Gdzie na wakacje w lutym z dziećmi?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Drogie forumki, polećcie ciekawy kierunek na zimową odskocznie w cieplejszym klimacie.
Egipt i te klimaty odpadają. Myślę raczej o Europie, a konkretnie o Maderze lub Teneryfie. Chciałabym, żeby były tam do odwiedzenia ciekawe dla dzieci miejsca, typu oceanaria, parki ze zwierzakami, a poza tym knajpy z dobrym jedzeniem. Jakieś opinie? A może inne propozycję? Tak na prawdę marzy mi się Bali, ale to już inne fundusze :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gdzie na wakacje w lutym z dziećmi?

Madera jest super cały rok! w lutym Tajlandia/ Wietnam też jak najbardziej! kanary przy maderze słabo wypadają, więc z europejskich wysp zdecydowanie madera.

Dodam jeszcze, że dzieci małe, jedno wózkowe, czy na maderze nie będzie ciężko z wózkiem? Czytałam, że tereny są tam raczej górzyste, chciałabym uniknąć męczarni ciągłego podjeżdzania i zjeżdzania :)
Tajlandia super, ale musiałabym znaleść jakieś tanie loty.

Ja polecam Teneryfe.Bylismy i to byla nasza najlepsza wycieczka,Egipt,Turcja itp sie chowaja przy Teneryfie.Jedzenie smaczne,teren idealny dla rodzicow z dziecmi.Mozna obejrzec i wybrac sie na wycieczke na pokaz delfinow,wielorybow itd.wiekszosc hoteli jest przystosowana z atrakcjami dla dzieci.Wg mnie warto.

Kanary slabo wypadaja przy Maderze? Mam mnostwo znajomych ktorzy maja dokladnie odwrotne zdanie, ze na Maderze jest slabo w porownaniu z Kanarami. Mowie o osobach ktore byly w obu miejscach. Ja ze swojej strony polecam Kanary, dokladniej Lanzarote, jest cieplo caly rok, ale wylot z Warszawy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może ktoś jeszcze sie wypowie? :)

Mi osobiście Madera się podoba ale byłam tam w styczniu i za ciepło nie było a temp. w lutym podobne,jeżeli chodzi o pobyt z dzieckiem to zgodzę się ,że lepiej chyba na Kanarach troche lepsza infrastruktura hotelowa pod dzieci.

Inne tematy z forum

Jak nauczyć się prowadzić sklep internetowy (10 odpowiedzi)

Jestem tutaj nowa, także bardzo proszę o wyrozumiałość Pomagam tacie rozkręcić jego biznes...

WAKACJE (49 odpowiedzi)

Troche to temat z gola odmienny niz panujace tu obyczaje, ale jak podsumowywujecie te wakacje ???...