Gdańsk vs. Kraków

Opinie do artykułu: Gdańsk vs. Kraków.

Kraków kontra Gdańsk? Coraz liczniej odwiedzający nas turyści mają wątpliwości - która destynacja jest bardziej atrakcyjna. Co ciekawe na wyspiarskim forum Gdansk vs Krakow! nadmotławski gród wypada całkiem nieźle.

Wszystko zaczęło się w marcu, kiedy użytkownik forum o pseudonimie ScotsThistle poprosił o radę: gdzie jechać do Gdańska czy do Krakowa?

Po przeczytaniu kilku pytań w stylu "Czy jest tam dużo barów i restauracji?", "Czy jedzenie jest tak dobre jak w Krakowie?", ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

widziałem

watachy nawalonych Angoli, z fiutami na wierzchu, zarzygane bramy i klatki schodowe, hałas, brud, smród i góralska muzyka do rana. A do tego kibole Wisły i Cracovii ganiajacy się z siekierami po Kleparzu, Prądniku i Hucie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Byles kiedys w Krakowie albo Wrocławiu widziales jak tam wyglada zycie po 22?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

do obiektywny

Ciekawe ile tobie płaci UM w Krakowie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

masz rację Asesor

"wszędzie dobrze gdzie nas nie ma"

"Gdańsk jest tańszy i mniej skomercjalizowany"

o czym to świadczy ????????? o tym że jest ZACOFANY w porównaniu z Krakowem, ale dobrze ze takie porównania się ukazują może dogonimi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ciekawe ile placi redakcji trojmiasto.pl urzad miasta Gdanska za takie jak ten artykuły. Kto był w Krakowie ten sam widzi...niestety.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

masz rację Asesor

"cudze chwalicie, swego nie znacie"

Gdańsk najpiękniejsze miasto Polski

Zabytki gdańskie choć nie orginalne są ładniejsze. Kraków ma zamek, ma ciekawsze muzea ale architektura budynków, a to najbardziej się kojarzy z miastem, jest piękniejsza w Gdańsku. Ludzie przestańcie wreszcie się tego bać, mówcie o tym mieszkamy w najpiękniejszej części Polski, a te 3 miasta to coś pięknego. Gdańsk najpiękniejszym miastem Polski - nie ma się czego wstydzić! Kiedyś w TV powiedziano że Kraków i tak ludzie zaczeli gadać. Trzeba mieć własne zdanie!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

mycie

ja się myje akurat ale wielu tego nie robi i niestety jest jak jestk, szczególnie w komunikacji publicznej i w większych skupiskach ludzi

Przeczytać Warto

Zabytki gdańskie choć nie orginalne są ładniejsze. Kraków ma zamek, ma ciekawsze muzea ale architektura budynków, a to najbardziej się kojarzy z miastem, jest piękniejsza w Gdańsku. Poza tym Gdańsk ma Sopot, ma Gdynie, ma morze, ma moreny, ma pojezierze Kaszubskie, ma kalwarie Wejherowską, ma półwysep Helski i nieodlegly Malbork. Nawet jesli dodamy Wadowice, Wieliczke, Zakopiec i kalwarie Zebrzydowska... no to ja bym obstawał przy najpiękniejszym mieście polski Gdańsku! Ludzie przestańcie wreszcie się tego bać, mówcie o tym mieszkamy w najpiękniejszej części Polski, a te 3 miasta to coś pięknego. Gdańsk najpiękniejszym miastem Polski - nie ma się czego wstydzić! Kiedyś w TV powiedziano że Kraków i tak ludzie zaczeli gadać. Trzeba mieć własne zdanie!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

myj się koleś

to Ci śmierdzieć nie będzie

czystość

z tą czystością to moim zdaniem nie jest tak źle ale fakt, że zapaszki nieprzyjemne to są miejscami

brud i korki to Gdańsk

Niestety w Gdańsku doskwierają mocno liczne korki i niekończące się ślamazarne remonty. poza tym zgoda co do tego, że w wielu rejonach miasta po prostu śmierdzi.

haaa

raczysz żartować, w Krakowie czysto?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

proste

w gdańsku śmierdzi i jest dosyć brudno niestety więc kraków jest niestety dużo lepszy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

a moim zdaniem

Kraków wcale nie jest smrodliwy. Jest piękny, podobnie jak Gdańsk. trudno mi porównać te dwa miasta, oba są wyjątkowe i polecam jedno i drugie miejsce.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jestem krakusem i od 3 lat mieszkającym w Gdańsku jako że moja żona gdańszczanka i po tych 3 latach gdańsk bardziej mi sie podoba niż smrodliwy Kraków
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

prawda jest taka

że to 2 najbardziej rozpoznawalne miasta w Polsce, najchętniej odwiedzane przez turystów etc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3