GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

witam w nowym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

znacie jakies fajne przepisy na salatki z produktow, ktore mozemy jesc (mamy karmiace piersia). polozna zalecila mi pic olej/oliwe do salatek, ale za bardzo nie mam pomyslu, co zrobic :)

sylwiah-
wiesz co mój mały jest tylko jedne dzień młodszy od Twojego, a Ty piszez, że Two ostatnio niespokojny. Moj tez od dwoch dni sie inaczej zachowuje, pręzy sie przy cycu, troche marudzi - może to kolejny skok?
A na Twoim miejscu to bym się tak swoim ciałem nie dołowała, zaraz przyjdzie wiosna, spacerki zrobią swoje, dojdziesz do formy, mówie Ci. Może brzuszek nie bedzie juz taki super, ale co tam na pewno kochający maż tego nie widzi. Jesli chodzi o szwy to mnie tylko czasami po wiekszym wysiłku i na zmiane pogody pobolewa. No i przy seksie też poboli, ale chyba nie ma co się dziwić, jeszcze to jest swieże.
Takze głowa do gory, może jako lekarstwo zrob sobie w weekend wieczór pięknosci, ciepła aromatyczna kapiel, manicure,maseczki itp. lub jeśli finanse pozwalają zrób sobie przyjemnośc i kup sobie jakis fajny ciuszek, mi to zawsze humor poprawia.
Głowa do gory, jesteś sliczną mloda mamusią!!!!!!!!!

sbj..

dostałaś na meila..te książkę? mogłabym prosić o wysłanie również i mnie?

mi tez wciąga ale zależy na jaka moc ustawie, muszę wyśrodkować i w sumie za każdym razem inaczej mocniej lub słabiej w wtedy dopiero leci, dodatkowo masuje pierś i podtrzymuje ja od dołu w czasie ściągania, na początku lecą kropelki ale później już więcej, czasami jeszcze tak jakby cofam pierś jakbym chciała wyciągnąć a on ja zasysa i wtedy mocniej leci tak sobie kombinuje :)

Dagmarka, no właśnie nie wiem co jest nie tak. Chyba mam za małe sutki? Za mocno wciąga mi do lejka i przez to słabo leci. Np. czuję że mam pełną pierś i elektrycznym ściągam ledwo 30ml. Potem biorę ręczny i od razu leci mocno i ściągam bez problemu.
Nawet kupilam taką część, która się wsadza do lejka żeby zmniejszyć jego średnicę i dupa blada - to samo.

aniewa u mnie niestety to naprawde mit - miesiączki dalej bardzo bolesne.

a na brzuszku dziecko moze nawet spać, mój śpi co ktorys dzień drzemke w czasie dnia, w nocy bałabym sie go tak zostawić. potafi spac na brzuszku 3h

Michalowa a dlaczego chcesz sprzedać swój? dlaczego sie nie sprawdza?

Ja kupiłam Medele Mini Electric, ale dopiero 2 tygodnie ja mam albo i krócej wcześniej miałam ręczny na początku dużo ściągał ale ostatnio marnie bardzo i zdecydowałam sie kupić ten elektryczny żeby nie stracić laktacji i bardzo jestem zadowolona

michalowa poprostu ten laktator medeli nie dla wszystkich jest taki dobry ja tez swoj sprzedalam i lepiej sciagalam recznym

Aniewa, dziecko może leżać na brzuchu tak długo jak chce. Jak mu wygodnie. Nie bój się ;-).
Moja Lenka od tygodnia dopiero lubi leżeć na brzuchu, wcześniej był ryk. A teraz spokojnie parę minut sobie poleży, a jak już ma dość to zaczyna stękać. Rączki też jej układam - ona jeszcze nie potrafi.

Co do szwów...mnie nic nie boli, ale daleko mi do wyglądu z przed porodu ;-/.

A jaki masz laktator Medeli? Ja chyba mój sprzedam. I tak lepiej ściągam ręcznym. Bez sensu wydana kasa...ale kto to wiedział.

w ogole to zastatnawiam się czy mit dotyczacy tego, ze po porodzie mija bolesne miesiączkowanie u mnie się sprawdzi?! bardzo chciałabym, aby to sięsprawdziło..nie chce juz tych boli przy okresie :(

Jejku Dagmarka, ale Ci zazdroszczę.
Ja właśnie skończyłam pobudzanie 7-5-3 po godzinie od nakarmiena Lenki. I jedynie niecałe 50ml ściągnęłam. Masakra.
A piję ponad 2 litry wody dziennie, herbatki i dziś znowu Karmi.

