Gdynia świętuje 90. urodziny

Opinie do artykułu: Gdynia świętuje 90. urodziny.

Choć Gdynia będzie świętować urodziny niemal przez cały rok, ale najwięcej wydarzeń odbędzie się w środę, 10 lutego.

O godz. 12 zaczną się uroczystości pod Pomnikiem Marynarza Polskiego z udziałem samorządu gdyńskiego i mieszkańców.

Na godz. 13 planowany jest urodzinowy toast gorącą czekoladą przed gdyńskim InfoBoxem .

Czytaj także: Burzliwe dzieje najważniejszej ulicy Gdyni - 10 lutego

Na godz. 17 zaplanowano uroczystą sesję Rady Miasta Gdyni w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratulacje dla trojmiasto.pl

Trójmiasto.pl to pierwszy portal który chociaż pokazał prawdę o tym jak przywitano Dudę pod teatrem.
Że byli tam jego zwolennicy i przeciwnicy.

Też byłem (z ciekawości) i mam wrażenie że zwolenników było wielokrotnie więcej (ale nie mieli gwizdków), co jednak moim zdaniem i tak nie przesądza faktycznej ilości w społeczeństwie zwolenników i przeciwników, a tylko pokazuje kto się zmobilizował.
A najwięcej chyba było i tak tych co przyszli z przypadku - tak słuchając (głównie pań) wokoło to najbardziej palące pytania były o to czy przyjedzie z żoną, a może nawet córką. Po prostu ludzie chcieli zobaczyć prezydenta, najlepiej z rodziną i tyle - bez politycznego kontekstu.

Ale to samo zdarzenie, w tym samym miejscu, przez inne media realizowane jest zazwyczaj w sposób który pokazuje niewielką (jednak) grupkę zwolenników inicjatywy KOD w chwili kiedy to oni gwizdali i krzyczeli swoje hasła, a następnie już szybki przelot po tłumie z komentarzem sugerującym że wszyscy ludzie pod teatrem przyszli wrazić swój protest przeciwko pis i prezydentowi.

Co prawda pewnie jeszcze inne media (które może mniej oglądam) mogą sprawę relacjonować oczywiście jeszcze odwrotnie (i pewnie to robią).
Tak więc jeśli chodzi o rzetelność mediów i to co niby "widać" w telewizorze (przecież nie są to fotomontaże, a tylko zręczny kadr) to jednak istotnie nie jest to prawda.

Tym niemniej gratulację dla portalu trojmiasto.pl który jest dotychczas jedynym, który zrelacjonował sprawę na chłodno i obiektywnie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Rozdwojenie jaźni prezydenta

Tymczasem w Gdyni godnie przywitano prezydenta Dudę. I znów gościa wpuścili w maliny. Na uroczystej sesji wychwalał osiągnięcia w odbudowie przemysłu stoczniowego, mianowicie m/n działający już Park Technologiczny który ma być dla odbudowujących się stoczni, zapleczem konstrukcyjno-technologiczym. Tyle ,że właśnie w dniu wizyty Dudusia główną twórczynie tego sukcesu Teresę Kamińską pisiory wylali na zbitą twarz, ustawiając na miejsce jakąś mierną , ale za to wierną pisowską miernotę. Panie Duda , polski przemysł stoczniowy istnieje, choć nie taki jakby się marzyło, tyle , że wy nic do tego nie macie . Gdyby nie desperacja prywatnych inwestorów i kredyty tych wrednych obcych banków, to efekt byłby taki jak stoczni w Gdańsku pod genialnym zarządem waszego posła Jaworskiego. Dziś tam nie ma nawet pustych budynków, tylko łąka. A co do władz Gdyni. KOD wypełnił wszystkie formalności dotyczące, by pikieta była legalna, tymczasem tuż przy wejściu do Teatru Muzycznego zebrała się grupka zwolenników w tym taki twór, jak Obrońcy Chrystusa Króla czy coś w tym rodzaju. Mimo ,że ta pikieta była nielegalna pozwolono stać przy samym wejściu do teatru. KOD dostał zgodę na pikietę na Placu Grunwaldzkim odległym od głównego wejścia jakieś 80-100m. Brawo za równe traktowanie. A tak byliśmy dumni z władz naszego miasta (prezydent Szczurek z 70% poparciem w cuglach wygrywał wybory) no cóż wszystko się kiedyś kończy. Tu jest Gdynia , nie Budapeszt prezydencie Szczurek. TVPis jak zwykle stanęła na wysokości zadania. O przywitaniu PAD w Gdyni ani be , ani me ani kukuryku. Migawki jak to wyglądało można znaleźć jedynie w internecie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 9

Chyba Wolaków.

Obok Polaka to ty nawet nie stałeś, nie podszywaj się pod poczciwych mieszkańców tego kraju, PiSlamisto.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dramat co ty wież o życiu łajzo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

"gnojka" to masz w głowie... jeśli jesteś świadomy tego co napisałeś to "gratuluję" poziomu wypowiedzi. Nie odstaje od wypocin jaśnieoświeconych "kodowców".
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

On jest jak Maliniak z filmu 40latek
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do danziga - Twoją szefową jest chyba Merkel. Od Polaków wara !!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

A my zapraszamy KOD do Gdyni
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

PieSeczku dingo,

waruj grzecznie pod nogami I Kawalera IV RP. Może coś ci skapnie z pańskiego kroku.

Odp.

Na Ciebie to nawet szkoda buczenia.Kompletno zero!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

A może...

Słownik dostosował się do usera :)

nie chciało mi się sprawdzać poprzednich wpisów

ale pod zdjęciem Ernesta Brylla jest podpis Andrzej Bień :(((

hehe

Mam 38 lat, nie mam emerytury, ale mam głowę na szyji i myślę, w przeciwieństwie do członków klubów gazety polskiej...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kłamczuch.

Za to pan d. pięknie kłamie po polsku... wręcz śpiewająco :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jesteś taki głupi...

..że sam siebie nazwałeś swinią..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety, to nie ma sensu - przetestowane. Są ludzie, dla których rzeczywistość to projekcja "Gwiezdnych wojen" i koniec. Co ważne, oni są oczywiście po dobrej stronie mocy.

Wszelkie odcienie szarości są poza ich percepcją.

Wstyd państwo Gwiazdowie

stali pod Teatrem. Szkoda że nie było dla nich zaproszeń na uroczystą sesję.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

KOD - owca

Taki kalambur.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 9

Tak przeszkadzali mi. I co teraz ma pan do powiedzenia?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prawdę mówiąc mam zupełnie inne wrażenie: to komentarze "obrońców demokracji" wydają się być opłacone - bo jeśli nie, to trudno pojąć zajadłość, poczucie nieuzasadnionej wyższości i zwykłe prostactwo. Nie chce się wierzyć, że ktoś może z powodu resentymentu tak nisko upaść.

A, i nie głosowałem na PiS, co wyraźnie trudno zrozumieć "KOD"- owcom.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8