GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

witam w nowym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

u mnie najlepiej sprawdza się suszarka - bardzo ładnie się przy niej wycisza...

BlueBell- u mnie lustro tez tak działa! Strasznie go interesuje jego odbicie.

U nas jak Mała jest bardzo niespokojna to pomaga jej... stanie przed lustrem :) Biorę ją na ręce, stajemy przed lustrem i mówię do niej spokojnie, opowiadam różne rzeczy. Ona najpierw skupia się na mnie ale jak już dojrzy siebie to tak się śmieje że aż czkawki dostaje :)

Witam
u mnie masakra jeden wielki ryk może to i skok rozwojowy na nic nie mam czasu tylko rączki i nawet to się nie podoba nawet teraz jęczy :((((((

moa też się czasem dźwiga...

nasza kluseczka wży już 6875 grama :) taka spora kluseczka :)
co do siadania to też podnosi głowę i chcialaby siedziec ale lekarz powiedziala ze za wczesnie,
dzisiaj bylismy na kontroli bo Hania sie przeziebila ale niestety jeszcze katarek ja meczy , mam nadzieje ze niedlugo przejdzie , narazie od piatku siedzimy w domu ,

dziewczyny chce kupic Hani mate edukacyjna ale nie wiem jaka najlepiej , jakie wy macie i czy jestescie zadowlone ?

Hej Babeczki, dawno mnie nie było bo mąż miał urlop i spędzaliśmy czas rodzinnie. U nas bez zmian, tzn. Mała rośnie jak na drożdżach, robi się z niej mała kluseczka, waży już 5700 g :) Śpi pięknie, jedynym zmartwieniem są zielone kupki ale pediatra powiedziała, że jeśli dziecko nie ma innych objawów brzuszkowych to nawet zielone mogą być - jakoś mnie to nie uspokaja. Chyba zrobię posiew. No i martwi mnie że Mała próbuje siadać! Ostatnio jak to pielęgniarka zobaczyła to nas przestrzegła przd krzywicą :(

Justa kochana trzymaj się jesteśmy z tobą :)

U nas weekend super. W sobotę byliśmy z mężem na imprezce. W niedziele goście do nas wpadli. Mały grzeczniutki. Teraz sobie drugą drzemkę zrobił a jak się obudzi i zje to nad morze się wybieramy.
Któraś się wybiera ??

Justa, trzymam kciuki!

U nas też skok rozwojowy...mam nadzieję, że mija, bo dzisiejsza noc była już super w porównaniu z trzema ostatnimi.
Wczoraj ok 15 mała dostawała histerii bez powodu. Daję cyca, ona go łapie i w ryk i sie nakręca, zapłakana, zasmarkana...normalnie szok. Nie mogłam jej uspokoić...już się bałam że coś ją boli. Ale dałam drugiego i było już ok. Po prostu była tak zmęczona, że ryczała. Ale wcześniej spac nie chciała. W końcu przy tym cycu padła i spała do 18:30. Potem zabawa i o 20 jak już była zmęczona kapiel i pierś (najadła się! ;-))) i o 21 zasnęła i spała do 4!!! ;-) Ale się cieszyłam, że jest tak jak kiedyś. Bo ostatnie trzy dni to spała po 3 godz. i ok 7 pobudka. A dziś super, potem od 4 do 7 spała...co prawda o 5 wierciła się i wstawałam do niej, ale wystarczyło ją przewrócić na boczek i ładnie spała. O 7 znowu pierś i spała ze mną w łóżku 1,5 godz. Wyspałam się super ;-)). No i moja córeczka wróciła ;-).

Teraz znowu zasnęła, ale pewnie tylko na chwilkę - w dzień już tak słabo śpi.

Do karmienia nic nie uzywam. Trzymam ją normalnie na kolanach. Tak mi wygodniej niż na poduszce. Na początu uzywałam rogala, ale teraz już jest za długa.

dokładnie Justa - trzymaj się...
moja dzisiaj pięknie śpi - w szoku jestem :)

Justa - trzymaj się kochana, mam nadzieję, że wszystko bedzie ok z małą!

Mój Bartuś nas wczoraj zaskoczył po dniu marudzenia, kąpiel o 19-tej i odrazu zasnął i spał do 1.40!!! Byłam w wielkim szoku! To pierwszy raz!
I myslę, że ostatni hahahaha

Miłego słonecznego dnia, spokojnych dzieciaczkow i kciuki za maleńką Justy!

ja styropianowego rogala uzywalam przez pierwszy miesiacteraz nie uzywam nic..bo tak jest mi wygodniej...ale przyznaje moje plecy na tym cierpia bo strasznie sie garbie przy karmieniu :/

a wczorajsza niedzielka u nas...minęła tak, jakbyśmy nie mieli dziecka :P

razem z mezusiem bylismy w kosciółku na 9.30 gdy przyjechalismy babcia wlasnie usypiala Małą..A my wypilismy spokojnie kawkę:) pogdalismy rodzinnie..
córeczka wstała i bawiła się na macie...cały dzień!!! i nawet nie pisnęla, nie płakała...usmiechala sięi chwytała zabaweczki..a my mielismy czas tylko dla siebie..obejrzelismy sobie film na dvd a ona caly czas sama sie bawila..my bylismy w szoku..
ale po poludniu stesnilismy sie za nia i polozylismy sie do niej na mate i bawilismy sie z nia..ladnie sie do nas glosno smiala...bylo super!! co za dzień!! :):):) a wieczorem kapieli sen..przespala ladnie dzis do 7.30:)
az milo...milo..

justa trzymaj się...!

No to wszystko jasne, Miłek ma skok rozwojowy jak sie patrzy, trzecia nos niespokojna, maluszek odkrywa niuanse...;)

No to się porobiło...

Wczoraj byłam z Olcią w szpitalu na Polankach. Tak jak Wam wcześniej pisałam mała dziwnie się zachwouje od wtorku czyli od wyjazdu męża, kilka dni wcześniej też była jakaś marudna. Ale wczoraj koszmar...wyła trzy godziny bez przerwy, marudziła, jęczała. Od 10 rano nie chciala cyca az do godziny 18. Nakarmiłam ją dopiero w szpitalu. Zrobili jej ogólne badanie moczu i krew i wyniki ok, ale prawdopodobnie jest nawrót Bakterii Coli. Wiec dzisiaj w nocy złapalam siuśki i teściu pojechał zawiezc na posiew.

Na jutro albo w środę musze umówić sie z mała na usg nereczek.

Zawsze coś. Jak nie urok to s****a :(

Koszmarny wczoraj był dzień.

A gdy pobierali małej krew z paluszka a ja ją trzymałam to prawie odleciałam i w ostatniej chwili przyszła druga pielęgniarka i poprosiła aby zaczekała za drzwiami. Płakałam razem z nią.

Ja mam poduszke w kształcie lit C, z Ty i My, i jest taka pękata że mały i tak czasem mi się zsuwa.

ja nie używam żadnej poduszki...

Dziewczyny, jak karmicie swoje malenstwa? chodzi mi o pozycje do karmienia piersia. macie specjalne poduszki czy uzywacie "normalnych"? ja mam duzego rogala wypelnionego styropianem i fatalnie sie z nim karmi. mala ucieka, zsuwa sie, a rogal sie odgina. zastanawiam sie nad kupnem malej poduszki tzw.fasolki z kulkami silikonowymi (Ty i My maja taka), ale nie wiem czy warto.

łoo matko - ale postarzałam swoją córkę ;P

Inne tematy z forum

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

malejące piersi po porodzie? :) heh... (58 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...