Gdzie kupie material na suknie?

Temat dostępny też na forum: Wesele
Doradzcie prosze gdzie sa sklepy w Trojmiescie z bogatym wyborem materialow. Wiem o sieci Blawatek-moze znacie inne miejsca? Dzieki za pomoc!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gdzie kupie material na suknie?

Wiem, wiem, byl dzis post na ten temat. Prosze o w takim razie o sugestie nt. hurtowni materialow -Gdansk, Sopot, Gdynia.

A ja właśnie wczoraj kupiłam materiał na sukienusie :) w sklepie
Całkiem spory wybór atłasów i to takich ładnych półmatowych - ja wybrałam szampańską biel, której nie mogłam dostać w innych sklepach, a po za tym dużo tiuli (także tych welonowych).
Materiały są także w sklepie tanecznym na Grunawaldziej ale właściwie to samo co w Gdańsku a duuuużo droższe.
pozdrowionka

Dzis ogladalam u 'Basi' ta szampanska biel, ktora jest koloru ciemnego ecru /tak mniej wiecej/, wiec lekki zaskok. Czy ten kolor laczysz z czyms innym czy pozostajesz przy 'szampanie'?

ejjjj... szampańska biel jest jaśniutka :) inaczej mówi się na nią biel 3/4 i jest to coś pomiędzy śnieżną bielą a ecru!!! Może oglądałaś szampana??? Ten materiał jest faktycznie ciemniejszy!
A ja musiałam panią pokazać paluszkiem, bo każda mówiła na to inaczej - biel 3/4, szampańska biel, kość słoniowa :) miałam nie zły ubaw :)

image

Witam,

dziewczyny u kogo szyjecie suknie? Mogłybyście mi kogoś polecić??

Pozd.

Podobno warto dopytac sie u pań w sklepie tanecznym . Polecala mi znajoma.

we wrzeszczu sprawdzałam ceny. Wprawdzie nie znam, kompetencji pani która szyje, bo niestety nikt z moich znajomuch nie zsyła tam niczego.A ceny uszycia sukienki wachaja sie od 700zł to 1200zł + materiał oczywiście.

a moja krawcowa bierze 300 zł za uszycie sukienusi z gorsetem + materiał oczywiście.
A koszt materiału w moim przypadku to 220 (razem z tiulem na welon) + koronka (to ta najdroższa część, na którą jescze się niezdecydowałam).
pozdrowionka

aha - omijajcie szerokim łukiem sklep taneczny - jest piekielnie drogi, a w BASI są naprawde identyczne materiały, ale o niebo tańsze!!!

image

Po tiul napewno wyboiore sie tez do tego sklepu.Bo tak sobie wymarzyłąm buteleczki z wódeczka przypzdobione tiulem....i moze czyms jeszcze sam jeszcze nie wiem, ale tiul napewno bedzie

a tiul jest śliczny i niedrogi, bo metr bieżący o szerokości 280cm kosztuje 11zł :)
a w jaki sposób owijasz buteleczki tiulem??? Też o tym gdzieś słyszłąm, ale nie potrafie sobie tego wyobrazić :)
image

ja również bym prosiła o adres "do BASI":)
pozdrawiam ka81@tlen.pl

ja zdecydowałam się na krawcową, która kilka lat temu szyła sukienusie na ślub cywilny mojej cioci; pokazywała mi sukienusie ślubną, którą uszyła i niczym nie różniła się od tej z salonu :)
Co prawda kiedy weszłam do niej do mieszkanka, to chciałam wyjść (prawdziwe zoo), ale to takie pierwsze wrażenie :)
A czy jest dobra, to okaże się za jakiś miesiąc kiedy zabierze się za szycie mojej sukienusi :) Zdam relacje :)
image

Szyje u znajomej znajomej, ktora jest krawcowa z zamilowania. Mnostwo pomyslow i koncepcji, choc po burzy mozgow rysuje sie juz pewna wizja. Na spokojnie, przy herbatce rysujemy na papierze rozne sukieneczki.

warbuziak mozesz podac mi adres tego sklepu u basi z materialami?????
z gory dziekuje
a moze ktos zna jakiegos krawca ktory potrafilby skopiowac sukienke ktora mi sie podoba. z tego co slyszalam to nie moze byc zwykly krawiec tylko gorseciarz???

