Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi

Opinie do artykułu: Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi.

Południowe dzielnice Gdańska - Chełm, Ujeścisko-Łostowice, Jasień i Orunia Górna to obszar zamieszkany przez najmłodszych i najlepiej wykształconych mieszkańców miasta - tyle mówią statystyki. Duża część naszych czytelników uważa jednak - o czym regularnie dowiadujemy się z komentarzy pod artykułami - że to korkująca się sypialnia z tanimi mieszkaniami. Gdańsk Południe rozwija się bowiem w takim tempie, że infrastruktura komunikacyjna za nim nie nadąża.

Na Chełmie mieszka 38 tys. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fakt Orunia, Przeróbka, Stogi i Nowy Port mają coś w sobie

lubię te dzielnice ;-)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wódka nie jest niczym złym, wszystko jest dla ludzi

Z resztą wódka to element naszej kultury narodowej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Za kilka lat będą to dzielnice starych ludzi

wykształconych ponad własną inteligencję.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 11

opinia

Wyższa Szkoła Strzelania z Łuku... dla huku.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

moja opinia

Mieszkałem na Ujeścisku i miałem jasny cel życia: jak najszybciej się stamtąd wyprowadzić.

To jest "Zaspa bis", tylko gorzej położona.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 17

Gdańskie slamsy ?

Mieszkam na południu Gdańska od kilku lat i może faktycznie z drogami kiepsko chociaż mi nie przeszkadza pracuję w takich godzinach że 20 min i jestem w pracy. Ale znam też dobrze inne dzielnicę i powien jedno. Slamsy to masz na stogach i przeróbce, nowy port i część brzeźna, połowa wrzeszcza i okolic, no i oczywiście orunia dolna. U nas zero patologi i moherów. Nikt mi pod blokiem nie drze ryja. Młodzież nie grupuje się pod klatkami. Nie dochodzi do dewactacji mienia. Mieszkają ludzie młodzi ale każdy pracuje i wychowuje dzieci.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 11

Na Stogach super się mieszka las, może, brak korków, dużo miejsc parkingowych.

Za nic w świecie nie przeprowadziłabym się na betonowe osiedle na południu. Tam nawet nie ma prawdziwych dorodnych dużych drzew, wszystko takie karłowate, jak mentalność osób, które tworzą takie nieprzyjazne dla ludzi osiedla.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 19

Szkoda, że we Wrzeszczu do wyboru prawie same zasilane kamienice.

Przez wiele lat nic nowego się nie budowało. Dopiero w ostatnich latach ma się do wyboru coś nowszego niż sprzed 60 lat.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Sęk w tym, że nie zlikwidują, a rozbudują. A do tego wybudują gigantyczne magazynu spedycyjne obok osiedli.

Korki, hałas nocą i smród. Ale widać mieszkaniec Gdańska wiele łatwo łyka
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 6

Polecam forum robyga tam mozna zobaczyć co sie dzieje na tych osiedlach :))))
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie znasz Gdańska

więc się nie wypowiadaj. Nasłuchałeś się bzdur i powtarzasz jak tow. z pis. gdybyś miasto znał to wiedziałbyś, że stary Gdańsk, w znacznej mierze, to domy zatęchłe, ogrzewane piecami węglowymi, bez wind, zasyfione i niestety z patologią. Przysłowiowe buty przed drzwiami jeśli gdzieś widziałeś, to na pewno nie w nowych wspólnotach. A kredyty, to nie każdy dostanie (tobie widać nie dali) i nie czynią one nikogo ani lepszym ani gorszym. Burak z Ciebie wychodzi i to wielopokoleniowy.
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 30

Jest tam pięknie, fakt

ale do czasu wejścia dewelopera który zacznie stawiać blok na bloku z kartongisu.
Niestety szybko to nie nastąpi, gdyż wody gruntowe są bardzo płytko, a to generuje spore koszty. Słoików nie stać na takie mieszkania.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkam na warszawskiej i potwierdzam ze na robygu wali ale co sie dziwic 4 tysie za metr to trzeba znosic smród korki i sciany z papieru
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 16

Taaaa, szczególnie Zaspa.

Do lat 80 było tam kartoflisko i pas startowy. No dzielnica z duszą jak nie wiem. Chyba, że chodzi o fakt, że podczas wojny było tam miejsce egzekucji.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ludzie wykształceni, chyba w Ateneum, WSAiB oraz WSB ;-)

dyplom nic nie warty
Absolwenci patologicznych uczelni mieszkają na patologicznych dzielnicach
ot i taka prawda
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 35

no i

może umiesz czytać ale na pewno nie umiesz myśleć
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niesamowite

ile chamstwa z "rodowitych" gdańszczan, potomków zabużańskiej dziczy czy prymitywnego chłopstwa z mazowieckich czworaków się tu wylewa. Rodowite zapijaczone mordy z falowców czy Oruni.
popieram tę opinię 81 nie zgadzam się z tą opinią 26

To już przypomina Pekin.

Nazywajmy sprawę po imieniu, to gdańskie slamy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7