Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi

Opinie do artykułu: Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi.

Południowe dzielnice Gdańska - Chełm, Ujeścisko-Łostowice, Jasień i Orunia Górna to obszar zamieszkany przez najmłodszych i najlepiej wykształconych mieszkańców miasta - tyle mówią statystyki. Duża część naszych czytelników uważa jednak - o czym regularnie dowiadujemy się z komentarzy pod artykułami - że to korkująca się sypialnia z tanimi mieszkaniami. Gdańsk Południe rozwija się bowiem w takim tempie, że infrastruktura komunikacyjna za nim nie nadąża.

Na Chełmie mieszka 38 tys. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

chaos

Na tych zdjęciach pięknie widać chaos i syf urbanistyczny. Grupki nie pasujących do siebie bloków, we wszystkich kolorach tęczy, ustawione względem siebie pod losowymi kątami. do tego skarpy przed blokami, zle zaplanowane ulice i poczucie takiej... bylejakości. Masakra, nie chciałbym tam mieszkać.
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 10

A twoja mamcia i babcia to nie mohery....?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Osiedle biedne południe bez infrastruktury

Lubie machać jadąc rowerem tym ciołkom co wracają na swoje biedne południe dwie godziny bo każdy łyka jak pelikan mieszkanie z gazonetonu, które za kilkanaście lat będą jak przedmieścia Detroit. Wszytko będzie się sypać a ludzie nadal będą je spłacać. To mnie najbardziej bawi. Ba mało tego z roku na rok będziecie wracać swoim szrotem za piątaka coraz dłużej i dłużej.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 34

Gdańsk za Gdańskiem

nie lubie tych dzielnic są jakies takie sztuczne
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 22

Oj boli gdy wprost piszą ze intelektualne dno mieszka wzdłuż skm

Co by się nie zgubić po drodze
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 19

Jakiś wielkich korków ja tu nie widzę za to Wrzeszcz, Morena, Brzeźno... To masakra ulica Czarny dwór cała zakorkowana zawsze jest więc po co wypisywać że tylko na południu Gdańska są korki, nie widzicie co pod oczami macie...
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 10

Faktycznie

High life tylko w Nowym Porcie.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 9

Wiedziałem, że zaraz ktoś mądry się odezwie... No fakt, jeśli podzielimy Zaspę i Przymorze na mniejsze pod-dzielnice to rzeczywiście być może Chełm wtedy jest największy jako całość.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Masz problem ze sobą człowieku.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dobra decyzja

Przez 21 lat mieszkałam od urodzenia na Chełmie i nie wiem co jest nazwane zła komunikacja. Przystanek autobusowy i tramwajowy pod domem w każdy zakątek Gdańska. Liczne sklepy, szkoła i nawet nie potrzeba wybierać się do centrum. Sypialnia? Na Chełmie młodzi ludzie, większość to osoby w wieku 50-70 lat, których dzieci wyprowadziły się na uensciosko, szadolki i Jasień. Chodziłam do szkoły w nowym porcie i wszyscy znajomi z mojego rocznika mieszkają na jasiemiu czy w okolicy, bo młodego człowieka tylko na to
Stać, ale nie oznacza, ze jest patologia. Sama mieszkałam na Chełmie i kupiłam mieszkanie na szadolkach, które sprzedałam w dwa dni i zarobiłam na nim 150 tysięcy, a teraz wyprowadzam się z Gdańska do mniejszej miejscowości i wybuduje swój dom. Mieszkam na szadolkach, mam okno
Otwarte i ni czuje żadnego smrodu, a zarabiam tyle ile niektórzy mieszkańcy bogatych dzielnic Gdańska i stać mnie na najlepszy samochód, ale nie jestem kretynka, która kupuje mieszkanie za milion, żeby się polansować i udawać bogacza, wolałabym pomieszkać chwile na szadolkach a w tym czasie się budować - taka ładna pogoda, ale idiotów na forum nie brakuje :)
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 22

Ale z Ciebie d**il hahahahahha
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najlepiej wykształconych pewnie statystycznie, bo nic tam nie było, pobudowano osiedli

to się młodzi wprowadzili. A dlaczego tam? Ano dlatego, że bida straszna jest i stać ich jedynie na południowe osiedla max 5 tysi za metr. To jest powód do dumy i chluby?
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 12

I te patoligiczne dzieci + plus narkomania
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jak Ci trupem śmierdzi to nie z szadułek

Chyba się Ci coś pomyliło, akurat wiem jak trup śmierdzi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Znawca się znalazł

Ale pierdoły piszesz . Sam chyba jesteś z patologii
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 25

Stogi

Depresja murowana
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

Hehe miastowy sie odezwal co na zabiance z cala rodzina od urodzenia na 40m mieszka... nie kumam hejtu dot. Poludniowych osiedli jest zdecydowanie taniej od centrum fajny przyjazny klimat i wszedzie mozna dojechac. Po co kupowac mieszkania w centrum za gruba kase? Jak mozna fajnie mieszkac za male pieniadze troche dalej od centrum i korzystac z zycia jak czlowiek nawet przy splacie kredytu..
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10