Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi

Opinie do artykułu: Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi.

Południowe dzielnice Gdańska - Chełm, Ujeścisko-Łostowice, Jasień i Orunia Górna to obszar zamieszkany przez najmłodszych i najlepiej wykształconych mieszkańców miasta - tyle mówią statystyki. Duża część naszych czytelników uważa jednak - o czym regularnie dowiadujemy się z komentarzy pod artykułami - że to korkująca się sypialnia z tanimi mieszkaniami. Gdańsk Południe rozwija się bowiem w takim tempie, że infrastruktura komunikacyjna za nim nie nadąża.

Na Chełmie mieszka 38 tys. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

boli cie słoju? ze ktoś dostał
trza było zostać u siebie a nie teraz wywody dawać..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

psychologia zaoczna?
gratulacje!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

lepiej niz byc slojem..
zmieniles blachy w aucie czy dalej oc u mamy?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wtórne na Dolnym Tarasie nie są wcale tańsze. Odmrozili cie wczoraj czy jak ?

Sprawdź sobie ceny.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właściwie to pracuję jako programista.. Nie mam targetu. Pracujemy w sprintach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Korki są wszędzie, mniejsze, większe, ale są. Nowe osiedla bliżej obwodnicy pogorszyły sytuację Oruni Górnej, ale i tak jest nadal nieźle. Przydałby się tylko jakiś bus kursujący między najwyżej położonymi blokami a pętlą, bo 162 to trochę za mało, a czasem nie chce się iść te parę minut.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

k

Następny "prawdziwek" - prawdziwy Polak, prawdziwy Gdańszanin - ludzie idiocieją hurtowo, a madrzeją detalicznie...mieszkalam na Pogodnym 10 lat. wszystko pod nosem. autobusy, tramwaje, sklepy, szkoły, parki, oczka wodne, miejsca do biegania, spacerowania, nawet ryby mozna łowic. I zapomniałam dodac - rodowita Gdańszczanka.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Korki, nie da sie tam zyc. Kto daje pozwolenia deweloperom

Najpier drogi Pełowcy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

I co że ktoś dostał?

A co w tym złego że rodzice kupili? W mojej rodzinie to normalne że dba się o dzieci ich edukację, rozwija się zainteresowania a jak skończą studia kupuje się mieszkanie na start. Ja dostałam 3 pokojowe na start, mam 3 dzieci i każde od nas dostanie dokładnie tak samo. Nie rozumiem co w tym złego. Nie chciałabym żeby moje dzieci zamiast cieszyć się życiem, swoją rodziną martwił się czy im starczy na ratę kredytu. Mam nadzieję że wychowuję ich tak że będą się poczuwaly żeby oddać następnemu pokoleniu. Zupełnie inaczej odkłada się spokojnie bez ciśnienia niż ciuła z nożem na gardle
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Na Wrzeszczu"? Gdzie, na litość?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie

co się z wami dzieje!? Jak możecie się tak wściekać gdzie kto mieszka? Nie kumam jaki sens ma sprzeczanie się w komentarzach która dzielnica jest lepsza. Każda ma swoje wady i zalety, każdy z nas szuka czegoś innego. Jedni chcą być blisko centrum inni uciekać od zgiełku. Jednego stać na mniej innego na więcej. Czy to jest powód aby aż tak bardzo obrażać. Co wam zrobili ci przyjezdni ludzie, wasi rodzice czy dziadkowie też skądś kiedyś przyjechali. Migracja jest nieodłącznym elementem życia człowieka. Każdy artykuł otwiera puszkę pandory, z mieszkańców wylewa się żółć. No dajcie żyć do cholery jasnej! To jest aż niepojęte ile pogardy jest w tym narodzie.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co za bzdury...co za "analiza"?

ciekawi mnie czy to młoda osoba pisze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Przymorze

To patola A Bałtyk to syf z czego ta radość?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie wiem o jakim polodniu piszesz...

Na pewno nie o tym na którym np. Ja mieszkam. Wszystko od gastronomii po służbę zdrowia, tereny zielone, puby tu jest. Nie ma kina owszem, ani teatru ale mam do tych obiektów raptem 5 km. Centrum jako pojęcie przestało już dawno obowiązywać to termin umowny wskazujący bardziej na długość i szerokość geograficzna, topografie a nie architekture czy udogodnienia bo wszędzie mamy już to samo. Centrum którym tak się podniecasz nie istnieje . Zrozumiesz to jak twoje stare budownictwo czy te w którym mieszkasz czy te w sasiedztwie zacznie się walić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

podtrzymuje swoje zdanie. Nieudacznik wyrzucony z korpo, albo frustrat z wybujałą fantazją.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rodowici gdańszczanie nic nie mają do nowych mieszkańców Gdańska. Wredne komentarze dodają jedynie frustraci i psychopaci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Biednym człowiekiem to jesteś ty

O wartości człowieka nie świadczy ilość kasy na koncie.
W sumie żal mi ciebie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

zły dotyk

To jakiś powód do dumy? Mieszkałem u mamuni kilka lat po studiach, odłożyłem i mam własne bez kredytu. Miałem i mam bardzo dobre kontakty z rodzicami, ale ty chyba nie. Jakiś uraz dzieciństwa?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Idź się leczyć psychopata!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1