Gdańsk Wrzeszcz - Garnizon Hossy, Browar Gdański PB Górskiego, a mozę cos innego ?

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
przymierzam się do kupna mieszkania we Wrzeszczu.

Co możecie powiedzieć o w/w inwestycjach ?
Która z nich lepsza ?
A może jeszcze coś innego ? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Gdańsk Wrzeszcz - Garnizon Hossy, Browar Gdański PB Górskiego, a mozę cos innego ?

1 DNO - parking platny jak nie masz miejsca wykupionego, goscie placa....itd 2 . cena kosmiczna - niech sobie puste postoi jak inne "super" inwestycje PB, szukaj malego developera - pojedyncze kamienice itd a nie mega -co kit wciskaja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Gdańsk Wrzeszcz - Garnizon Hossy, Browar Gdański PB Górskiego, a mozę cos innego ?

moglbyś coś polecić albo podlinkować co masz na myśli ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://www.ingro.pl
tutaj znajdziesz wiekszosc inwestycji w Gdansku :)

Garnizon - miejsce fajne, ceny średnie, musisz uważać na różne dziwne zapisy Hossy. Z tego co czytałem nie ponegocjujesz (ale to tylko opinie z ofrum sam nie gadałem z nimi).
PB Górski - moj kolega kupił i czeka, ceny niestety wysokie. Gadałem z nimi kiedyś na targach o innej inwestycji i w tej innej byli skłonni negocjować.
Oprócz tego masz w okolicy:
Quattro Towers - co kto lubi, 4 bloki w centrum, dużo nadal niesprzedanych, podobno były problemy z halami garazowymi, teraz trochę zeszli z ceny, developer Hines.
Osiedle Pomarańczowe - spokojne osiedle we Wrzeszczu, dobre niskie ceny, z atrakcji widok na cmenatarz oraz dom wariatów.

Sam się przygladam mieszkaniom we Wrzeszczu, daj znać jak będziesz coś więcej wiedział.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Quattro towers - byly problemy z wilgocia na -2. Problemu juz nie ma.
Zostalo jeszcze troche mieszkan ale dobre ceny sa na te 125-130m2 czyli min 650 tys.Pozostale sa drozsze. Miejsce lokalizacyjnie super. Wszystko (doslownie) pod domem a Grunwaldzka i jej ruch samochodowy sa za kolejnym pasem budynkow.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

też myślałem o Osiedlu Pomarańczowym, ale zasięgnąłem opinii kolegi co na Srebrzysku pracuje i zna okolicę bardzo dobrze i skutecznie mnie zniechęcił do tej lokalizacji ;)

Garnizon i szczególnie Awangard mi pasuje cenowo, ale podobno słabo wyciszone mieszkania i sąsiadów słychać, a na tym mi akurat zależy. Ale troszkę taniej i by się łapały nawet do Mieszkania dla Młodych.

Najbliżej mi do PB Górski, ale CEEENA.

Quattro już przebrane mieszkania najciekawsze i jednak blokowisko.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

popieram częściowo wypowiedzi przedmówców
1. Pomarańczowe Osiedle, niezła architektura, ceny nienajgorsze (sporo można wynegocjować bo spróbowałem), lokalizacja - i tu co by nie powiedzieć OSTRA ze względu na psycholi, karetki no i dymek z kolumbarium... NIEZŁA bo wpip lasu dookoła, a sklep osiedlowy prędzej czy później się pojawi
2. Hossa Garnizon, ceny przystępne, nie nogocjują w zasadzie wogóle, lokalizacja bardzo dobra, trochę ścisk między budynkami, ale jest "schludnie" i w miare dobrze wykonane (no ścianki gk działowe mogą komuś bardzo przeszkadzać... ale można z nich zrezygnować)
3. Górski PB, lokalizacja świetna chociaż oddźwięk SKM'ki i pociągów może być znaczny, ceny to kosmos 6700 netto to już inny poziom względem 1. i 2. a co do architektury nie wypowiem się bo aż tak nie znam projektu
4. Quattro, mi osobiście nie odpowiada ze względu na ilość kondygnacji, ale jednak "wszędzie blisko" i to największy plus
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

