Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi

Opinie do artykułu: Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi.

Południowe dzielnice Gdańska - Chełm, Ujeścisko-Łostowice, Jasień i Orunia Górna to obszar zamieszkany przez najmłodszych i najlepiej wykształconych mieszkańców miasta - tyle mówią statystyki. Duża część naszych czytelników uważa jednak - o czym regularnie dowiadujemy się z komentarzy pod artykułami - że to korkująca się sypialnia z tanimi mieszkaniami. Gdańsk Południe rozwija się bowiem w takim tempie, że infrastruktura komunikacyjna za nim nie nadąża.

Na Chełmie mieszka 38 tys. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystko racja...

...co napisane wcześniej. Miasto? W pierwszym pokoleniu, jak widać. Jeszcze kilka lat temu na trawnikach między blokami króliki pod kojcami "blokowicze" paśli. A krowę z II piętra strażacy z balkonu zdejmowali, jak cielę wyrosło. O Jasieniu mówię, niestety. Dróg wcale, za to tresura Pawłowa (dzwonki co pół godziny) uprawiana przez proboszcza "Skoczni" (bł. Dorota) ma się świetnie. Chyba tylko Rydzyk jest bezczelniejszy od tego klechy. Co z tego, że młodzi? Za to durni i leniwi, widać po zachowaniu. To nie miasto - kaszebe swoją wieś do bloków przeniosło... I smutno.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zazdroszczę widoku z falowca. Tam widać, że statki wcale nie stoją w jednej linii na horyzoncie. W nowych blokach masz sąsiadów na wynajem. Dziś ten, jutro inny. Część ci nawet nie odpowie na dzień dobry, bo albo obcokrajowiec, albo zaraz się wyprowadza, więc po co. A w falowcu same stare, znajome gęby. Wiesz kto jest kto, Masz do kogo zagadać.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kto minusuje

Ten co mieszka na Kowalach czy Pruszczu? A jeździ drogami w Gdańsku?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

tobie w tym nie dorownam..ja pajacu mam wszystko kupione za gotowke, zarabiam w dobrym zawodzie, mam talent i szczescie do kasy, w przeciwienstwie do ciebie, etatowa niedorajdo..srednia krajowa? nie rozsmieszaj mnie, moja sreddnia, to ok 18 tys miesiecznie, dodatkow nie licze..wiec nie madrz sie, tylko szykuj na jutro do pracy, bo moga zwolnic i co wtedy? pod most, tez bedzie tanio :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

A niech zazdroszczą.

Mieszkam na Czterech Porach Roku i wiem o czym piszesz. Spokój i porządek. Mieszkałem wcześniej w falowcu na Obrońców to syf kiła i mogiła. Oby nigdy więcej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wrócił do korzeni ,czyli na wieś.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

I buty oraz worki z śmieciami stoją. na korytarzu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na Kasprowy jest, to dlaczemu nie może być na Orunię G., co innego Jaśkowa D.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

BusPas da radę

Można go wydzielić na Armii Krajowej, Havla, oraz na Nowej Świętokrzyskiej i Nowej Bulońskie w ten sposób pętla gotowa, do tego tramwaj i po sprawie. Jeszcze należałoby wybudować Nową Małomiejską i węzeł Czerwony Most jako przesiadkowy dla SKM, autobusów i tramwajów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale własnym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nowa Huta

to nie Kraków,więc nie pozój na "yntelktualystę".

współczuję mieszkańcom Polski, dlaczego?

na tej samej zasadzie co ty współczujesz ,
nikogo nie obchodzi twoje zdanie, daj ludziom żyć jak im się podoba

Serio

Ale się uśmiałam.

nie wiem, ale piescia tam dziury nie zrobisz, a w tych waszych rezydencjach juz kilka zrobilem...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba ty..ja jstem wolnym strzelcem, peacuje, kiedy chce, robie kase, co chce kupuje za gotowke, a ty sie zajezdzaj na raty w tym swoim korpo. Ja tam nigdy nie pracowalem, nie mam zamiaru probowac, ale smiesza mnie takie mlode wilki korpo jak ty :) zwykli niewolnicy i tyle...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

ach te słoje, we wszystkim lepsze... nic dziwnego, że "w 10 lat mamy kilka nieruchomośći" skoro mamusia dalej żarcie dowozi. brudy też wciąż wozicie do jakiejś swojej Ornety coby mamusia wyprała w rzece?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie znasz tego miasta

A wypowiadasz się o mieszkańcach najstarszych dzielnic Gdańska. Bezczelność.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przyznaj się, że ślinka ci cieknie na sama mysl o tym bigosie. Tylko nie zapomnij iść po papier bo jak już zjesz te słone paluszki w swoim fotelu w salonokuchni to puści cię zaparcie spowodowane żalem, który nieustannie czujesz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

moherów mało...

ale psów i kotów więcej niż na wsi. Każdy po prostu m u s i mieć, nawet jak ten biedny pies siedzi sam cały dzień, bo korpoludek pracuje i nie ma go 12 godzin. Kotki puszczone luzem znaczą wonnym moczem posesje sąsiadów. Nie wspomnę już o tym, że przybyszom z wiosek nie mieści się w głowie, że kupki po psince należy sprzątać. Szadółki nie są tak uciążliwe jak to, kiedy deszczyk ciepły spadnie i psie kupki się unoszą fetorkiem a i kocie wlewy lepiej parują.