Gdynia maraton 19.09

Cześć,
Czy wie ktoś jak będzie wyglądała trasa ? jakie przewyższenia itd może jakiś profil ktoś ma albo coś wie na ten temat ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gdynia maraton 19.09

tak jak co roku, trasa się nie zmienia

a własnie start jest na pustkach cisowskich a w zeszłym roku był na witominie chyba
czy mógłbyś podać jakiś link bo w zeszłym roku nie brałem udziału

Wcale... jest tylko drobna różnica, w zeszłym roku był start na Witominie a w tym na Pustkach Cisowskich.

Pzdr

Mam nadzieje, ze trasa bedzie taka jak w 2007 roku podczas pierwszego gdynskiego maratonu wlaśnie na Pustkach. Było co jechac.

Jest jakas mapka z trasą z tej imprezy w 2007 roku na Pustkach ?
ktoś pamięta jej przebieg?

http://www.gosirgdynia.pl/_podstrony/sport_glowny/2007_04_14_mtb_gdynia/ost/TRASA Maraton MTB Gdynia.jpg

dzięki:)

Moze w koncu niech organizator opublikuje trase tegoroczną. Czy zrobi to na 30 minut przed startem? Ludzie chca wiedziec na co sie decyduja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

trasa na WWW już jest.
Kiedy robimy objazd ?

W koncu ktos pokumał jak opublikowac trase (mowie o wersji zamieszczonej na GPSies.com). Brawo GOSiR. Oby cos takiego stało sie stanadardem w publikowaniu "mapek" tras wyscigów MTB.

50 zł za udział w tym maratonie to już nie zdzierstwo a rozbój w biały dzień. Przecież jest to swego rodzaju promocja miasta a nie wspomaganie budżetu .Gdynia chce na nas zarobić , nawet taki mały Starogard na swe zawody MTB ma wolny wstęp.
Do tej pory brałem udział we wszystkich edycjach gdyńskich lecz te 50 zł po prostu mnie wk......o ,mam w d....ie ich maraton pojadę z kolegami czarnym albo czerwnym a może niebieskim szlakiem byle daleko od złodziei.
/ zapewniam że nie jestem odosobniony od tej opini /
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

"5. Opłaty wpisowe.
• 30 zł - normalny koszt uczestnictwa w zawodach, uczestnictwa w zawodach na dystansach MEGA i GIGA pod warunkiem uiszczenia
opłaty przed zawodami do dnia 25.09.2007. do godziny 12.00 (decyduje data księgowania wpłat na koncie bankowym organizatora);"
...

Normalny koszt uczestnictwa to 35 zł. - normalny wg organizatora.

pozdr.

Przymusu nie ma - powodzenia na czerwonym!
My śmigniemy sobie na fajnej imprezie :)
... żeby było jeszcze o co koty drzeć ale o te 35zł......

6. Opłaty wpisowe.
• 35 zł - normalny koszt uczestnictwa w zawodach, na dystansach MEGA, GIGA, BIKE CROSSU pod
warunkiem uiszczenia opłaty przed zawodami do dnia 13.09.2010 do godziny 12.00 (decyduje data księgowania
wpłat na koncie bankowym organizatora); w przypadku wpłynięcia opłaty na konto organizatora po terminie,
zawodnik będzie zobowiązany do dokonania dopłaty w dniu Zawodów.
• 50 zł – w dniu startu do godz. 09.30, opłata dokonywana wyłącznie w formie gotówki w Biurze Zawodów (w
miejscu zawodów)

Ludzie- to nie chodzi do pieniądze ale o chciwość .Miasto nie robi nikomu łaski organizując te zawody to jego statutowy obowiązek.
Pytam, ile miasto dopłaca do tej imprazy a ile muszą ją sponsorować
zawodnicy.
Płacąc podatki płacimy również na rozwój sportu i tym podobne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zibek daj sobie na luz... nie chcesz to nie jedź i nie zatruwaj atmosfery.

