GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

witam w nowym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

a u mnie jest 17 tydzień i wszystko jasne... eh

Mamka burze są tylko w tyg. nad którymi jest piorun, więc nie jest tak źle a te czarne pola to okres marudzenia :)

A Oliwierek z mamusią fajnie wygląda.

TROCHĘ duzo tych kryzysow , co nie?

mMajaa proszę bardzo :)

image

DOBREJ NIEDZIELI DZIEWCZYNY :)

powiedzcie prosze, czy okolo 12 tygodnia moze byc skok rozwojowy? MiLosz je za dwoch, a w nocy troche marudzi... a do tej pory budzil sie dwa razy na jedzenie i pieknie zasypial, teraz cos Mu nie daje spac.

Hej dziewczyny witam niedzielnie :)

Ja od 3 dni chora a dziś Kornelia obudziła się z katarem jestem zła na siebie ale chyba zarażenie jej było nieuniknione :( Mam nadzieję, że na samym katarku się skończy. Kurcze kiedy wreszcie wiosna zawita :)

Dagmarka pisałaś o Bebilonie Pepti niestety to mleko ma trochę laktozy, u nas właśnie okazało się, że nawet to trochę robi źle na organizm małej:( Objawy nasiliły się po odstawieniu Delicolu. W tej chwili od prawie 2 tygodni jesteśmy na Nutramigenie i poprawa jest znaczna :)

po hennie hehe

moze bysmy powrzucały swoje fotki to ja z Oliwierkiem
image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us moj maluszek po wypiciu soczku :)

Pobiłyśmy dzisiaj z Olcią wszelkie rekordy! Razem w łóżku od godziny 18 do 7 rano. Wstała na jedzonko o 21, 24:30, potem o 1:30 troszkę zabawy na brzuszku i spacerowania na rączkach. Nie mogla długo zasnąc ale w koncu padła. Potem były jeszcze dwie pobudki. I teraz usnęła na bujaczku.
Wyspałam się! :)
Dzięki dziewczyny za pocieszenie :)
Z Wami zawsze raźniej !

Pierwsza :D

Cześć dziewczyny :)

Nasza tez od kilku dni rozpoczyna dzień o 6 :) czasami udaje mi sie ja uspic albo sama zasypiam a ona mnie trąca raczka ze chce sie bawić:) teraz juz chyba 2 godziny śpi na bujaczku

Justa mój mały też budzi się tak jak twoje maleństwo więc zaczynamy dzień o tej samej porze dnia :)
Pomyśl o mnie jak będziesz wstawać a będzie ci raźniej :)

a ja muszę przyznać, że melisa działa :) piersi mam zdecydowanie pełniejsze (mleka)...

Cześć babeczki!

Justa - trzymaj się kochana! Będzie dobrze. Musisz chyba wyluzować. Jesteś dzielna mama i wszystkiemu podołasz!!!
Czas szybko leci i niedłgo znowu będziecie w trójkę.

My byliśmy dziś na spacerku na bulwarze - zimno jak w psiarni ;-). Ludzie "odważni" spacerowali po lodzie.

Wczoraj zrobiłam porządek w ciuszkach Lenusi - połowa już za mała. Musiałam wymienić najmniejszy rozmiar na 62 ;-).

Maja dzięki za wsparcie. Staram sie myśleć pozytywnie, ale cięzko się nie stresować kiedy Lenka płacze przy cycku bo pusty. No i jak tu w trakcie karmienia nie myśleć "wystarczy czy nie?". I przez to pewnie też są te problemy z laktacją.
Za Twoją radą piję w trakcie karmienia i pobudzania. Dziś kolejny raz dałam szansę laktatorowi Medeli i pobudzałam nim metodą 7-5-3 zaraz po karmieniu Lenki i jakoś poszło. Może rzeczywiście trzeba kombinować. Co prawda ściągnęłam tylko 30ml, ale może to nie tak źle?
No i zapomniałam kupić melisę - ja chyba powinnam też lecytynę kupić na pamięć ;-)).

Justa, dzięki za informację.
Jeśli chodzi o marzenie o 6 godz. przespania w nocy, to Cie pocieszę, że nie jestes sama. Ja jeszcze nigdy nie przespałam więcej niż 4 godziny i to tylko raz. Mój budzi się co 3h i niema zmiłuj się.
A nastrój hmmm, to sprawa oczywista, że tęsknisz za mężusiem, poprostu go kochasz. Teraz Ci trochę ciężej, bo obowiązków więcej i sama sobie radzić musisz. Myślę , ze dasz radę - głowa do góry. czas szybko leci!

coś w tym jest że dzieci odczuwaja nastrój mamy

Dagmarko na pewno masz rację. Jestem poddenerwowana ostatnio i strasznie tesknie za mężem. Pływa od 8 lat i powinnam się już przyzwyczaić do jego wyjazdów ale nigdy nie czułam się tak jak teraz :(
No dobrze, koniec tego marudzenia i smutasów.
Jakoś to bedzie :)

Wiolka udała nam sie córeczka :) taka mała a już kokietuje chłopców hihi to co będzie dalej :)

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Ryanair- czy opłaca się wykupić ubezpieczenie turystyczne? (35 odpowiedzi)

W lipcu lecimy na tydzień do Londynu Ryanairem. Czy opłaca się wykupić ubezpieczenie? (60 zł)...