Hej pippi , w innym watku doradzalam ci co do modelu , piszesz , ze masz wybrane modele w Agnes i w Mariecie a tu szukasz materialu i krawcowej? To ja juz nic nie rozumiem. Pa ,pa pa...))

sklep jest na Ul. Szerokiej 121/122 w Gdańsku koło kościółka świętego Mikołaja :)
image

kto da namiary na hurtownie z materiałami i " Basię"?? olcia78@poczta.fm
dzięki

Hejka Agusza
odnosnie sukienek to mam upatrzone. wklejalam juz ich zdjecia.
ale slyszalam ze niektore krawcowe moga uszyc ci suknie taka jak ze sklepu.w salonach te kiece kosztuja ponad 2000 do 2500 wiec zastanawiam sie czy nie lepiej byloby sobie uszyc cos takiego. z drugiej strony bylam u jednej krawcowej we wrzeszczu, a ona mi powiedziala ze uszycie kosztuje 800zl + swoj material oczywiscie, ale mowila ze to wyjdzie tak ok.1900 (chociaz troche sie boje bo to duze ryzyko) wiec chce sprawdzic ile takie materialy moga kosztowac w hurtowni i czy w ogole takie sa bo podobno niektore sa sprowadzane z zagranicy. dlatego pytam gdzie jest ten sklep u basi, bo z tego co piszecie w tanecznym jest drozyzna

Wlasnie , wlasnie , moja siora w zeszlym roku chciala zaoszczedzic i szyla sobie u krawcowej a efekt byl wrecz tragiczny , sukienka w niczym nie przypominala oryginalu , tak czy tak za tanio to nie wyszlo i niestety musiala kupic druga sukienke ( ponoc ''oszczedny'' traci dwa razy) , ja takiego bledu nie popelnie i zaczelam rozgladac sie po salonach . Pa Pa

jak to sie mowi na biednego nie trafilo... ;-)
moj facet tez krzyczy ze ja mam takie szalone pomysly,zeby isc do krawcowej wiec chyba zaczniemy zbierac puszki a sukienke se kupie w salonie :o)
najwyzej sie sprzeda
(tylko ze jeszcze cos mnie kusi zeby sprawdzic czy mozna ciut zaoszczedzic na tym interesie)

w salonie też szyją tylko krawcowe!!! Nie boginie!!! Pamiętajcie o tym!!!wszędzie mogą wam skopać sukienusie niestety :(

Tak , ale krawcowe profesjonalistki , specjalizujace sie w szyciu sukien slubnych , gorsetow , zeby byly one dobrze usztywnione , zeby sie nie marszczyly i nie sciagaly , zeby fiszbiny byly dobrze wyprofilowane i co najwazniejsze , zeby jak rece wezmiesz do gory nie odslonil ci sie brzuch i plecy , no niestety to potrafia tylko nieliczne dobre krawcowe.Ale kazdy ma swoje zdanie i robi tak jak chce i oto wlasnie chodzi.

Dla chcącego nic trudnego - moja przyjaciółka uszyła sobie suknię sama z pomocą swojej mamy, suknia dobrze leżała, i co najważniejsze - była dokładnie taka jako panna młoda sobie wymarzyła :) cieszę się że mam taką zdolną psiapsiółę :))

Inne tematy z forum

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

wydruk zaproszeń - jaka drukarnia? (24 odpowiedzi)

hej :) mam już swój pomysł i projekt zaproszeń, jaka drukarnie polecacie? w której drukują tanio...