Garmin Półmaraton Gdańsk 2025

Temat dostępny też na forum: Garmin Półmaraton Gdańsk 2025
Garmin Półmaraton Gdańsk, sportowa impreza roku miasta Gdańska powraca w 2025 roku! To wyjątkowe święto biegania, już po raz dwunasty przyciągnie na start tysiące uczestników. Wspaniała trasa, doskonała organizacja i niepowtarzalna atmosfera sprawiają, że to wydarzenie stało się obowiązkowym punktem w kalendarzu każdego miłośnika biegania.DYSTANS I TRASAPodczas tegorocznej edycji biegacze będą ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzię-ku-jemy!

...za ponowny paraliż Gdańska, bo przecież nie ma innych tras poza głównymi arteriami miasta. Pocieszające, że takie bieganie po betonie wróci do uczestników, ortopedzi będą mieli co robić.
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 31

Ignacy, nie musisz być niemiły. Po 13 będzie już po wszystkim.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

Półmaraton Gdańsk

odezwał się zgorzkniały facet ilu jeszcze takich się odezwie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 17

Nie wiem kto Ciebie minusuje, pewnie osoby które tu nawet nie mieszkają.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie Ignacy, w tym czasie można przebiec się po trójmiejskim parku Krajobrazowym, skoro beton jest zbyt niebezpieczny dla pańskich stawów. Pozdrawiam i życzę dobrych wyników sportowych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zawsze najwięcej do powiedzenia o szkodliwości biegania mają ci

co pół życia spędzają przed telewizorem. XD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W sumie w Gdańsku to tak co 2 weekend wygląda

Ale tak sobie zagłosowaliście, to tak macie
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 8

A ja jako mieszkanka jestem dumna z ilości wydarzeń sportowych, mamy się czym chwalić, ludzie z zagranicy nawet przyjeżdżają, a lokalsi znowu niezadowoleni :D.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

od wydarzeń sportowych

są stadiony, boiska, hale sportowe nie ulice tych samych dzielnic co kilka tygodni. Mamy ścieżke rowerową w pasie nadmorkim niech biegną tamtędy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wdzięczny mieszkaniec

Jako mieszkaniec Gdańska dziękuję z całego serca Festyniaro. Za to, że w wolny weekend znowu będę musiał spędzić w domu, bo pół miasta sparaliżowane ze względu na garstkę osób, które muszą sobie pobiegać, bo nie mają gdzie.
Zapamiętam to przy następnych wyborach.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dlaczego spędzać taki weekend w domu? Zapraszamy do udziału w biegu, kibicowania lub na spacer, nie zamykamy miasta :).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

Nie dziękuję, nie chcę mieć za 10-20 lat gigantycznych problemów ze stawami kolanowymi zdegenerowanymi przez bieg po asfalcie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale odcinacie dzielnicę w której miszkam od reszty miasta na pewien czas. Co do zaproszenia to podziękuję. Jak będę miał ochotę to pójdę do lasu pobiegać, nie utrudniając nikomu życia.

Chętnie. Pójdę sobie pobiegać do lasu i nikomu nie będe utrudniał życia.

6 tys. ludzi to garstka? xD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

To porównaj to proszę to mieszkańców dzielnic przez które odbędzie się bieg. Po komentarzach widać, że to nie jest tylko moja opinia o utrudnieniach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego !!!!

Dlaczego garstka fanatyków biegania zatruwa mi życie??? Czemu utrudniacie nam życie??? Nie możecie biegać po chodnikach, parkach, lasach? Blokujecie innym normalne życie!!! Co ja Wam zrobiłam? Czy ja Wam w życiu przeszkadzam? Nie wstyd Wam tak blokować innym dróg???
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam pomysł

zamiast paraliżować miasto, odcinać środkowe dzielnice (patrz mapka) irytować się z powodu garstki biegaczy ( w porównaniu do liczby mieszkańców). Niech pseudo włodaże zorganizują maraton na obwodnicy, która i tak w korkach stoi, biegacze na łonie natury w większości trasy przez tereny zielone sobie pobiegają zamiast w centrum wśród spalin. Może pomysł lekko głupkowaty, ale mam dość paraliżu dzielnic przez źle dobrane trasy różnego rodzaju biegów, wyścigow i innych imprez tzw masowych dla grupy zainteresowanych
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłem waszym klientem Garmin, nigdy więcej.
Następnym razem organizujcie te biegi po drogach rowerowych, nawierzchnia niemalże ta sama a i same DDRy świecą pustkami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czemu zawsze dolny taras?

Czy osoby, które wymyślają trasę biegu nie znają innych ulic w Gdańsku? Co maraton czy jakiś inny bieg zawsze zamknięta jest grunwaldzka, Płażyńskiego. Czemu nie mogą zrobić tego w innej części Gdańska?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czemu tu a nie w dzielnicach południowych?

Zastanawia mnie czemu zawsze imprezy biegowe muszą odbywać się w tym miejscu.
Przecież mamy całe południe Gdańska, kawał pięknego terenu z dobrymi drogami. Mieszkańcy południowych dzielnic też chcieli by aktywnie uczestniczyć w tak wspaniałej imprezie. Pokibicować, pobiegać, poczuć tą atmosferę. Mieszka tam przecież dużo aktywnych sportowo i wyrozumiałych osób. Same plusy!

Inne tematy z forum

FineDiningWeek® (11 odpowiedzi)

To ten moment w roku, gdy fine dining staje się bardziej dostępny, a doświadczenia restauracyjne...

Vladimir Dubyshkin (4 odpowiedzi)

Jeden z najciekawszych twórców muzyki elektronicznej wraca do Gdańska. Vladimir Dubyshkin,...

Artur Barciś Show (4 odpowiedzi)

Artur Barciś Show to autorski program jednego z najbardziej lubianych aktorów w Polsce. Przed...