sklepu to inna.
Ja ostatnio w H&m kupilam jeansy małemu i okazało się że na 74 sa dobre hmmmm

aniewa - rzeczywiście mala baletnica w tej sukienusi.

Ja mam chrzcinu dopiero w maju takze myslę, że ubiore malego bardziej elegancko, ale w zwykle ciuszki - tzn. nie bede kupować specjalnie bialego ubranka.

Ja z ubrankami mam problem, jak kupowalam to kilka bylo takich wiekszych, tak na ok 3 miesiace, odlozylam je na dolna polke. No i co sie okazalo? ze niektore nie wchodza na tego mojego malego pulpeta;p... jestem troche zla bo kilka taki mi sie podobalo ze nie moglam sie doczekac az zobacze mojego skarba w tym...

no i teraz kupilam kilka na 62 i sa na styk....;/

Mała księżniczka :)

zaraz przesle fotke to zobaczysz jak lezala taka duza sukienka:)
co prawda to zdjecie z przymiarki...innego dnia..przed chrzcinami
nie z chrzcin..bo nie mam jak sam alezy:)

image

Uploaded with ImageShack.us

a i jeszcze odpowiem w sprawie ubranka do chrztu..:)

mała ur się 9 to wiecie:) 12 lutego, czyli po skonczeniu 2 miesiecy miala chrzest....a ubranko miala po starszej kolezance..na 7 miesiecy:)
takze warto kupic wieksze, to i tak nie widac roznicy..no chyba ze chcecie zeby pieknie "pasowało jak ulał":)

powiem szczerze, ze my ubralismy ją w tą sukienkę tylk do kosciólka.(w domku byla w innej..codziennej ale ladniutkiej rozowej :P
ta biala tiulowa..normalnie sama nie wybralabym takiej, gdybym msiala kupic...ale wyszlo tak bo nie chcialam kupowac nowej (są zbyt drogie, jak na raz:P ) a skoro dostalam to...ubralismy ta:)

aniewa
moj Bartuś tak samo spi, budzi sie w nocy co 3-4 godz. - karmię chwilke i zaraz zasypia, potem spi do 7 rano.
teraz tez ucina sobie drzemkę a ja zabralam sie za prasowanie

dziobus dzieki za link..poczytam sdobie zaraz...:)

dzis normalnie nie wierze.. moja mala spi od 10 rano:) zdarzylam juz posprzatac obiad zrobic i spokojnie plotkuje z wami:) co za niespodzianka z jej strony....pierwszy raz..bo ona teraz malo spi w dzien naprawde a dzis?!?! wow:)

a tak w nocy to widze, ze wiekszosc dzieciaczkow spi podobnie:)
moja te budzi sie ok 3-4 na jedzonko i poxniej spi juz tylko do 7 rano:) ale to i tak dobrze:)

JAKIE LAURA MA ŚLICZNE OCZKA...TAKIE DŁUGIE RZĘSY..PIĘKNIE!! :)

co do oczek mojej małej..to zobaczymy za dwa tyg mam wizyte u pediatry no i nadal szukam namiarow na okuliste.jak cos mozecie polecic to chetnie:)

jesli chodzi o podnoszeie glowki to dzieki za pomysl..tez wyprobuje ten pomysl z samolotem:) w koncu musi cos poskutkowac:)

Wiolka dziękujemy za komplement:)

ja tez bym wzięła większe ubranko, mała teraz tak rośnie ze niektóre ubranka tylko kilka razy zakłada i już za małe, 62 są na styk a niektóre body to już 3-6 nosi!!! jak ja jeszcze zacznę dokarmiać to już nie wiem co to będzie na wiosnę:)

ja kupiłabym większe, dzieciaczki rosną jak na drożdzach!

Dziewczyny jak myślicie w kwietniu robię chrzest i szukam jakiegoś ubranka dla Magduni jaki wtedy rozmiar najbezpieczniej kupić? Chciałam zamówić na allegro, kompleciki powyżej stówki szkoda by było walnąć się w rozmiarówce... Ubranka 0-3 teraz sa na styk...

image

Uploaded with ImageShack.us

muszelka - te guzki to powiększone węzły chlonne.

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...