Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi

Opinie do artykułu: Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi.

Południowe dzielnice Gdańska - Chełm, Ujeścisko-Łostowice, Jasień i Orunia Górna to obszar zamieszkany przez najmłodszych i najlepiej wykształconych mieszkańców miasta - tyle mówią statystyki. Duża część naszych czytelników uważa jednak - o czym regularnie dowiadujemy się z komentarzy pod artykułami - że to korkująca się sypialnia z tanimi mieszkaniami. Gdańsk Południe rozwija się bowiem w takim tempie, że infrastruktura komunikacyjna za nim nie nadąża.

Na Chełmie mieszka 38 tys. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hm...

Nie ma jak to stare zabobiałe ,syfiące stare dzielnice i bloki.Kamienice że wymiotować się chce ,na klatkach syf ,wszędzie fetor jak się tylko wejdzie,podwórka cudownie pachnące moczem i innymi cudami.A bloki za PRL nie wiele lepsze ...to poco to pieprzenie o smrodzie w Szadółkach.To według Ciebie wszystkie dzielnice na południu śmierdzą?Czy może mieszkasz nad Motławą,gdzie większość mieszkań idzie pod wynajem a garstka ludzi męczy się z d**ilami naćpanymi co rzucają z okna czym popadnie i policja przyjeżdża 3 razy dziennie?Mieszkałam jako dziecko na Ujeścisku ,z powodów osobistych zamieszkałam w centrum ale szybko wróciłam z powrotem .Siedzę sobie przed dużym domem i mam a d*pie smród skoro kwiaty mi pachną w ogrodzie .A Ty siedż dale tak gdzie siedzisz i wąchaj rozkosze starych szopek.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mogę się pod tym podpisać

Nie oceniam ludzi pod kątem tego gdzie mieszkają. Co mnie to obchodzi. Zajmuję się swoim życiem.
Ja co prawda mieszkam na swoim ale wiem, że posiadanie czegokolwiek materialnego na stałe nie jest celem życia.
Ważne kto jakim jest człowiekiem a nie ile ma kasy.
Jaki to jest poziom jeśli ktoś z takiej perspektywy ocenia innych.
Jak ktoś wynajmuje lub kupił taniek to być może resztę kasy chce przeznaczyć/zaoszczędzić na coś innego. Co mnie to.
Ludzie cieszcie się z tego co macie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zapewne jesteś psychopatą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ty - psychopata !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

20 minut do wrzeszcza

ze spoznionym 20 minut autobusem !

komedia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ch*ja masz a nie swoje nierobie. Idź po specjala lepiej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem czemu ma służyć ten artykuł i

dziwią mnie Wasze komentarze.
Ja mieszkam - i nie zamierzam tego zmieniać
- na wynajętym,ale to tylko dlatego,że mam inny stosunek do tzw "własności".
Obiegowe opinie na ten temat absolutnie mnie nie dotyczą i jeszcze mniej interesują.
Stać mnie na życie "tak jak chce",a nie "tak jak muszę",ale też nie oceniam nikogo przez pryzmat miejsca zamieszkania,czy pochodzenia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

A ja mieszkam - i nie zamierzam tego zmieniać

- na wynajętym,ale to tylko dlatego,że mam inny stosunek do tzw "własności".
Obiegowe opinie na ten temat absolutnie mnie nie dotyczą i jeszcze mniej interesują.
Stać mnie na życie "tak jak chce",a nie "tak jak muszę".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obym

nigdy nie poznała takiej "znajomej" jak Ty
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hahaha

Same słoje a jednak najlepiej wykształceni , prawda boli.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

U nas w domu zawsze się mówiło cicho. Jak mówisz do inteligentnych ludzi, to nie musisz się wydzierać. Z takich, co uważają, że miastowe to muszą się głośno zachowywać wyziera prowincjonalizm. Więc lepiej mieć porządny status wieśniaka niż być prowincjuszem. Mieszkam obok takich. Gruby portfel, a słoma z butów. Wyrzucają śmieci przez okno, jak do rynsztoka na prowincji, drą się z balkonu jakby pierwszy raz widzieli świat z wysoka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeden bełkot

Przestań ćpać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

No tak w Pasłęku nie asfalt jak tafla lodu

Kiedyś wiele lat temu nie miałam nic przeciwko nowym przyjezdnym mieszkańcom.
Ale ta cała krytyka miasta, w którym mieszkacie nie miała miejsca.
I nie chodzi o rządzących.
Tylko o miejsce do mieszkania.
Ludzie z Polski płacą ciężką kasę jak przyjeżdżają tu na wakacje. Obok Sopot, Gdynia, Kaszuby, Półwysep Łeba, Ustka i każdy, kto się tu urodził docenia to miejsce do życia a wy tylko plujecie na to miasto. Dlatego mieszkańcy was nie lubią. Z tą mentalnością narzekaczy i malkontentów pełnych kompleksów.
Jak czytam te komentarze to tak jakbyście mieszkali wcześniej w Dubaju.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kto mieszka - wg mnie wiekszosc to niestety ale przyjezdni; nie rodowici Gdanszczanie.

Mam tam troche znajomych i wszyscy to przyjezdni. I dla nich mieszka sie tam super - bo niby w Gdansku ale , dla mnie po prostu blokowicho pod Gdanskiem (pole zabudowane osiedlami).
Z prawdziwym Gdanskiem to ma malo wspolnego....
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 18

On postara się umrzeć młodo, by nie dać ci satysfakcji.

Olszynka

Tam od zawsze były ogrody działkowe bo.. to tereny zalewowe.