Mam teraz ściągnięte w sumie 90ml. Jak Lenka się nie naje z cyca to będzie na noc. A na pewno się dziś nie naje, bo czuje że są puste. Czyli max 40ml z obu piersi wyciągnie.

a co do szwów krocza..to u mnie jeszcze kilka dni temu...nie bylo ok..i sie wkurzalam, ze tam cos zle zszyte czy cos..ze nie jest jak kiedys...
bo bolalo przy stosunku :(...ale po kilku razach chyba przeszło...chyba..bo ostatnim raze juz nie bolalo..wiec mam nadzieje ze wszystko wroci do normy i znowu bedzie miło:)

Aniak... ja moją mała na brzuchu trzymałam zaledwie tak 30 sekund moze...tak się ucieszyłam ze podniosła tak wysoko główkę...ze nie chciałam jej dluzej meczyc aby się nie przestraszyła :P

ale ona dopiero pierwszy raz tak dziś i bedziemy cwiczyc dalej oczywiscie...bo powiem szczerze ...moja nie miała problemu z rekami bo sama położyłam jej rączki...widziałam na zdj waszych maluchow jak są ułożone i sama mojej tak polozyłam :P sprytna mamuska ze mnie :)hihi

bede tak ją klasc czesciej i na dluzej jak sie przyzwyczai..i wtedy zobacze co robi z raczkami:)

ps. a ile dziecko moze tak lezec na brzuszku?

w ogole jestem taka szczesliwa, ze sie malej udalo...ze przed kapiela ..zaraz strzele fotke malej..o ile zechce podniesc glowkę :)
no i jutro się wam pochwalę:)

Musze sie pochwalić wczoraj byłam taka załamana ze tylko 100ml ściągnęłam sposobem 7-5-3, ale później jak mi piersi napęczniały w nocy to szok! dodatkowo piłam i pije ta herbatkę miobio może rzeczywiście lepsza od bocianka, chociaż skład taki sam tylko ona ma dodatkowo liście malin, a teraz ściągnęłam 120ml:) mała wydudlala i jeszcze 40ml sztucznego i chyba najedzona:)

i jestem bardzo zadowolona z Medeli która kupiłam, wcześniej miałam tomee t. ale bez porównania Medela lepsza:)

wczoraj z Hanią byłam na szczepieniach , miala w nocy goraczke to moze wystepowac przy szczepieniu ale dzisiaj dostala katar chyba i zaczela lekko kaszlec , juz sie denerwuje bardzo , jutro chyba do lekarza sie wybiore

Nie rozumiem kobiet ktore same pchaja sie do cesarki. mnie denerwowala rana krocza, ktora mi za bardzo wcale nie przeszkadzala, a co dopiero taka duza rana na brzuchu...
co innego gdy kobieta nie ma wyjscia, ale zeby sie samemu na to skazywac to troche dla mnie dziwne. troche tak jakby pojsc na latwizne.... ale to moje zdanie.

W mama i ja bylo napisane ze moze stac godzine niedopite, i mozna je podgrzac, lepiej tego nie robic wiecej niz raz bo sie psuje, a w lodowce mozna trzymac niby do 4 godzin, tak mi powiedziala lekarz, ale ja tam nie ryzykuje, zawsze robie malemu 90 ml, czli z proszkiem wychodzi jakiesz 100ml i najwyzej dorabiam gdy jest dalej glodny 30 ml:) tak mniej marnuje:)

ja tam podgrzewacza nie kupowalam bo czytalam ze w kubku z wrzatkiem szybciej, bo to dwie minuty zajmuje, czasami mniej.

Aniewa super :) ja też mojego ostro ćwiczę i główkę już na długo podnosi tylko ma problem z rękoma bo nie wie co z nimi zrobić i do tyły wygina ale będzie dobrze :)

U mnie podgrzewacz non stop w ruchu bo ja rano wyparzam butelki gotuje wodę i wkładam do podgrzewacza, który nastawiony na średnie grzanie utrzymuje ciepło. Wyjmuje robie bebiko i kolejną wkładam i tak na okrągło.

Dagmarka ja tak max 30 min trzymam mleczko, którego mały nie doje potem wylewam. Ale przeważnie i tak gonie dojada.

Agus ja byłam u neurologa ale w ośrodku wczesnej interwencji u dr Sroki-Kozakiewicz - bardzo fajna. Niestety terminy odległe i trzeba mieć skierowanie od pediatry.

Sylwia głowa do góry po tej cesarce wcale nie jest tak fajnie :/

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?