Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi

Opinie do artykułu: Gdańsk Południe - dzielnice młodych ludzi.

Południowe dzielnice Gdańska - Chełm, Ujeścisko-Łostowice, Jasień i Orunia Górna to obszar zamieszkany przez najmłodszych i najlepiej wykształconych mieszkańców miasta - tyle mówią statystyki. Duża część naszych czytelników uważa jednak - o czym regularnie dowiadujemy się z komentarzy pod artykułami - że to korkująca się sypialnia z tanimi mieszkaniami. Gdańsk Południe rozwija się bowiem w takim tempie, że infrastruktura komunikacyjna za nim nie nadąża.

Na Chełmie mieszka 38 tys. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kik

Mieeszkam od roku w borkowie jest super nie ma meneli nie ma brudu jest super wczesniej mieszkalem na przymorzu masakra w falowcu same menele smrod na klatkach no i wogole masakra
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 12

Zaimponiłeś mi.

A teraz leć do kuchni sprawdzić czy ci się bigos nie przypala który przytargałeś dziś w słoju od mamusi z Bisztynka czy innej dziury gdzie psy szczekają tylną częścią ciała.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

To już lepsza emigracja niż marnowanie tu życia.

Czym prędzej tym lepiej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak bardzo

mi was żal :D spinacie się gdzie lepiej, gdzie gorzej. Zaspa i Przymorze lepsze? Bo Wy tak piszecie? Albo Wrzeszcz z tymi dziurawymi drogami? Na południu pewnie 15 lat nie byliście bo podrażnią się wasze wrażliwe noski,ale bliskość ścieku jakim jest zatoka wam nie przeszkadza. Te blokowiska z patologią, w których mieszkacie może były fajne ale w 85. Uważacie się za lepszych bo was boli, że tu przyjeżdżamy, zabieramy wam stołki i na starcie mamy więcej. Boli was, ze jedyne co macie to te komunalki w wielkiej płycie albo skisłej kamienicy z 2 pokoikami,a my w zapasie chaty po 200-300m2 z działkami, ciszą i spokojem, sąsiadem wystarczająco daleko. Nie piszę o wsi, jak lubicie non stop wytykać w swoich jakże błyskotliwych komentarzach, tylko o małych ~50 tys. miastach z pełną infrastrukturą. Wiecie, że mieszkania na południu są dla nas na chwilę, że dorobimy się dużo szybciej niż wy, że w 10 lat mamy kilka nieruchomośći. Wystarczy was posłuchać i wszystko wiadomo. Gdańsk jedzie po Gdyni i na odwrót, sopocka patola udaje, że jest lepsza. Poszczuć i sami się pozagryzacie a ja na tym skorzystam.Płaczki i niedoroby!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 28

chwali, bo chwalić musi

a prawda taka, że do centrum czy do wrzeszcza jedzie godzinę...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież gminy Kowale i Pruszcz

Też powinny zająć się tematem infrastruktury komunikacyjnej i rzucić pomysłami i kasą. Ciekawe że wszyscy hejtują włodarzy miasta.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak chodzisz do szkoły to dla Ciebie te 7 min to nic.

Po drugie te 7 min czy nawet 10 a potem tramwaj i światła czyli kojejne 30 min. To jestem pieszo szybciej przy przystanku skm śródmieście.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

154 w 15 minut śmieszny jesteś

Jak stoję często w korku z centrum (często na Trakcie jest już korek) 40 min. do ronda Platynowa. 154 jeździ tą samą trasą. Nawet jak zjadę na Chełm to na Zamiejskiej jest korek lub na Chełmie obok Tesco. I tyle samo lub dłużej jadę. Pomijam też opóźnienia 154 bo stoi w korkach. Dziecko mam już ponad 40 lat i prawie dorosłe dzieci. To twój komentarz świadczy, że masz mleko pod nosem i jedynie korzystasz z komunikacji na dojazdy do szkoły. Poza tym 15 min. to i tak za długo na takim dystansie. Pamiętam jak były czasowe bilety to 7 min. było. A teraz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam to samo

Koło Havla

Chełm koło havla, najlepsze 10 lat życia. gdzie jest tramwaj nie ma tematu korków. wszystkim polecam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

No, jak wpadasz do rodziców raz na rok, to śmierdziało specjalnie dla Ciebie ;p

Nie wiedziałem, że miasto wybudowało Forum z naszych podatków.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mówisz o sobie? To, że nie jestem bogaczem nie oznacza, że jestem biedny. Jestem przeciętny ale nie każdemu jak wspomniałem pomagają rodzice. Zaczynałem od zera, po kilku latach mam wykształcenie i zdobywam doświadczenie w zawodzie. Nie każdemu płacą od razu 10k brutto. Ja dobiłem dopiero do oficjalnej średniej krajowej. Moim zdaniem nie jest źle, kiedyś nazbieram pieniędzy uczciwie i bez przymusu emigracji i wtedy będę szczęśliwy a Ty? A Ty będziesz pajacował w internecie bo świecie to pewnie jesteś p...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czas jak rzeka płynie.

Niebawem przyjacielu sam będziesz moherem, nawet nie zdajesz sobie sprawy jak czas szybko mija. Ani się nie obejrzysz a stuknie ci 40-stka. 50-tka itd. Dlatego następnym razem zanim coś napiszesz to mocno się zastanów. Pozdrowionka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

to zwykły nieudacznik wyrzucony z korpo. Kto inny zionąłby taką zawiścią. nikt kto ma stanowisko i pieniądze nie wypisywałby o tym w takim tonie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ty jesteś chyba byłym pracownikiem korpo, który się nawet na infolinię nie nadawał i mu podziękowali, bo pod każdym komentarzem plujesz na korpo i zioniesz zawiścią.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

To nie jak Gdańsk południe niestety. Wbij w Google

NYC 5 boroughs.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może lepiej kupić mieszkanie na rynku wtórnym?

Nie trzeba będzie kłaść podłogi. Wystarczy tylko odnowienie mieszkania.
W okolicy będzie przedszkole, szkoła, liceum, sklepy, lekarz rodzinny, będzie blisko na plażę...
Mieszkanie w stanie deweloperskim to: 1000 zł/m kwadratowy aby w nim zamieszkać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3