Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi

Opinie do artykułu: Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi.

Południowe dzielnice Gdańska - Chełm, Ujeścisko-Łostowice, Jasień i Orunia Górna to obszar zamieszkany przez najmłodszych i najlepiej wykształconych mieszkańców miasta - tyle mówią statystyki. Duża część naszych czytelników uważa jednak - o czym regularnie dowiadujemy się z komentarzy pod artykułami - że to korkująca się sypialnia z tanimi mieszkaniami. Gdańsk Południe rozwija się bowiem w takim tempie, że infrastruktura komunikacyjna za nim nie nadąża.

Na Chełmie mieszka 38 tys. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To tylko parę osób na forum

a nie mieszkańcy Trójmiasta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale ty jesteś tępy.

Mam 32 lata i 2 dyplomy. UG i PG też. Ale nie lubię jak ktoś jak ty opluwa ludzi bo co dyplom od dyplomu nielepszy. Liczy się praca, a każdy mieszka gdzie chce. Miasto rozwija się ku stronie południowej bo tam jest jeszcze miejsce. A na zaspie jak widzisz coraz ciasniej i wyżej. Nie ważne skąd i jaki masz dyplom. Gdzie się maja młodzi ludzie wyprowadzać jak nie chcą wieżowca a chcą nowe mieszkanie i jeszcze trochę przestrzeni dookoła.boli cię chyba, że jakiś twój znajomy po WSAIB ma lepiej płatna pracę od Ciebie. To Ci powiem jak jesteś tępy to i nic Ci dyplom nie pomoze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

mtsz

a skąd ty masz siano na mieszkanie na Przymorzu jak ty w domu w Żukowie mieszkałeś chlopie ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trojmieszczanie sa psychicznie zwichnieci.

Nigdy nie widzialem pozytywnych wpisow tylko same negatywy. Prosze sie do mnie zglosic juz w poniedzialek.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

mtsz

zapomniałeś o salce dla d**ili .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mtsz

Co ty Frajerze wiesz o Gdańsku .
Ja się na Wejhera wychowałem a mieszkam na Guderskiego jest super .
Paruwo nawet nie pisz tych bzdur bo nie masz pojęcia co to mieszkać w Gdańsku .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Śródmieście dla elyty? Wolę mój Jasien niż syf turystów.

Najlepsze we wszystkich komentarzach jest to ze wypowiadają się najczęściej Ci co nigdy w tych rejonach nie mieszkali. Serio mieszka tu bieda? Patologia z 500+?? Mieszkałam na stogach jak i również w samym centrum przy starówce. Stogi dzielnica jednego sławnego pana gangstera, nic nie zrobisz bez jego wiedzy, 2biedronki i lidl, tramwaj ciagle nie kursuje bo wieczne awarie, kawałek lasu, ale mi luksus, ani porządnej kosmetyczki, fryzjera ani nawet kawiarni. Gdzie nie idziesz moherowy beret, wszędzie babcie w kolejkach, dzielnica wręcz luksusowa. Centrum Gdańsk - jeden wielki korek, latem podczas jarmarku brud, smród, darcie ryja od rana do nocy, zaparkować to cud na Wisłą, ceny w sklepach jak za zborze bo na turystach trzeba zarobić, cena mieszkania 500tys za 2 pokoje z balkonem a pod każdym ulica! To jest bogactwo? Kultura? Wszędzie menele, żebraki syf kiła i mogiła. Nawet za darmo nie chciała bym wracać do centrum. Na jasieniu mieszka mi się super, mam mieszkanie na którego ratę zarabiam bez problemu, nie wpitzielam potem tynku ze ścian, wszędzie blisko, sklepy, przychodnia, szkoła, centrum handlowe, kawiarnie, fryzjer, na ujescisku biblioteka i dom kultury, blisko obwodnica, 3 stawy z miejscem do spacerów. Jeśli ktoś myśli ze jest super bo mieszka w centrum to zycze powodzenia! W cenie waszego mieszkania ja mam swoje, wakacje co roku w ciepłych krajach i dobre auto. Tylko idiota kupuje mieszkanie dla nazwy „Śródmieście”.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 13

Mamy chociaż dostęp do czystego morza ,bliskośc Rewy i Cypla Helskiego wysokich klifów w kierunku Orłowa i czyściutkie jezioro Bieszkowickie....... a wy macie motławkę z stolców...............e.m i brzezienko gdzie cię zaraz okradną no i jeszcze pobliską piękną oruńkę gdzie zaraz zostaniesz okradziony
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Moje mysli

Osiedlają się ludzie w różnych miejscach miasta ale władze miasta niewiele robią aby dojazdy były łatwiejsze. Drogi potrzebne z pobliskich osiedli bo miasto zakorkowane. Tyle problemów mają mieszkańcy a władze nie radzą sobie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

I weków z kociewia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na ujescisku jest dom kultury i biblioteka. Wystarczy poszukać.

Deweloper?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

juz nerwy juz nerwy widac ze Ateneum :

Popieram.

Na tych osiedlach dorasta pokolenie przyszłych blokersów,

których zakompleksieni rodzice z kredytami na całe życie wypisują w necie tanie hasełka pt : "patologia zamieszkuje Orunię, Stogi, Nowy Port, ..."
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

ten kto posiada jakiś hajz to nie oznajmia tego na forach i innych durnych portalach..
skończ grac w simsy bo to już nudne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej wykształceni... Hahajahaha

Sama patologia tam mieszka. Wiem coś o tym. Nie nie nie nie ten kierunek....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czytam i nie wierzę co to zazdrosne było pisze. Na prawdę.