W quattro wszystko jest pod reka. lokalizacyjnie i cenowo jest to jedna z najlepszych inwestycji w 3miescie. wyglad rzecz gustu. Garnizon porazka. Prosze probowac wrocic np o 15-17 do domu autem. Grunwaldzka zapchana (korek) od strony Oliwy praktycznie codziennie, od Slowackiego tez problem. Do sklepu nie pojde po cos ciezszego bo odpadna rece wiec znowu samochod. I jade do oddalonej o 500m galerii baltyckiej. Pozniej jade naokolo aby wrocic do Garnizonu jakies 3km. Niby centrum ale wszedzie daleko chyba, ze ktos chodzi po zakupy ekstra mini.
Gorski wielu zainteresownych a nikt ze znajomych nie kupil mimo, ze kupili drozsze mieszkania gdzie indziej.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

droższe mieszkania niż Górski ? ;)
gdzie ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie rozsmieszaj mnie 5 tys za metr to wysoka cena? Prawie wszedzie w miescie (nie liczas zadupia typu obwodnica) jest drozej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

w Browarze Gdańskim Górskiego cena to 7700zł za metr

ok, wpadła mi na myśl Jaśkowa Dolina 29 Invest Komfortu za 10000zł za metr, ale to chyba tyle ...

info ze strony pb gorski browar
Odbiór: I kwartał 2014

Mieszkania od: 6700 zł/m2

Miejsce postojowe od: 25 000 zł

Piwnica: 1 800 zł/m2

gdzie drozej?
jak juz wspomniales, jaskowa 29, aura gdansk przyklad z negocjacji 780tys za 93m na parterze, 17 pietro Albatrosa przymorze, 4 oceany i inne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

netto jakby ktoś nie doczytał :-)

w netto to moze zakupy robisz, nie rób wiochy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

rzecznik górskiego? :-)
ceny są bez VAT, więc do 6700 dorzuć jeszcze 8% to masz 7236 zł
zatem mieszkania na browarze są od 7236 zł

waski z Twoja inteligencja dolicza Ci jeszcze akcyze 18% i drugi Vat 40%.

dziwne że garnizon jeśli chodzi o dojazd to porażka a quattro już nie? może lądujesz na dachu helikopterem?. Jeśli dla ciebie 500 metrów z torbami to dużo to jesteś naprawdę albo starym albo ciężko chorym / słabym człowiekiem.

coraz bardziej zaczyna mi sie Quattro Tower podobać ;)

co moglibyście powiedzieć o tej inwestycji ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

akurat o QT moge powiedziec Ci wyjatkowo duzo. pytaj
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

pisz co wiesz ;)

wszystko mnie ciekawi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiesz nie mam czasu aby pisac godzinami na 50 tematow wiec pytaj o konkrety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

skrobnij te pare zdań jak możesz ;)
nie zajmie to dużo czasu, a i ludziom się przyda.

lokalizacja dobra,reszta syf
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

czemu qt to syf nie rozumiem, ja jestem zadowolony, ale mieszkanie mieszkaniu na pewno nie rowne ;] gusta i oczekiwania rowniez
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak duże mieszkanko masz ? które piętro ? który budynek ? okna wychodzące na która stronę ? jest głośno od podstawówki i przedszkola ? jak hałas od głównej ulicy ? sąsiadów słychać ? hale zalewa ? ;)
miałeś jakieś awarie prądu ? (wejście na 12piętro po schodach np.)

z góry dzięki za odpowiedź :))

od stron matki polki na nizszej kondygnacji, nie doskwieraja zadne halasy i nikt mi nie zaglada w okna, nie wiem czy zalewa hale osobiscie nie widzialem aby cos takiego mialo miejsce a korzystam z garazu. niiby to scisle centrum i zgielk ale mieszkajac tam nie odczuwam tego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak czynsz ? jakie opłaty w zimę i latem ? od kogo jest tv i internet w budynku ? gdzie robisz zakupy ?

dzieki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

internet chyba od upc jeszcze nie mam, a zakupy robie gdzie chce :) jest w czym wybierac
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest jeszcze Polnord na Mysliwskiej, tylko tam maja mieszkania od 70 m i wieksze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Rozmowa jest o Wrzeszczu, nie spamuj developerze, to kulturalny wątek!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Browar Gdański - opinie i oceny (37 odpowiedzi)

Inwestycja będzie realizowana na terenie dawnego browaru we Wrzeszczu. W pierwszym etapie...

Siłownia bez umów (16 odpowiedzi)

Czy istnieje w Gdańsku w pobliżu wrzeszcza siłownia bez zobowiązań i umów. Praktycznie każda...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...