Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi

Opinie do artykułu: Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi.

Południowe dzielnice Gdańska - Chełm, Ujeścisko-Łostowice, Jasień i Orunia Górna to obszar zamieszkany przez najmłodszych i najlepiej wykształconych mieszkańców miasta - tyle mówią statystyki. Duża część naszych czytelników uważa jednak - o czym regularnie dowiadujemy się z komentarzy pod artykułami - że to korkująca się sypialnia z tanimi mieszkaniami. Gdańsk Południe rozwija się bowiem w takim tempie, że infrastruktura komunikacyjna za nim nie nadąża.

Na Chełmie mieszka 38 tys. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też z Gdańska, prawie centrum

a teraz Straszyn i jestem szczęśliwa, las, rzeka, jezioro, pięknie. I ludzie milsi.Ale ja nie lubię niedzielnych tłumów na plaży w Brzeźnie czy na Zaspie. A korki? Do pracy do Gdańska jeżdżę rowerem :)

Podobnie jest z twoim mózgiem

Jw

Dzielnice które wymieniasz

To patologia i multum bezdomnych. Śmierdzące bloki mające 100 lat. Bród, smród i ubóstwo.

Re: rozbudowa nowych dróg jako lekarstwo na korki

Polecam sprawdzić sobie jak działa rozbudowany system tramwajowy w niemieckim mieście Karlsruhe, zero skm,tylko tramwaje które jadą nawet 60km poza miasto , taniej niż budowanie torów i kupowanie pociągów, a tak samo dziala, miasto ma 300.000 mieszkańców i prawie żadnych 2 lub 3 pasmowych dróg, a korków brak.

Ja mieszkalam na Przymorzu cale zycie

A teraz mieszkam w dzielnicy Gdańsk Południe i jest mi tu dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najmłodsi i najlepiej wykształceni mieszkańcy

a buty i śmieci na klatkach schodowych stoją
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a raczej nie są

a mimo tego jesteś Psiorem? słabo. I nie gadaj że nie masz targetów, bo celem jest chociażby oddanie konkretnego kawałka oprogramowania w czasie,

dlatego ja wzięłam kredyt na 10 lat a nie na 30sci
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak cie boli praca fizyczna to się trzeba było uczyć, a nie teraz ludziom dokuczasz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

to ty się dowiedż jak wygląda rynek wynajmu za granicą. nikt nie wymusza na wynajmujących spłaty swojego kredytu+ zarobek dla siebie. Skoro sami się napędzacie kupując mieszkania na wynajem i spłacając kredyty to ludzie nie chcą być tak dym.ani i wolą kupić swoje na kredyt. Sorry, taki ustrój.

no, bo szukają jeszcze większych fraj.er.ow co za 6,5 K a nie za 3,5 K, kupią mieszkania jakością niczym z Szadółek. Brak infrastruktury, brak komunikacji szynowej, Porst Service, itd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no, bo z Port Serviceu gdzie mieszkania za 6,5 K stawiają, to fiołkami daje

Ścianki działowe z karton-gipsu- zapraszam do Hossy- Wiszące Ogrody

mieszkałam na Zaspie, działówki, tak jak na nowych osiedlach, robione były z kartongipsu, ul. Burzyńskiego. Więc przestańcie już ściemniać z tą Zaspą

a bo na Szadółkach to pachnie ;)

to się przesiądź na tramwaj, przecież w centrum mieszkasz

Zero zieleni , za to beton po horyzont i żadna powódź nam nie straszna!

Wara od działek! A jeśli już je zlikwidować, to po to by je zmienić w park, a nie kolejne betonowe osiedle.

co się dzieje, oj dzieje się:) fajne mieszkania, młodzi ludzie,dobra lokalizacja:) mi się tu podoba!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2