Czy ktoś wie gdzie jest nasz proboszcz. Na razie jest młody ksiądz bardzo fajny. Mam nadzieję że nie tylko na zastępstwo bo ma dużo pozytywnej energii. Proszę tylko o poważne odpowiedzi.
Z tego co ja wiem, to pojechał osobiście pogratulować Rysiowi kardynalskiej nominacji. Ale słyszałem też, że z emerytowanym proboszczem z Kielna jechali oglądać jakiegoś mercedesa, bo sobie upatrzył dość daleko....
A jednak to prawda co piszą socjologowie, do czasu pojawienia się internetu, tylko najbliższa rodzina wiedziała że ktoś jest upośledzony. Dzisiaj dzięki temu, mogą dowiedzieć się wszyscy. Jedynie anonimowość którą daje sieć, trudno taki "egzemplarz" zidentyfikować. Nie mniej, pojawiło się pewne powiedzenie które pozwolę sobie zmodyfikować "Krezus w necie, π-zduś w świecie".
Wybrał pan złą stronę do poważnych odpowiedzi, tutaj udzielą się tylko 3 osoby, które traktują forum do obrażania innych, po informacje niech się Pan zgłosi po mszy do kapelana, kościelnego lub do organisty, na pewno będą wiedzieć
Proboszcz wykorzystuje zaplanowany dużo wcześniej urlop. Z uwagi na zabranie z parafii poprzedniego wikarego, wcześniej nie mógł iść na urlop, a jak każdy pracownik (a ksiądz to też pracownik) musi raz w roku wykorzystać 14 dni urlopu. I ten urlop miał zaplanowany na lipiec, licząc że w tym czasie będzie już nowy wikary. Niestety nowy wikary też chyba na ten sam termin miał zaplanowany urlop. A młody ksiądz który ostatnio odprawia msze to wikary z Chwaszczyna skierowany tymczasowo do pomocy duszpasterskiej.
Dziękuję tym którzy nie obrażają nikogo a odpowiedzi są wizytówką każdego. Życzę wszystkim ludziom dobrej woli wszystkiego co najlepsze a tym co obrażają żeby Pan Bóg zwrócił im rozum bo brak rozumu aż nadto zwraca uwagę na siebie pozostałych.
Masakra jak się czyta te niektóre odpowiedzi. Widać, że co niektórzy mają naprawdę coś z banią. Skoro ktoś kulturalnie pyta to udziela się kulturalnej odpowiedzi a nie pisze o bzdurach. Skoro nie wiesz to nie pisz!