GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

witam w nowym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY. CZ 19

nasz synus uwielbia leżeć w foteliku samochodowym w nim zasypia, siedzi, uwielbia je

wodę do mleka przygotowuje z kranu,

rano zawsze sparzę butelkę, wleewam wodę, zamykam butelkę, potem jak jest alarm to dolewam sobie trochę ciepłej, wsypuje mleko, mieszam i jest ok.

my chrzciny robimy tydz. przed swietami, w swieta restauracje pozamykane.

moj maly tez bardzo duzo lezy w bujaku, jest w nim zakochany:) jak bylam mala i moj brat rowniez tez wiele czasu spedzalismy w bujakach i nic nam nie jest:) plecy proste:)

nie rpbisz zle:) zagotuj wode w czajniku, nalej do butelki (ale sama wode, bez proszku) i potem podgrzej:)( tylko lepiej podgrzac lepiej sama wode w podgrzewaczu do odpowiedzniej temp i wtedy wsypac mleko, bedzie bezpieczniej) nie ma w tym nic zlego:)

moze ktoras skorzysta z mojego sposobu z termosem, jest bardzo szybki i praktyczny:) ale to juz jak kto woli:)

hmmm to czy ja źle robię przygotowując mleko?: gotuje wodę 5 minut tak jak piszą, nalewam do butelki i odstawiam, jak pora karmienia to nasypuje mleczko mieszam i wstawiam do podgrzewacza na kilka sekund...źle?

torty sa śliczne - a jak w smaku i jaka cena?

Muszelka a jak sie można skontaktować z ta Kasia od tortów bo pokazałam narzeczonemu i byśmy chcieli u niej zamówić:) szczególnie ze ona chyba tez z moreny jak my

Nie mialam neta 2 dni a tu tyle postów!!
My jednak robimy chrzest w świeta.
Potem obiad w domu.

Mleko Bebilon pepti zalewam wodą z kranu. Mam czajnik Philips i najpierw gotuje do 100 stopini, a potem tylko podgrzewam do 40 stopni.

u nas też bez ładu i składu :)
ale mam pytanie do Was dziewczyny
ile czasu wasze dzieciaczki leża na leżaczkach bujaczkach?
moja Ola pokochała huśtawkę, leży w niej w pozycji półlezącaej nawet bardziej leży. Wczoraj przespała tak 2,5godz....
Zrobiłam wszystko w domku i jest mi o wiele łatwiej tym bardziej ze jestem sama, ale obawiam sie ze za długo w nim leżała. co myslicie?

my dzisiaj jedziemy po większe ciuszki ;) 62 już za małe :)
moja teściówka od urodzenia małej kupiła nam mnóstwo ubranek jednak w rozmiarze 12-18 misięcy...same bluzeczki. A my nie mamy żadnych śpioszków do spania. Także zakupy!!! :)

u mnie kazdy dzien wyglada innaczej:)))

image

Uploaded with ImageShack.us

Hej dziewczyny ciekawa jestem jak wygląda wasz rozkład dnia. Bo maluchy juz chyba sobie poukładały co? U mnie tak:
6.00 - karmienie
6-9 - leży z nami w łóżku, przysypia, gada bawi się
9 karmienie
9-12 zabawa z małymi drzemkami
12 karmienie
12.30 - 14.30 - śpi albo na spacerze lub balkonie lub w pokoju w wózku z otwartym oknem na oścież
14.30-17 dalej śpi po tym dotlenianiu
17 karmienie
17 - 19 zabawa
19 - kąpiel i zabawa na przewijaku
19.45 karmienie i SPAĆ
24.00 budze ją na jedzenie
i kolejna pobudka o 6 rano i tak w kółko ;)

i mega pomocne:)
naprawde szczerze polecam jezeli ktos ma mozliwosc kupic:))

ten smoczek wypelnia cala buzie, nawet tak latwo nie wypada:)

Justyna bardzo fajne te wynalazki:):)

ja tez robie mleko(bebilon comfort) na wodzie z kranu gotuje caly czajnik a pozniej tylko wlaczam go na chwile zeby podgrzac i tak caly czas :P

Ja gotuje weode z kranu, przelewam do termosu i obok mam drugie zakryte naczynie w ktorym mam juz chlodna wode do wymieszania z wrzatkiem . Jezeli bardzo mi sie spieszy to mam Cool Twister, swietny jest:)

Ubranko do chrztu kupuje w Bobo raju, maja tam ladne komplety:) a chce zeby od razu bylo na nasz slub:) a chrzciny sa 27 marca:)
Wczoraj ciocia w koncu przywiozla mi nowy smoczek, zaluje ze nie ma go w polsce;/ jest rewelacyjny, maly od razu sie w nim zakochal:)
kosztuje 6 euro, wiec nie jest to jakas kosmiczna cena, a smoczek jest zupelnie inny niz dostepne na naszym rynku. Jezeli macie kogos w niemczech czy w anglii to zamowcie sobie u niego taki smok:)

http://www.miss-denti.de/miss-denti/miss-denti-waechst-mit.html

upelnie innaczej uklada sie w buzi dziecka:)

a trafilam na niego przypadkiem. dostalam ulotke dotyczaca tego smoka razem z cool twisterem, on tez jest z niemiec;/

oto link do cool twistera, 80 sek i woda z wrzatku ma 40 stopni. jego w polsce mozna dostac:)
http://www.nip-babyartikel.de/en/eating-drinking/cool-twister/

Witam z rana,
mały wstał tradycyjnie o 7:00 a teraz ucina sobie pierwszą drzemkę :)

my też na gotowanej wodzie z kranu robimy mleko małej..
pierwsze było Bebilon1
póxniej Bebilon pepti - bo dostała uczulenia...ale lekarka kazała spróbowac Bebilon HA zobaczymy wysypka nadal jest oby nie było gorzej ;/

ubranko do chrztu kupiłam na allegro u renia_p5 ;)

my chrzcimy w czerwcu :)
a ja się chciałam pochwalić, że od oglądania swoich dłoni moja Hania przeszła do chwytania :) niby nic - a jak cieszy... :) i później bez awantur podnosiła główkę leżąc na brzuszku (normalnie musi na mnie leżeć - bo strasznie tego nie lubi) - ile radości z samego rana ;P

http://picasaweb.google.com/fajnetorty
Pozdrawiam i Polecam bo torty są śliczne... a Kasia jest na Trójmieście właśnie jako fajnetorty ;) tutaj ją odkryłam, gdy szukałam tortów na chrzciny ;)

Dziobus ja używam bebika a gotuje primavere.

My też chcieliśmy chrzcić w święta ale jak zaczęłam obdzwaniać restauracje to większość zamknięta a niektórzy zażyczyli sobie dodatkową opłatę bo to święta także muszę jeszcze to przemyśleć :/

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

białe blaty w kuchni (41 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...