Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi

Opinie do artykułu: Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi.

Południowe dzielnice Gdańska - Chełm, Ujeścisko-Łostowice, Jasień i Orunia Górna to obszar zamieszkany przez najmłodszych i najlepiej wykształconych mieszkańców miasta - tyle mówią statystyki. Duża część naszych czytelników uważa jednak - o czym regularnie dowiadujemy się z komentarzy pod artykułami - że to korkująca się sypialnia z tanimi mieszkaniami. Gdańsk Południe rozwija się bowiem w takim tempie, że infrastruktura komunikacyjna za nim nie nadąża.

Na Chełmie mieszka 38 tys. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czaple, Pępowo i Banino przyłączyć do Gdańska!
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 41

Czytam te komentarze jak to źle i niedobrze w Gdańsku Południe a jednak ludzie tutaj mieszkają, żyją i wielu jest zadowolonych. Mieszkam na Ujeścisku przeszło 2 lata i mogę powiedzieć, że : smród z wysypiska czuć było może 4-5 razy w tym czasie. Osiedle jest samowystarczalne - są tu sklepy, restauracja, przychodnia i weterynarz w okolicy, plac zabaw dla dzieci. Z mojej perspektywy komunikacja miejska słaba - ale tak jak i w całym Gdańsku. Kredyt niewielki w porównaniu do Przymorza czy Jelitkowa lub Oliwy. Wolę to niż zadłużać się na 600-700 000 zł żeby mieć 3 pokoje. Na komentarze o złym Gdańsku-Południe pozwalają sobie bananowe dzieci i "rodowici" Gdańszczanie, którzy tylko czekają, aż ich babcie kopną w kalendarz, żeby przejąć jej kawalerkę w falowcu...
popieram tę opinię 165 nie zgadzam się z tą opinią 50

Chełm największą dzielnicą?

A Przymorze, Zaspa - osiedla, na których mieszka po 40-50 tysięcy ludzi, to gdzie są w tym zestawieniu?
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 20

Artykuł o niczym

I co z tego? Rano ciężko się z Jasienia wydostać a popołudniu dostać
popieram tę opinię 69 nie zgadzam się z tą opinią 8

Pomysł na Gdańsk Bielawskiego, Budynia i innych Mieszkaniowiczów

Południowy hardkor dla Młodych, centrum i dzielnice wzdłuż SKM / KM / dzielnice z infrastrukturą dla turystów, airBnB i Bookingu :D Rządząca Elyta z odbytu w Jelitkowie i Sopocie
popieram tę opinię 74 nie zgadzam się z tą opinią 12

bulonska poludniowa i nowa swietokrzyska to poowinny byc priorytety przyszlej kadencji. tymczasem kacperek odlatuje o tramwaju na lostowickiej a budyn planuje pewnie nowe misie aby obsadzic kolegow dyrektorow.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 11

Mocher jako sąsiad to najlepsza opcja. Wolę takich niż 30 letnich singli, którzy w d*pie maja wszystko i wszystkich. Główny priorytet to na****dolic się najlepiej kilka razy w tygodniu. To jest dopiero sąsiad.
popieram tę opinię 120 nie zgadzam się z tą opinią 17

mnijeszy smrod niz u ciebie w mieszkaniu komunalnym
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 17

ciekawe za co dostałeś minusy

wiem - za to, że oni spełniają sen, po wyrwaniu się z wiosek na Warmii i Kielecczyźnie, w to mogę uwierzyć, i tych zrozumieć, ale gdańszczan którzy z dolnego tarasu przeprowadzili się do piekła, zrozumieć nie sposób
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 26

tytuł ogłoszenia...

100 tysięczna dzielnica, która nie ma bezpośredniego połączenia z lotniskiem. Ot mi dzielnica, prędzej zad*pie.
popieram tę opinię 87 nie zgadzam się z tą opinią 14

fatalna zabudowa, tragiczna urbanistyka, dowolność deweloperka

zero parków, zero miejsc wspólnych, boisk, szkół, infrastruktury kulturalno-rekreacyjnej. Po prostu haft po deweloperskim bełcie z Wiesławem Bielawskim
popieram tę opinię 106 nie zgadzam się z tą opinią 19

Gdynia upada

Jestem mieszkancem gdyni i chyba tez przeprowadze sie na szadółki.nie dlatego że super tam jest,tylko zarobki nawet te porządne starczają tylko na tę dzielnicę.tak nas oszukali decydenci centra miast są dla norwegów.w gdyni marazm i dziury w drogach,zanim sie doczekam sensownego budownictwa to zdążą chyba szybciej poprowadzić tramwaj do pruszcza i na szadółki.niech pod moim artykułem nie piszą trolle i hejterzy.patologii jest i tak dosyc
popieram tę opinię 66 nie zgadzam się z tą opinią 18

Beret Paździocha
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

Biblioteki... Znalazł się czytelnik. Polecam na YT wpisać "czytelnik".
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

to odpowiedź na artykuł

jesteś młody, wykształcony, mieszkasz na gd. płd. i nie rozumiesz? no jakoś mnie to nie dziwi... Z parkingu bezrobotnych (obecne uczelnie) przeniosłeś się do polskiej wersji american dream czyli blok koło wysypiska, praca w korpo i kołcz żebyś nie miał czasu usiąść i pomyśleć co zrobiłeś ze swoim życiem ;)
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 43

Park Oruński to 19 hektarów zieleni

Największy historyczny park w Gdańsku.
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 12

Aha, a w falowcu nawet 12,000 zł za metr kw. Bonus za otoczenie.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 4

Aleś ty wek ! A wiesz co to jest wek ? Czy dalej mama robi ci żarełko ? A masz 40 lat.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 27

No dobra, ale o czym jest ten artykuł?
popieram tę opinię 104 nie zgadzam się z tą opinią 7