Gdzie jest haczyk?

Temat dostępny też na forum: Lagom
Zastanawia mnie gdzie jest haczyk w tej inwestycji?

Obserwując inne podobne inwestycje konkurencji, szeregowce sprzedają się bardzo dobrze w Gdańsku. Tutaj ewidentnie sprzedaż nie idzie, co widać po:
- zmianie planu - w części północnej miały być szeregowce, teraz można doszukać się nowego planu z bliźniakami
- od marca w północnej części przez blisko 9 miesięcy nie sprzedał się ani jeden dom - wszystkie były cały czas w sprzedaży do czasu wycofania całego segmentu
- przesuwanie terminu - inwestycja miała być najpierw gotowa na jesień 2021, później 4Q 2021, teraz połowa 2022

Cena nie odbiega znacznie od konkurencji, a lokalizacja jest atrakcyjna. Mogą więc to być:
- gburowatość sprzedawców Robyga zajmujących się inwestycją
- smród pobliskich Szadułek
- problem z sąsiadującą spółdzielnia, która słynie z niekompetencji

Czy coś jeszcze pominąłem? Inwestycja wydaje się ciekawa, ale mam wątpliwości widząc jak marnie to idzie deweloperowi

Pracowników Robyga podszywających się pod klientów proszę o niekomentowanie - to naprawdę jest łatwe do zauważenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja rozmawiałem z handlowcem i wcale nie miałem wrażenia, że są gburowaci, ale mniejsza o to. Generalnie, takie inwestycje sprzedają się długo, bo są wycelowane w konkretnego odbiorcę, który być może teraz w czasach COVID, spojrzał tymczasowo w innym kierunku. Natomiast, oni się nie śpieszą i nie modyfikują wycen etc. pośpiesznie, by tylko sprzedać - mogą sobie pozwolić, by poczekać i oczywiście o ile sami handlowcy woleliby inaczej to rozwiązać, to sama firma patrzy perspektywicznie. Prawda jest taka, że za rok, dwa wezmą za te domy 2x więcej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za rok, dwa wezmą za te szeregowce co najmniej 3x więcej. Przecież milion za szeregowca to zdecydowanie za mało.

W końcu ten aneks kuchenny i mini ogródki ze skarpą muszą kosztować..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a gdzie taka informacja, że w części północnej staną bliźniaki?

Re: Gdzie jest haczyk?

Najpierw to niech ruszą z budową. Po raz kolejny Robyg przesunął termin uzyskania pozwolenia na budowę. Jak tak dalej pójdzie, większość osób, które zarezerwowały mieszkania i teraz musi wziąć na nie kredyt, będzie mogła kupić je za gotówkę.

Re: Gdzie jest haczyk?

Co z budową? Kiedy planowana jest budowa. Chyba tam nic się nie dzieje. Coś ktoś wie.

Inne tematy z forum

Muza musi grać. (2834 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Gecco Deweloper (11 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

Zamojska Vita (5 odpowiedzi)

Ujeścisko oferuje bogate zaplecze handlowo-usługowe. Są tu dostępne sklepy, a także poczta,...