Gastronomia praca

zastanawia mnie fakt,jak to jest,ze chodzicie na darmowe dni próbne. Ja pracę w gastronomii znalazłam w ciągu kilku dni a jako kucharka z prawie 10 letnim stażem wysmiałabym gdyby mi zaproponowano dzień próbny darmowy. pracuje blisko 2 mies firma wypłacalna i prawie 2 tys. płacą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gastronomia praca

jaka to firma? może szkoła, sąd, inna państwówka? wtedy jestem w stanie uwierzyć. oczywiście gratuluję i powodzenia życzę. masz umowę na cały etat? na zlecenie? praca w gastronomii niestety jest bardzo niewdzięczna. ja pracowałem na umowę o pracę w pizzerni, ale na 1/4 etatu, a robiłem na cały. albo przez 3 miesiące w ogóle umowy na oczy nie widziałem. Właśnie takie oszustwa, a później pretensje można mieć tylko do siebie jak się pracuje w takich miejscach. dlatego ciągle szukam. w końcu przyjdzie mi się przekwalifikować lub za granicę pojechać, żeby rodzinę utrzymać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gastronomia praca

@poszukujący pracy. Umowę dostałam na cały etat ( w tej chwili na rok) do tego urlop, zusy i emerytalne odprowadza firma (z racji mojego wieku innej umowy bym nie zaakceptowała). Wydaje mi się,że Twój problem polega na tym,że jesteś zbyt elastyczny lub uległy i akceptujesz to co Ci proponują. Pamiętaj,że jeśli chcesz mieć dobrą pracę to MUSISZ stawiać warunki-jesli potrzebują dobrego kucharza to będą negocjować,a jeśli potrzebują "parobka" to odpuść sobie.Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...