Rufi może dasz się innym wypowiedzieć, jasne że 50 dych to przegięcie na maksa Zibek ma racje, to nie są zawody nie wiadomo jakiej rangi żeby była taka cena

Za te 50 zł (35 zł) od uczestnika, to organizator raczej nie pokryje kosztów organizacji imprezy, ani tym bardziej się nie wzbogaci, tak więc nie róbcie wielkiego halo z w sumie niskiej sumy. Ja tam raz na x miesięcy mogę bez problemu zapłacić taką sumę, żeby wziąć udział w sportowej rywalizacji, której nie da rekreacyjne jeżdżenie z kolegami po lesie.

Lekka przesada z tym wpisowym, to fakt. Za przejechanie się po lesie 50 zł płacić. Za tą cenę powinno być coś ekstra, zdjęcie z hostessą itp.:)

tym bardziej ze podobnej rangi start w słupsku kosztował jedyne 20zł. trochę przesadzili z cena

Nie no ludzie!!! 35pln toż to zdzierstwo !!! Jak tak można łupić biednych obywateli:) Albo weźmy na przykład ceny biletów do kina. Prawie 20 zeta kiedy można za darmala zassać z netu to jest dopiero rozbój:) Także róbmy ustawkę po maratonie, przejedziemy się oznaczoną trasą za darmala i może jeszcze jakiś bidon albo żel czy baton wpadnie.
A wieczorem filmik z netu na kompie i lulu:)
Serdecznie pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie rozumiem tu niektórych, nie chcesz wydać 50zł to nie startuj i tak jak napisał dusigrosz przejedź sobie po południu oznaczoną trasą maratonu.

biker, nie rozumiem takiego rozumowania... a co z opcją "chcę wystartować, ale nie chcę wydać 50zł" ? Jeszcze jednorazowy taki wydatek można przeżyć, ale kilka takich maratonów - i już robi się całkiem pokaźna suma. A równie dobrze mogłaby być nowa opona.

a ja chcę BMW X6, ale nie chce za niego bulić 400tys i co teraz? równie dobrze mogłoby być niezłe mieszkanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Praktycznie każdy maraton w Polsce tyle kosztuje więc nie wiem w czym tu problem widzicie, a Słupsk to nie zawody podobnej rangi bo to było xc i samo oznaczenie trasy 5km zajmuje zdecydowanie mniej niż 30km
druga sprawa że wpisowe ma też na celu to, by na starcie nie ustawiała się banda która zrobi zamieszanie na pierwszym km a potem się wycofa bo za ciężko ale zdąży polowe peletonu przewrócić i jeszcze dostanie medal pamiątkowy i koszulkę bo przecież brał udział ....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy to 20 czy 50 km trasy, to koszt jej oznaczenia jest podobny. Dziwi jednak fakt, że ośrodek sportu podległy UM robi tak drogie imprezy. Porównać można, to chociażby do gdańskiego MOSiRu, który organizuje Bike Toura. 3 edycje w których startuje więcej zawodników niż na maratonie w Gdyni, wpisowego nie ma. Nie przypominam sobie by rok temu było coś nadzwyczajnego w tym wyścigu, nawet pomiaru czasu elektronicznego nie mieli. Wszystko mają swoje począwszy od namiotów po barierki. Sponsorzy też jacyś są. Sugestie jakie się nasuwają są dwie, albo chcą zarobić albo sobie kompletnie nie radzą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Medal dostaną tylko ci co ukończą maraton
A te pieniądze też na to idą i jeszcze na koszulki

Do Tom'a. Wiesz co? Ja wole zapłacic wpisowe, jak np w Słupsku i miec wyniki z miedzyczasami po minieciu mety, niż startować bez wpisowego w Bike Tourze i miec wyniki za...3 dni i bez jakichkolwiek miedzyczasów, czy wogóle bez czasu jazdy. Za darmo, jak to mówią, można dostać... po ryju, ale niewiele więcej.

Ja mam dla narzekaczy rozwiązanie - potrenujcie troche i dla top 10 w maratonie w Gdyni na giga sa nagrody pieniężne, albo bony na zakupy (przynajmniej dotychczas były). Nawet 10. osobie zwraca sie spokojnie wpisowe w ten sposób.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

zgadza się, niech trenują a nie marudzą że źle, za drogo itp...

