Gdańsk buduje swoje planetarium

Opinie do artykułu: Gdańsk buduje swoje planetarium.
Artykuł na temat: Centrum Hewelianum

Wysoki na 18 metrów budynek zostanie ukryty pod ziemią, a w jego wnętrzu znajdzie się kopuła z ekranem w kształcie półsfery o średnicy 10 metrów. Obiekt planetarium powstanie na terenie Centrum Hewelianum . Pierwsi goście będą je mogli odwiedzić w 2021 roku.

O budowie planetarium na terenie fortów wokół Góry Gradowej mówiło się już 15 lat temu, gdy Centrum Hewelianum było jeszcze w sferze planów. Ten popularny kompleks naukowo-edukacyjny działa już od dekady i wciąż się rozbudowuje. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zalezy

Czy wygrają nasi
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Podaj źródło, chętnie poczytam o tym pomyśle.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wysoki na 18 metrów budynek zostanie ukryty pod ziemią.

To będzie to chyba budynek niski na 18 metrów ;)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

troll

Etatowi polityczni hejterzy zaśmiecają komentarze pod każdym artykułem.

Ciekawe, ile teraz dostają za każde 1000 komentarzy?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6

Komentarzy nie da się czytać

Chyba jednak Kacperek zatrudnił ludzi do hejtowania wszystkiego co związane z Adamowiczem...
Ludzie, zobaczcie że wciąż się coś robi, w Gdańsku naprawdę idą inwestycje i sporo się zmienia.
Owszem również nie jestem zadowolony ze stanu dróg, komunikacji, itd itd ale co chwilę mam nowe atrakcje i wg mnie Gdsnsk ostro ruszył do przodu w ciągu ostatnich lat. A winić budynia totalnie za wszystko, nawet że komuś muchy wkoło gaci latają to już czysty d**ilizm. Każdy oczekuje wiele od miasta i od wszystkich A jak najmniej od siebie. Taka prawda.
A to że w Gdańsku dzieje się w miarę dobrze to widać na przykładzie jak radzą sobie inne miasta trójmiasta, na pomorzu i okolicach. Może i budyń ma coś za uszami ale ja widzę że wciąż w Gdańsku wciąż są inwestycje i to mi się podoba. Tym co się nie podoba to niech się zamkną w 4 ścianach i niech nigdzie nie wychodzą.
A każdy nowy prezydent który przyjdzie to przez dwa lata będzie się ogarniał jak trafić do swojego biurka, na co tu wydać kasę żeby podniecic ludzi że on taki wspaniały, a dopiero po kilku latach się kapnie że kasa budzetowa wydrenowana i wtedy się nie będzie działo nic.
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 24

uwaga

Planetarium to nie jest obserwatorium.

Chodziło się do publicznego gimnazjum?
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 2

Światełkarium

To tak jakby budować "zoo" z obrazkami i filmami zwierząt zamiast prawdziwych zwierząt. Poroniona idea.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 24

Taa, z pieniędzy podatników to oni chętnie budujo...
a potem się chwalo że coś dali od siebie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 12

O!

I co jeszcze przed wyborami nam obiecaja?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 35

Może sprawdź w encyklopedii czym jest planetarium?
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 2

pis zamiast planetarium chce wybudowac 250 metrowy pomnik kaczora na długiej obok neptuna............
popieram tę opinię 75 nie zgadzam się z tą opinią 67

Głupiś...

ale pisać umiesz
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przecież ostatni miesiąc rządzenia Adamowicza
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 12

Po co to na co?

A komu to potrzebne??

Moze lepiej rozwiązać problem drogowy-nowe trasy, pozbyc się dziur w ulicy w dzielnicach gdzie ludzie mieszkają i żyją a nie tylko centrum i turysty ważne. Juz dość tych atrakcji. Tylko akfa parku brakuje to to jo
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 124

Kilka ciepłych posadek dla kumpli Adamowicza

Nie można tego zbudować za prywatne pieniądze?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 41

Taaaak

I jeszcze żeby Nautilusa zrealizowano na Letnicy.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 4

22 miliony

Troche drogo jak na salę z projektorem
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 60

Budowa planetarium w centrum miasta które zaśmieca niebo blaskiem latarni. Może naukowcy cud tam zobacz na niebie jeżeli będzie tam radioteleskop ale zwykłym optycznym to raczej niewiele
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 113

tylko czy w tym planetarium będą głosili jedyną prawdę że Ziemia tak naprawdę jest płaska :)
popieram tę opinię 76 nie zgadzam się z tą opinią 10