Gdańsk: Radni uchwali nowe strefy płatnego parkowania

Opinie do artykułu: Gdańsk: Radni uchwali nowe strefy płatnego parkowania.

W trzech dzielnicach Gdańska - Oliwie, Jelitkowie i Górnym Wrzeszczu - rozszerzona zostanie strefa płatnego parkowania. Podczas wtorkowej sesji radni zajmowali się także kwestiami związanymi z rewitalizacją dzielnic, środkami na remonty zabytków oraz nowymi przepisami dotyczącymi segregacji odpadów.

Wtorkowa sesja Rady Miasta w Gdańsku obfitowała w ważne dla mieszkańców uchwały. Jedna z nich, powstała na wniosek mieszkańców i rad dzielnic, rozszerza strefę płatnego parkowania w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czemu moim minusem mieszkania w miescie ma być problem z postawieniem samochodu pod domem, bo wszystko zastawione wozami 'przyjezdnych'?

mieszkam we wrzeszczu na partyzantów i ludzie uciekając z tych stref wjeżdżaja w uliczki osiedlowe i podwórka... czy z tym można coś zrobić? jest znak zakaz wjazdu z tabliczka nie dotyczy mieszkancow, ale jak to egzekwowac i do kogo sie zglosic??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

dlatego stawiaja biurowce blisko stacji i komunikacji miejskiej

jakby chcieli, zeby ludzie dojezdzali samochodem , to postawili by za obwodnica z parkingiem po horyzont
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

od 22 lat jeżdżę regularnie komunikacją publiczną i ani razu nie dostałem mandatu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chyba jeździsz z przypadku

i na gapę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ciekawe jakie słoje głosowały na NIE?:) Do sołectwa WRÓĆ!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

do komunikacji albo na rower a nie d..ę wozić. Za dużo jest u nas samochodów. Muszą być wolne miejsca parkingowe dla tych co naprawdę muszą pojechać, coś większego przewieżć albo chorą osobę a żeby były wolne miejsca to musza być płatne. No niestety muszą być też jakieś minusy mieszkania w mieście.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15

... i jeszcze na wybiegu bydła stepowego.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podajcie nazwiska radnych - zapamietamy to Wam - wybory blisko!

Z kim rozmawialiście w Oliwie i w Jelitkowie?
już organizujemy brygady które zniszczą te wasze maszynki do robienia kasy!
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 7

Strefa płatnego parkowania na terenie ZOO ...

Jeżeli mapka jest prawidłowa, to trzeba płacić za parkowanie na:
- wybiegu lwów
- na wybiegu antylop bongo
- na wybiegu antylop eland
- na wyspie pelikanów
- na wyspie hipopotamów karłowatych, tapirów i kapibar
- na fragmencie wybiegu żyraf i zebr.
Czy w rozumieniu przepisów miejskich, jeżeli któreś z tych zwierząt usiądzie lub położy się i nie opłaci ... dostanie mandat ?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

bo? bo ty tam parkujesz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mieszkańcy jelitkowa podjeżdżają na plaże?? to byłby dopiero szczyt ....lenistwa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem strasznym nierobem zatem.

Jeżdżę wszędzie komunikacją miejską/rowerem lub taksówką bo mieszkam w mieście.

Dlaczego mieszkam w miescie? Bo mnie na to stać, więc nie wiem jaki to ze mnie nierób.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

dla ludzi, nie samochodow

ostatnie kilkanascie lat to absurdalny przechyl w kierunku samochodow, teraz kazda zmiana powoduje rozpacz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

z podatkow w paliwie buduje sie drogi rowerowe? kto ci takich głupot naopowiadał.

Z podatków w paliwie buduje sie conajwyżej drogi ekspresowe krajowe czy obwodnice. Drogi w miescie drogi rowerowe i chodniki buduje miasto ze swoich srodkow. Czyli Z pitów mieszkańców.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

to trzeba było nie głosować na platformę. głosami radnych z platformy Rady Dzielnicy nie

mogą zgłaszać swoich uwag do planu zagospodarowania przestrzennego swoich dzielnic. tak- to radni platformy tak postanowili, bo społeczeństwo zaczęło być zbyt obywatelskie i za dużo pytać, co zagrażało znajomym deweloperom
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

swietna wiadomosc, samochod w miescie musi byc drogi

bo jest niepotrzebny i szkodliwy dla ogolu. To nie wsio, gdzie nie ma innej mozliwosci. W miescie samochody szkodza: komunikacji miejskiej, pieszym, zieleni, chodnikom, powietrzu
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 22

ale ja wiem zarówno jak się poruszać autem i jak się poruszać komunikacją publiczną
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

do Krzysztof Krzysztof

Poparłem pomysł rozszerzenia SPP m.in. dlatego, że w lipcu Kampus UG zamknie się dla aut z zewnątrz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5