Gdzie iść do pracy by szybko awansować na kierownika?

Witam

Jak w tytule, proszę o szczere opinie. Co polecacie, może Biedronka, Lidl czy coś podobnego?

Będę wdzięczna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Gdzie iść do pracy by szybko awansować na kierownika?

awansować możesz też w popularnych sieciówkach takich jak pizza hut,kfc itd .Tylko uprzedzam trzeba się szczerzyć do klientów jak idiota/tka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

hmhm ciekawe, a powiedz xyz czy to prawda, że w kfc nawet dobrze płacą? jaki jest system pracy i jak szybko można awansować?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Anka, a Ty w ogóle coś potrafisz robić? Od tego może zacznijmy..

Aspiracje wielkie ale czy uzasadnione?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pokaż jak wyglądasz, to tobie powiem, czy i kiedy będziesz kierowniczką ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

hmhm myślę, że wygląd jest odpowiedni na takie stanowisko- nie muszę się reklamować :) co do umiejętności to owszem posiadam, wykształcenie wyższe również :) także proszę o wypowiedzi osób zorientowanych :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Aby zostac kierownikiem w Naszym Pieknym Kraju nie potrzeba wyjatkowych umiejetnosci, wystarcza wyjatkowe znajomosci.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak będziesz dobrym pracownikiem to może cię docenią, jak nie spróbujesz to tak sama z sobie nigdy nie zostaniesz kierownikiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

W Biedronce albo Lidlu możesz awansować z pracownika sklepu na zastępce kierownika, ale kasa niewiele lepsza, a odpowiedzialność od razu dużo większa. Ale zanim awansujesz, to już będziesz miała dosyć tej roboty ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Twoje 'moze' stanowi duuuza roznice i jednoczesnie potwierdza fakt, ze istnieje jedynie cien szansy na awans.Ale kto ma tyle sily by czekac latami na awans ciezko pracujac? na pewno niewielu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

co do płatności się nie orientuje ale chyba zle nie płacą skoro w znanej sieciówce w której niedawno pracowałam było 5 kierowników .Awansować można w miarę szybko tylko trzeba przejść całą drabinę i to nie było kfc tylko pizzeria popularna ;) pizzahut

A dlaczego za priorytet dałaś sobie akurat stanowisko tytułowane jako "kierownicze"? Rozumiem ambicje, ale sama nazwa stanowiska to nic, zakres obowiązków często bywa niemalże identyczny. Coś w stylu "buty jakiekolwiek, ważne żeby był znaczek nike".
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzięki za wypowiedzi, chciałam się tak wstępnie zorientować, czy w ogóle w naszym kraju można coś jeszcze osiągnąć, czy też nie... chyba większość z nas chciałaby piąć się do góry, a nie stać w miejscu prawda? :) tylko to chyba o kilka lat za późno, czasy mamy jakie mamy... ciekawe czy jeszcze kiedyś będzie tak jak kiedyś, kiedy w ogłoszeniach można było przebierać i pracodawcy odzywali się częściej niż raz na pół roku (:
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kierownik może kiedyś coś znaczyło, w wielu przypadkach (oczywiście nie we wszystkich!!) obecnie to tytuł kierownika to nie jest nic prestiżowego, ani nie świadczy o pięciu się w górę, robieniu kariery etc. Winna jest nowomowa, kariera kiedyś to było słowo równoważne sukcesom zawodowym, wyróżnieniom, a dzisiaj jest to synonim przebiegu zatrudnienia. To tylko przykład. Idąc za ciosem: "prężnie rozwijająca się firma wkraczająca na rynek polski szuka idealnego kandydata na prestiżowe stanowisko water closet manager". Kto chce być merchandiserem, a kto chce tylko "wykładać towar"? :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu znalazłem fajny temat, same dyrektory, kierowniki, megadżery, ale nic z tego nie wynika
http://www.goldenline.pl/forum/1785328/ladne-nazwy-stanowisk-handlowych/s/1 Miłej lektury.

Dzięki :) macie rację dziś ten tytuł niewiele znaczy... a szkoda...

Może i nie znaczy wiele..,ale moja koleżanka jest kierownikiem w Biedronce i zarabia 3.500 zł netto.. z taką pensją już można coś zrobić nie oszukujmy się ;)

no co Ty serio? to ja idę do biedronki :) a kasjer ile zarabia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Serio,serio. Najpierw była zastępcą,to miała na rękę 2.400 awans co dwa lata. Nie wiem ile zarabia kasjer,ale z tego co słyszałam około 1400,ale to akurat nie sprawdzone info.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzięki za info, a czy na zastępcę awansuje się też dopiero po 2 latach pracy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tego też niestety nie wiem,wydaje mi się,że to indywidualna sprawa.. zależy pewnie od człowieka jak sobie radzi.. wiem,że przechodziła te wszystkie szczeble od kasjerki po jeden awans,potem kolejny i pracuje już tam 5ty rok. Ona akurat awansowała po dwóch latach na zastępcę i potem chyba jakoś po półtorej roku na kierownika.

Powiem tak:
na szybkie tytułowanie się możesz wybrać dwie drogi:

- weź sobie żabkę i już jesteś kierownikiem (oczywiście dla biednych kasjerek, bo dla reszty z góry będziesz... "ajentem", no ale to kim jest "ajent" to już temat na inny wątek, jednak cel osiągniesz

- zarejestruj działalność gospodarczą i wtedy możesz tytułować się nawet samym prezesem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hah,też racja,ale koleżance chyba nie o to chodziło ;)
Wiem również,że w innych sklepach sieciowych spożywczych,typu "Sam" można szybko awansować,może niekoniecznie na kierowniczkę,ale jeśli się sprawdzisz,to np.na brygadzistkę,której pensja wynosi również około 2.5 tysia :)

hmhm Ona ciekawie piszesz :) co do Twojej odpowiedzi, masz rację nie o to mi chodziło o czym kolega pisał :) może napiszesz konkretnie gdzie można próbować, jeśli jesteś zorientowana :) z góry dzięki

Najszybciej możesz awansować pod dworcem albo obok jakiegoś parkingu :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

A co ~Robert? Pewnie wiesz to z własnego doświadczenia? ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

no właśnie ha ha :)

w Biedronce!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Stres w pracy (35 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (59 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...

Praca za granicą. Niemcy (10 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...