Gdynia: świeże mleko z mlekomatów

Opinie do artykułu: Gdynia: świeże mleko z mlekomatów.

Obsługa jest prosta - wrzucasz monety, wciskasz przycisk i gotowe: możesz cieszyć się smakiem... Nie, wcale nie zakazanego przez dietetyków i uwielbianego przez młodzież gazowanego napoju, ale niepasteryzowanego, ekologicznego mleka. W tym roku w Gdyni stanęły trzy mlekomaty. Czy mają szansę na popularność?Miejska Hala Targowa , Gdyńskie Pasaże Handlowe w Orłowie i Targowisko Gdynia Chylonia - w tych trzech lokalizacjach znalazły się pierwsze trójmiejskie mlekomaty, czyli automaty, w ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

co do ostatniego zdania

bierzesz prysznic?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dużo nieścisłości jest w wypowiedzi eksperta.

Ogólnie mleko świeże powinno być chociaż odwirowane w wirówce sedymentacyjnej, bo nie chciał bym pić mleka które może mieć zanieczyszczenia stałe. Poza tym proces wirowania usuwa ponad 80% drobnoustrojów, czy w automacie jest takie mleko bo wydaje mi się, że powinno? Co do twarogów i innych wyrobów mlecznych najlepsze jest mleko UHT tylko trzeba najpierw zaszczepić, z jogurtu kefiru itp. UHT ma na celu usunięcie drobnoustrojów przetrwalnikowych, w świeżym mleku prócz korzystnych bakterii fermentacji mlekowej mamy dużo innych chorobotwórczych. Oczywiście wszystko zależy jeszcze od osoby i jej tolerancji na tłuszcz i drobnoustroje, radzę pierw spróbować surowego mleka i zobaczyć czy nie mamy żadnych dolegliwości. Niestety po surowym zawsze spędzam trochę czasu w łazience...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

na hali można schovit kupić za 12 zł

(do niedawna był za 10 zł) i sobie mieszać kakałko. Albo ktoś może odpłatnie sypać jako usługa bez fakturki - łycha za zeta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

w takim razie cieszę się, że nie przestałam pić mleka,

bo trawię je bez problemu :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

mleko?

Zastanawiam się czy po 2 dniach leci mleko, serwatka, a moze kwaśne? Ciekawe w jaki sposób czyszczona jest cala aparatura.....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kakao z takiego mleka w kubku 250ml za 2 zeta

to byłoby to.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dorosły nie trawi, ale Azjata. Tam się nie spożywa niczego mlecznego. A w Europie mleko i wszystko co się do niego dodaje jest

fundamentem kuchni. Uczulenie bywa, zwykle przechodzi przed piątym rokiem życia. A jak nie, masz mleko acidofilne, czy jakoś tak. Dla mnie nie pojęte jest nie lubić mleka odkąd sięgam pamięcią. I jakoś żyje. Tymczasem uczulały mnie jabłka. Przeszło mi dopiero koło 20-stki.

Mleko jest dla krów. Ale krowy są dla nas. A co jest dla nich, jest dla nas. Krowy są naszą własnością. Więc to co produkują także. Powszechność mleka w lodówkach mówi sama za siebie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pychotka

Piłam już takie mleko z mlekomatu.Jest naprawdę PYSZNE.Szczerze polecam!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale przydaloby sie tez KOZIE mleko!

Wystarczy postawic koze w automacie bo jest mala i podlaczyc ja do chlodzonej dojarki. Ale koze tez trzebaby chlodzic i ona tez powinna miec dam jakis automacik z woda i trawa w brykietach czy cos.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

teraz dawcy ejakulatów główkują w temacie

gdzie ustawić ejakulatomat. Mało to pań chcących urodzić, ale panów mają chowanych w stresie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

na Gruperze albo Grouponie sprzedawali kupony za pół ceny

kupiłbym, ale godziny realizacji były niezbyt przyjazne.

Wolny wybieg; mechaniczna szczotka, do której w każdej chwili mogą podejść i od niej odejść;

pasza ekologiczna...

Miejsce byczków jest w restauracji.

przycisk jest po to, aby nie lać, jeśli

podstawisz mniejsze naczynie albo podstawiasz dwa z przerwą. Albo wypadnie ci butelka. Natomiast nie wleje więcej, bo ma ograniczenie do 1 l.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Akceptulna!!!

Jakos milej brzmi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

to sobie przetówrz, to mleko się do tego nadaje, w przeciwieństwie do mleka z marketu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0