Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi

Opinie do artykułu: Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi.

Południowe dzielnice Gdańska - Chełm, Ujeścisko-Łostowice, Jasień i Orunia Górna to obszar zamieszkany przez najmłodszych i najlepiej wykształconych mieszkańców miasta - tyle mówią statystyki. Duża część naszych czytelników uważa jednak - o czym regularnie dowiadujemy się z komentarzy pod artykułami - że to korkująca się sypialnia z tanimi mieszkaniami. Gdańsk Południe rozwija się bowiem w takim tempie, że infrastruktura komunikacyjna za nim nie nadąża.

Na Chełmie mieszka 38 tys. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ulżyło ci?

jestes zwyczajnym prostakiem i ja jago danziger wstydze sie za takich ludzi. Te wszystkie “słoiki” ktorymi tak gardzisz sa 10 razy lepiej wyształcone i 100 razy bardziej wielkomiejskie niż ty. Tkwisz w mentalnej wsiowości i chyba czujesz swoje kompleksy, bo z taka agresja reagujesz na przyjezdnych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

ale szambem

jedzie z tych komentarzy! chyba jestesmy jedynym narodem na swiecie ktory wartosciuje ludzi pod wzgledem wyborow mieszkaniowych. Mieszkamy tam gdzie nas stac, a tutaj ciagłe plucie jadem ze na szadolkach czy na kredyt. Mieszkałam 5 lat przy ul. Jabłoniowej i było super! W wiekszosci fajni sasiedzi, czyste trawniki i mozna polazic po licznych łakach z psem. Smrodu od 2 lat nie zaznałam, ba nawet mozna spac przy otwartm oknie bo slychac tylko kumkanie żab. Drugi raz kupiłabym mieszkanie w tej okolicy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

lecz się..

Mieszkasz na Warszawskiej i nie wiesz po ile m2?Głąbie to Ci odpowiem ,po 5800 zł.A za 4 tys to możesz kupić w Baninie albo na trawniku przy bloku na Warszawskiej jakiś szałas.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ubodło???

Wsiowego tchórza, który "woli pozostać anonimowy"? Definicję chamstwa przedstawią opisani przeze mnie, gwałtownie ślepi na np. kupy swoich piesków.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polecam Jelitkowo

Dobrze się mieszka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Baba

Mohery mają lepszy gust,złotko ty moje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie kilka chwil tylko 40 minut do pkm

Jeśli bycie Danziger oznacza bycie takim chamem

To już chyba lepiej być słoikiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak glosuj dalej na budyn i jego klike z PO.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

To pewnie stałeś na Myśliwskiej..

... tam zawsze pełno mam z wózkami atakuje ;0
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nowoczesne dzielnice

z nowoczesną Małomiejską i Niepołomicką. Młodzi zadłużyli się na 30 lat i teraz przestoją w korkach z tego ze 3 lata.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zostaje metro :)

Do "psychiatry"

Do budy, burku!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To znaczy...

...że jesteś "słoikiem" z małego miasteczka. Wniosek z tonu i reszty tekstu. Nie pisz bajdur, jakich nie napisałby "echte Danziger". Wracaj do siebie, gdzieś na środkowe Mazury zapewne, i nie pleć tyle. Jasieńskie sk...wiałe kaszebe pewnie Ci pasują... Podobny smrodek na niedzielnej mszy, co w rodzinnych stronach, Paulinko?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Komunikacja chyba hehe

Korek wz smrud.szadółki znam dokładnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Plebs primore falowce to jest to
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Takie małe,Dom Sąsiedzki

też czułam

Mieszkałam na Chełmie ponad 6 lat. I tak,czasami śmierdziało z Szadółek, rzadko,ale jednak. Więc nie do końca takie wymysły. Chyba, że nie otwieracie okien i nie wychodzicie na zewnątrz

a co mieszkańcy Gdańska mają zakaz wjazdu do Rewy czy na Półwysep?

Jakbyśmy pogadały to okazałoby się, że jestem tam częściej niż Ty a mieszkam w Gdańsku.
Co teraz jakaś wyliczanka, gdzie ktoś ma bliżej?
Ludzie ile wy macie lat?