GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

witam w nowym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

a u mnie jest 17 tydzień i wszystko jasne... eh

Mamka burze są tylko w tyg. nad którymi jest piorun, więc nie jest tak źle a te czarne pola to okres marudzenia :)

A Oliwierek z mamusią fajnie wygląda.

TROCHĘ duzo tych kryzysow , co nie?

mMajaa proszę bardzo :)

image

DOBREJ NIEDZIELI DZIEWCZYNY :)

powiedzcie prosze, czy okolo 12 tygodnia moze byc skok rozwojowy? MiLosz je za dwoch, a w nocy troche marudzi... a do tej pory budzil sie dwa razy na jedzenie i pieknie zasypial, teraz cos Mu nie daje spac.

Hej dziewczyny witam niedzielnie :)

Ja od 3 dni chora a dziś Kornelia obudziła się z katarem jestem zła na siebie ale chyba zarażenie jej było nieuniknione :( Mam nadzieję, że na samym katarku się skończy. Kurcze kiedy wreszcie wiosna zawita :)

Dagmarka pisałaś o Bebilonie Pepti niestety to mleko ma trochę laktozy, u nas właśnie okazało się, że nawet to trochę robi źle na organizm małej:( Objawy nasiliły się po odstawieniu Delicolu. W tej chwili od prawie 2 tygodni jesteśmy na Nutramigenie i poprawa jest znaczna :)

po hennie hehe

moze bysmy powrzucały swoje fotki to ja z Oliwierkiem
image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us moj maluszek po wypiciu soczku :)

Pobiłyśmy dzisiaj z Olcią wszelkie rekordy! Razem w łóżku od godziny 18 do 7 rano. Wstała na jedzonko o 21, 24:30, potem o 1:30 troszkę zabawy na brzuszku i spacerowania na rączkach. Nie mogla długo zasnąc ale w koncu padła. Potem były jeszcze dwie pobudki. I teraz usnęła na bujaczku.
Wyspałam się! :)
Dzięki dziewczyny za pocieszenie :)
Z Wami zawsze raźniej !

Pierwsza :D

Cześć dziewczyny :)

Nasza tez od kilku dni rozpoczyna dzień o 6 :) czasami udaje mi sie ja uspic albo sama zasypiam a ona mnie trąca raczka ze chce sie bawić:) teraz juz chyba 2 godziny śpi na bujaczku

Justa mój mały też budzi się tak jak twoje maleństwo więc zaczynamy dzień o tej samej porze dnia :)
Pomyśl o mnie jak będziesz wstawać a będzie ci raźniej :)

a ja muszę przyznać, że melisa działa :) piersi mam zdecydowanie pełniejsze (mleka)...

Cześć babeczki!

Justa - trzymaj się kochana! Będzie dobrze. Musisz chyba wyluzować. Jesteś dzielna mama i wszystkiemu podołasz!!!
Czas szybko leci i niedłgo znowu będziecie w trójkę.

My byliśmy dziś na spacerku na bulwarze - zimno jak w psiarni ;-). Ludzie "odważni" spacerowali po lodzie.

Wczoraj zrobiłam porządek w ciuszkach Lenusi - połowa już za mała. Musiałam wymienić najmniejszy rozmiar na 62 ;-).

Maja dzięki za wsparcie. Staram sie myśleć pozytywnie, ale cięzko się nie stresować kiedy Lenka płacze przy cycku bo pusty. No i jak tu w trakcie karmienia nie myśleć "wystarczy czy nie?". I przez to pewnie też są te problemy z laktacją.
Za Twoją radą piję w trakcie karmienia i pobudzania. Dziś kolejny raz dałam szansę laktatorowi Medeli i pobudzałam nim metodą 7-5-3 zaraz po karmieniu Lenki i jakoś poszło. Może rzeczywiście trzeba kombinować. Co prawda ściągnęłam tylko 30ml, ale może to nie tak źle?
No i zapomniałam kupić melisę - ja chyba powinnam też lecytynę kupić na pamięć ;-)).

Justa, dzięki za informację.
Jeśli chodzi o marzenie o 6 godz. przespania w nocy, to Cie pocieszę, że nie jestes sama. Ja jeszcze nigdy nie przespałam więcej niż 4 godziny i to tylko raz. Mój budzi się co 3h i niema zmiłuj się.
A nastrój hmmm, to sprawa oczywista, że tęsknisz za mężusiem, poprostu go kochasz. Teraz Ci trochę ciężej, bo obowiązków więcej i sama sobie radzić musisz. Myślę , ze dasz radę - głowa do góry. czas szybko leci!

coś w tym jest że dzieci odczuwaja nastrój mamy

Dagmarko na pewno masz rację. Jestem poddenerwowana ostatnio i strasznie tesknie za mężem. Pływa od 8 lat i powinnam się już przyzwyczaić do jego wyjazdów ale nigdy nie czułam się tak jak teraz :(
No dobrze, koniec tego marudzenia i smutasów.
Jakoś to bedzie :)

Wiolka udała nam sie córeczka :) taka mała a już kokietuje chłopców hihi to co będzie dalej :)

Inne tematy z forum

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

księgowa?? czy warto? (44 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...