Tylko na giga?? Szkoda, że nie na mega...

Napiszcie lepiej coś o trasie. Był ktoś objeżdżać??

Kaszana co? To co się działo przed startem hehehehe pierwszy raz widzaiłem takie cuda

A co się działo? :)

Ciężko opisać to co organizator wykonał przed startem, nie mieści mi się to w głowie do teraz. Nie wiem co ten manewr miał oznaczać i czemu służyć. Ale poza tym całkiem fajna impreza (pomijając tą łąke z dziurami do jądra ziemi w deszczu na 3 rundzie ... ).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

organizatorowi chodziło o chociaż częściowe wydłużenie grupy, bo jakby wszyscy ruszyli z miejsca na samym starcie, to po przejechaniu 20 m wszyscy razem zaczęliby wjeżdżac pod tą górkę. I tak generalnie była masakra z tym pierwszym podjazdem. kto to wymyślił taki podjazd na samym starcie jak wszyscy jadą razem?

Ogólnie to fajna impreza, ważne że w ogóle Gdynia coś takiego organizuje. Ale porównując zeszłoroczna edycja była chyba ciekawsza.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajna impreza, bardzo ciekawa trasa, oznaczenie OK.
A przed starem było wesoło:)

Super impreza. Dobre oznaczenie trasy i dobrze, ze petla przebiegała przez linie startu/mety co w tym miejscu nie bylo łatwe do zorganizowania (stad ten nieco dziwny start, ale to nie był zły pomysl, tylko zła realizacja).

Czy tegoroczna trasa była trudniejsza od zeszłorocznej ?

Hej.
Mnie się nie podoba idea startu o wspólnej godzinie wszystkich zawodników, pomimo posiadania chipów.
To jest poroniony pomysł.
Myślałem, że mając chipa mogę się ustawić spokojnie na samym końcu stawki, a i tak czas będzie liczony od przejazdu przez matę.
Tymczasem okazało się , że w ten sposób straciłem sporo czasu.
Nie tylko ja jeden.
Szkoda.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale to jest wyscig ze startu wspólnego, a nie indywidualna jazda na czas! Taki wyscig ma kompletnie inna dramtaurgie, gdyz wiadomo ze pierwszy, ktory przecina linie mety jest zwyciezca wyscigu. A przy liczeniu przejazdu przez mate ktos mógłby wystartowac 10 minut po wszystkich, przyjechac powiedzmy w polowie stawki i... wygrac wyscig. Nie na tym to polega.
Ja na przykład podczas jazdy chce wiedziec, ze jak wyprzedze kolesia jadacego przede mna, to bede przed nim, a nie, ze na mecie okaże sie ze jestm jednak za nim :-)

To o czym ty mówisz ma sens może jak startuje 1000-1500 osób, ale nie jak startuje 300. Jesli ustawiłeś się na końcu, to sam strzeliłeś sobie w stope.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

panowie, ale kto wygrał ? (MEGA, GIGA)
??

mega :
1 Zielonka
2 Drabik
3 Derheld
4 Krzyżak

Giga
1 Banach B.
2 Krzywy
3 Ebertowski
4 Wojciechowski

gratulacje wszystkim Dziewczynom, a w szczegolnosci pani Weronice Hoffmann- well done :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

cała organizacja zostawia wiele do życzenia, to jakieś totalne nieporozumienie, pierwszy raz spotkałem taką organizacje na zawodach, gorzej niż na "bike toure"
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chyba tylko Słupsk potrafi zrobić dobre zawody i za 20 zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chyba kolega nie dostrzega roznicy pomiedzy maratonem a xc,...... http://pl.wikipedia.org/wiki/Kolarstwo_gĂłrskie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

To był mój drugi start w życiu więc nie pisz mi o różnicach. Zwracam uwagę na organizację a nie na trasę oraz inne aspekty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

To na jakiej podstawie stwierdzasz że TYLKO Słupsk robi dobre zawody skoro to był Twój drugi start???

przestancie sie klocic :) i na rowery spadajcie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...