GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

witam w nowym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

aniewa a czy wtedy gdy ściągasz 7-5-3 to dajesz dziecku butle czy ten ściągnięty pokarm? ściągasz wystarczającą ilość?

Z tą rozmairówką w sklepach to prawda. Mały mieści się jeszcze w 62 ale i niektóre 68 sa dobre. Wczoraj robiłam porządek w jego komodzie i powiem Wam, że odłożyłam cały karton ciuszków. Niektórych wogóle nie zdążyłam ubrać. No cóż poczekają może na drugą dzidzie :)

sbj raczki uciekają jej do tylu ale staram sie jej pomagać, i tak jej układam raczki żeby było jej wygodniej bo jak sama leży z raczkami do tylu to sie zaczyna krzyk już po kilku sekundach, nie wiem czy dobrze robię ale inaczej w ogóle nie chce leżeć

aniewa- sukces! gratulacje!

Martusia...co do laktacji..to ja pobudzam od czasu do czasu systemem 7-5-3-1 i daje skutki:) no i pije te herbatkę nową miobio i poki co dziala..tzn.. starcza na styk bo nigdy nie mam zeby odciagnac na poxniej...

no i nie wiem.mam nadieje ze moja mala przybiera dobrze na wadze.. bo ja daje jej jednego cycusia...tzn..ssie go dosyc dlugo (dluzej niz kiedys, bo kiedys bylam malutka i najadala sie w kilka minut)
w sumie robie to tez zeby pobudzic laktacje...tzn. moja mala ssie jeszcze piers nawwet jak nic nie leci...i teraz moje karmienie trwa ok 20 minut lub dluzej..

no i jakos te moje sposobby daja efekty:) na razie mala nie gloduje..tzn od ostatniego wpisu o braku pokarmu, nie musialam jej dawac sztucznego, takze sukces :) :) :)

aa co do kremu - to ja uzywam mustela baby cold cream

wiolka - brr

Dagmarka jak Twoja corka ślicznie trzyma główkę, i jak pieknie rączki trzyma, a nie ucieka z nimi do tyłu?

no właśnie co rozmiarowka danego sklepu to inna.
Ja ostatnio w H&m kupilam jeansy małemu i okazało się że na 74 sa dobre hmmmm

aniewa - rzeczywiście mala baletnica w tej sukienusi.

Ja mam chrzcinu dopiero w maju takze myslę, że ubiore malego bardziej elegancko, ale w zwykle ciuszki - tzn. nie bede kupować specjalnie bialego ubranka.

Ja z ubrankami mam problem, jak kupowalam to kilka bylo takich wiekszych, tak na ok 3 miesiace, odlozylam je na dolna polke. No i co sie okazalo? ze niektore nie wchodza na tego mojego malego pulpeta;p... jestem troche zla bo kilka taki mi sie podobalo ze nie moglam sie doczekac az zobacze mojego skarba w tym...

no i teraz kupilam kilka na 62 i sa na styk....;/

Mała księżniczka :)

zaraz przesle fotke to zobaczysz jak lezala taka duza sukienka:)
co prawda to zdjecie z przymiarki...innego dnia..przed chrzcinami
nie z chrzcin..bo nie mam jak sam alezy:)

image

Uploaded with ImageShack.us

a i jeszcze odpowiem w sprawie ubranka do chrztu..:)

mała ur się 9 to wiecie:) 12 lutego, czyli po skonczeniu 2 miesiecy miala chrzest....a ubranko miala po starszej kolezance..na 7 miesiecy:)
takze warto kupic wieksze, to i tak nie widac roznicy..no chyba ze chcecie zeby pieknie "pasowało jak ulał":)

powiem szczerze, ze my ubralismy ją w tą sukienkę tylk do kosciólka.(w domku byla w innej..codziennej ale ladniutkiej rozowej :P
ta biala tiulowa..normalnie sama nie wybralabym takiej, gdybym msiala kupic...ale wyszlo tak bo nie chcialam kupowac nowej (są zbyt drogie, jak na raz:P ) a skoro dostalam to...ubralismy ta:)

aniewa
moj Bartuś tak samo spi, budzi sie w nocy co 3-4 godz. - karmię chwilke i zaraz zasypia, potem spi do 7 rano.
teraz tez ucina sobie drzemkę a ja zabralam sie za prasowanie

dziobus dzieki za link..poczytam sdobie zaraz...:)

dzis normalnie nie wierze.. moja mala spi od 10 rano:) zdarzylam juz posprzatac obiad zrobic i spokojnie plotkuje z wami:) co za niespodzianka z jej strony....pierwszy raz..bo ona teraz malo spi w dzien naprawde a dzis?!?! wow:)

a tak w nocy to widze, ze wiekszosc dzieciaczkow spi podobnie:)
moja te budzi sie ok 3-4 na jedzonko i poxniej spi juz tylko do 7 rano:) ale to i tak dobrze:)

JAKIE LAURA MA ŚLICZNE OCZKA...TAKIE DŁUGIE RZĘSY..PIĘKNIE!! :)

co do oczek mojej małej..to zobaczymy za dwa tyg mam wizyte u pediatry no i nadal szukam namiarow na okuliste.jak cos mozecie polecic to chetnie:)

jesli chodzi o podnoszeie glowki to dzieki za pomysl..tez wyprobuje ten pomysl z samolotem:) w koncu musi cos poskutkowac:)

Wiolka dziękujemy za komplement:)

ja tez bym wzięła większe ubranko, mała teraz tak rośnie ze niektóre ubranka tylko kilka razy zakłada i już za małe, 62 są na styk a niektóre body to już 3-6 nosi!!! jak ja jeszcze zacznę dokarmiać to już nie wiem co to będzie na wiosnę:)

ja kupiłabym większe, dzieciaczki rosną jak na drożdzach!

Dziewczyny jak myślicie w kwietniu robię chrzest i szukam jakiegoś ubranka dla Magduni jaki wtedy rozmiar najbezpieczniej kupić? Chciałam zamówić na allegro, kompleciki powyżej stówki szkoda by było walnąć się w rozmiarówce... Ubranka 0-3 teraz sa na styk...

image

Uploaded with ImageShack.us

muszelka - te guzki to powiększone węzły chlonne.

Inne tematy z forum

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...