Gdańsk: Radni uchwali nowe strefy płatnego parkowania

Opinie do artykułu: Gdańsk: Radni uchwali nowe strefy płatnego parkowania.

W trzech dzielnicach Gdańska - Oliwie, Jelitkowie i Górnym Wrzeszczu - rozszerzona zostanie strefa płatnego parkowania. Podczas wtorkowej sesji radni zajmowali się także kwestiami związanymi z rewitalizacją dzielnic, środkami na remonty zabytków oraz nowymi przepisami dotyczącymi segregacji odpadów.

Wtorkowa sesja Rady Miasta w Gdańsku obfitowała w ważne dla mieszkańców uchwały. Jedna z nich, powstała na wniosek mieszkańców i rad dzielnic, rozszerza strefę płatnego parkowania w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inteligencik

Ot znalazł się inteligencik miastowy. Lecz się chłopie z takich tekstów bo to wskazuje że masz kompleksy małego p....a
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ciekawe gdzie są te miejsca parkingowe? najpierw niech je wykonają !!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Oliwie mieszkańcy ul.Jeleniej w zeszłym roku sami składali się na materiały drogowe, robocizna była po stronie miasta! proponuję aby teraz miasto oddało za materiały!!!!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Terror

Dyktatura Platformy Antyobywatelskiej trwa w Bolkowie już trzy kadencje to zdecydowanie za długo robią sobie co chcą i co roku dostajemy po kieszeni aby kolesiom żyło się lepiej.
Czas pogonić to towarzystwo w nadchodzących wyborach bo nas zajadą podatkami.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do radnego Andrzejczaka

A czy nie powinienem dostać zwrotu składki zdrowotnej za zeszły rok bo nie skorzystałem z usług publicznego lekarza ?
A czy moi spadkobiercy nie powinni dostać zwrotu składki na ubezpieczenie emerytalne w sytuacji gdy nie dożyje emerytury
A czy nie powinienem dostać zwrotu proporcjonalnej równowartości dotacji jaką otrzymują miejskie przedsiębiorstwa komunikacji miejskiej bo nie korzystam z komunikacji miejskiej
A czy nie powinienem móc nie płacić abonamentu bo nie oglądam telewizji publicznej
A czy nie...
Takie argumenty a szczególnie ten, który pan użył na spotkaniu RADY DZIELNICY aby uchwalić strefę bo więcej się radni gdańscy strefami parkowania w tej kadencji zajmować nie będą" może pan zachować dla siebie
Nie mniej jednak gratuluje posłuszeństwa w radzie dzielnicy i zwycięstwa na drodze rypania mieszkańców.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

Odwołać Radę miasta, Radnych.....

...likwidacja stref płatnego parkowania, egzekwować złe parkowanie bezwzględnie.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

Granda, żeby płatne miejsca zrobić przy cmentarzu w Oliwie. Dowożę tam często sąsiadkę, starszą panią, która ma pięć grobów, każdy w innej części. Mam do tego dopłacać? Ona po południu nie wychodzi z domu, bo nie jest już w stanie iść. Nie ma papierów inwalidzkich, bo do niczego nie są jej potrzebne. To nie jest uczciwe załatwienie sprawy. I niech mi nikt nie mówi, że to z powodu biurowców, bo one są daleko dalej niż cmentarz. Jestem oburzona. Macie rację, że to wyciąganie pieniędzy za wszelką cenę.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

Patologia władzy

a dzisiejsze samorządy niczym nie różnią się od leśnych, złośliwych dziadków z dawnych rad osiedla. Tyle, że wtedy robili to za darmo, z czystej złośliwości i dumy z poczucia namiastki władzy. To poczucie władzy wiązało się z tym, ze mogę zagłosować na nie. Dzisiaj głosują na tak, żeby dopiec, wyciągnąć kasę i powiedzieć, że ciemny lud jak bezmyślnie głosuje, nie zasługuje na nic więcej.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Od dawna takze wiadomo, ze przyczyna upadku Imperium Rzymskiego byl samochód.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A nie słyszałeś durniu że PO ma w swoim programie

Rozszerzenie 500+ na pierwsze dziecko i inne bonusy finansowe? Teraz jedyne co można zrobić aby zdobyć elektorat to rozdać więcej kasy
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Radni zapomnieli o ulicy Jarowej.
A tego "mistrza myśli twórczej", który wymyślił zmianę organizacji ruchu w rejonie ulic:
Smoluchowskiego, Jarowej, Sobieskiego, sarkastycznie pozdrawiam.
Ten "ponad" przeciętny "twórca" powinien codziennie w godzinach "szczytu" komunikacyjnego, zrobić objazd w/w ulicami z transparentem:
"To był mój pomysł, ja to wymyśliłem i dobrze zarobiłem"
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Urzędasy cały czas uprzykrzają życie mieszkańcom

Rzygać się chce coraz gorzej w tym mieście.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

niby nie Twoja sprawa gdzie dzieci posyłam, ale podpowiem, że na południu szkoły są przeładowane, dzieci chodzą na dwie zmiany
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie zrozumieją. "Bystrzaki" za łatwo mogą kupić diesla za 3 tys., ale potem nie wystarcza na serwis, OC i parkowanie.
Nie masz kasy na parking? Idziesz na autobus. Nic w tym złego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie ma sensownego polaczenia autobusowego. Czas dojazdu około 2 godzin. Miasto nie daje alternatywy
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wyborcy z Gdańska

W następnych wyborach zapamiętajcie tych radnych i zastanówcie się
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

przeginka

za chwilę całe miasto będzie objęte strefą płatnego parkingu...i niby czemu nie ma być tańszego abonementu dla osób które muszą tam pracować? Komunikacja miejska jest beznadziejna, dojazdy nią trwają kilkakrotnie dłużej niż autem więc nie jest ona żadną atrakcyjną alternatywą..KPINA!
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jacy jesteśmy ?

1.Włodarze podejmują ich zdaniem ambitne decyzje /biurowce na Grunwaldzkiej/
a potem łapią się za "łeb" co z parkowaniem.I jadą taksą jak za zboże.
2.Doją jak mogą.
3.Powołują rzekomo bliskie mieszkańcom Rady Dzielnic a decyzje podejmuja bez zapytania ich o zdanie.
Jednym słowem kompromitacja idei samorządności. I to w mieście SOLIDARNOŚCI !
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3