Gdynia świętuje 90. urodziny

Opinie do artykułu: Gdynia świętuje 90. urodziny.

Choć Gdynia będzie świętować urodziny niemal przez cały rok, ale najwięcej wydarzeń odbędzie się w środę, 10 lutego.

O godz. 12 zaczną się uroczystości pod Pomnikiem Marynarza Polskiego z udziałem samorządu gdyńskiego i mieszkańców.

Na godz. 13 planowany jest urodzinowy toast gorącą czekoladą przed gdyńskim InfoBoxem .

Czytaj także: Burzliwe dzieje najważniejszej ulicy Gdyni - 10 lutego

Na godz. 17 zaplanowano uroczystą sesję Rady Miasta Gdyni w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"przyszedł jakiś gość i rozdał im wszystkim gwizdki"

czyli mogę domniemać, że byli to ludzie przywiezieni, aby dokonać zadymy, a do tego doskonale sterowani, reżyserowani i wyposażani w oprzyrządowanie do demonstracji ?

To mogłoby się zgadzać !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

przepraszam na koniec uzyłem skr. myślowego,

ale nie chodzi mi o chaotyczne kombinacje efemerycznych pryncypiów, bo są w stanie zdeterminować neutralną ecywitatywę absolutu dobrego i złego i tego jak postrzegamy otoczenie :))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

brak słów

Droga Sylo,

czy pamiętałaś o przelewie w tym miesiącu dla ojca Rydzyka ?.
Pamiętaj, bo grzechy nie będą ci odpuszczone !!!!!!!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pasożyt na zgliszczach

Pasożyt przyczepia się do cudzych sukcesów. Przecież Gdynia leży w ruinie tak jak reszta Polski, nieprawdaż? Tak bywa, kiedy do pałaca wprowadzić pajaca.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

uu

Gdynia byla kiedys teraz to betonowe i plastikowe badziewie z rozpie...ymi drogami i bandą cwaniakow zresztą co sie dziwic wiekszosc glosowala na bande Po ..niech pan Prezydent zainteresuje sie grabierzą trojmiejskich lasow przez kolejną mafie w mundurkach wiadomego koloru
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

- kto tu jest chory ?

Ja nie chwaląc sie ale mam kompetencje, aby pisać o plusach i minusach tego wydarzenia. A jak wiesz (czy też nie - a podejrzewam, że nie) na to składają się: wiedza, umiejętności, postawa ,..Bo oczywiście są różne spojrzenia na ten sam świat czy dwa różne światy zwłaszcza gdy chodzi o politykę. To odpowiedź na pytanie, a ty nie poparłeś żadna analizą podanych tekstów, bo kto wg ciebie jest chory? To, że każdy człowiek widzi otaczający nas świat trochę inaczej nie oznacza pryncypiów itd..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

No tak, trzeba wulgarnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

i gdy tam dotarłem zobaczyłem miasto miast wsi

i pomyślałem, jakie to szczęście tu mieszkać. Z małej wioski na mokradłach w 20 lat powstało piękne miasto. A czego dokonało to 1000-letnie brudactwo ? Oprócz TW Bolka, TW Tuska i wspieraniem reszty nieprzyjaciół Polski w zasadzie niczym się nie wyróżniło.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

byłem na zewnątrz

Jeśli chodzi o KOD, to zebrali się na rogu od strony skweru, przed przyjazdem policjantów przyszedł jakiś gość i rozdał im wszystkim gwizdki.
Dlatego byli tak bardzo słyszalni, ale na pewno nie stanowili dużej części ludzi na placu przed teatrem.

Natomiast "umiejętnie" kadrując materiał video można sprowokować wrażenie że cały tłum przed teatrem gromko wygwizdał prezydenta.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

plakietki i flagi kodu to symbol wprost powiązany z konkretna partia polityczną

Wy macie ludzi za idiotów? Super też z walką o Polskę i demokrację komponuje się wygwizdanie hymnu narodowego!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dzisiaj wyzwiska a w niedzielę krzyźem w kościele. Możemy to chorzy ludzie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Małych szybciutko do psychiatry!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bezrobocie juź wzrosło!!! Pisuary puszczą nas z torbami
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pozdrów komucha Piotrowicz,Kryźe, Jasiński i pozostałych pisowców! W stanie wojennym dawali z siebie wszystko! Teraz nam mówią o demokracji! Pajacu przejźyj w końcu na oczy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Oglądalismy widać dwie rózne imprezy ?

Przed wejściem do TM, a i zaglądając na za szyb foyer'e nie widziałem na zewnątrz żadnych transparentów KOD-u, lecz tylko transparenty poparcia Dudy. Widać zwolenników, bądź niezależnych było wielokrotnie więcej i przynajmniej w teatrze zachowywali się OK, nawet gdy prezydent obiecał pomoc w rozbudowie Portu, Stoczni i wspomożeniu wogóle w rozwoju Gdyni, nie wiwatowali. I wcale się nie dziwię, że nie było wielkiego entuzjazmu, bo już Gdyni wiele obiecywano, a PO cały czas dyskryminowało nasze miasto niczym "komuna za sukces sanacyjny".

Nie jestem zwolennikiem PiS-u i PO, a normalnym obywatelem i oprócz funkcjonariuszy z PiS-u na sali widziałem naprawdę wielu prominentnych działaczy PO - choć moze tych co wiedzą ile moznabyło pomóc w rozwoju, a nie mogli za wiele dla Gdyni zrobić.

Zauważyłem, że Duda nie jest wielkim oratorem i człowiekiem charyzmatycznym lecz widać ma pamięć fotograficzną. Dobrze, że wyciąga wnioski i docenił wielominutowe owacje na cześć Szczurka, a dla siebie kilkukrotnie niższe.
Uważam za b.dobry debiut Przewodniczącego Rady Miasta. Całość naprawdę b.dobrze oceniam pod każdym wzgl. merytorycznym, wizualnym, ... i naprawdę nie musimy niczego sie wstydzić, jedynie mały minus to to, ze wiązanki kwiatów lądowały na podłodze - nie zadbano o odpowiednie podesty. Także uważam, że przy nagrodach "Czas Gdyni" za mało było na telebimie wizualizacji proj. laureatów, ja znam te budynki i budowle, ale np.sąsiad który siedział obok nie wiedział o które tak naprawdę chodzi ?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 12

Maliniak

No tak liczy sie tylko wyglad I pustka we lbie i ta bucowata mina Wystarczy
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

ludzie mają klapki na oczach

Dziwie się, że prezydent do nas przyjechał. To tak jakby włożyć kij w mrowisko... A tak czytając opinie wszyscy wyznawcy PiS są tacy sami, wulgarni i nienawistni. Ale jedno mnie dziwi, że nie widzą oni jak PiS nie tylko prawnie, ale i gospodarczo chce zniszczyć kraj. Podatek bankowy i od hipermarketów to dopiero początek. Przewalutowanie CHF to będzie dopiero masakra, oby tak się nie stało bo będziemy musieli kolejne 8 lat sprzątać po Pisie... Wszelkie działania PiS uderzają nie w duże koncerny, które de facto dają kasę więc i kościół na tym korzysta, ale dowalają małym i pracowitym przedsiębiorcom, którzy w 90% są przeciwnikami PiS...

PS pewnie za chwile zostanę wyzwany od najgorszych przez bezrobotnych 40 latków mieszkających z mamusiami co oddali głos na PiS, ale ja mam to gdzieś :)

Pozdrawiam
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 12

Duduś ma juź dłuźszy nos od Pinokia! Trzeba powiedzieć jasno PiS oszukał Polaków!!!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 12