Gdzie rodzić ?

Podpowiedzxie prosze gdzie rodzić dziecko w Trójmieście ? Czy znacie porodówkę, która jest najbardziej przyjazna porodom? czy może lepiej w okolicę Trójmiasta sie wybrać? Słyszałam dużo negatywnych opini o porodówce w Wojewódzkim szpitalu w Gdańsku i w redłowie w gdyni...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gdzie rodzić ?

chodzi tylko o państwowe szpitale?

i co rozumiesz przez pojęcie "przyjazna porodom"? :>

Dobrze wspomianm szpital św.Wojciecha na Zaspie ale to już dość dawno było .
Pomyśl o dobrej opłaconej połoznej to dużo pomaga lub porodzie rodzinnym .

tam gdzie opieka jest dobra, w miejscu gdzie nie obchodzą się z Toba jak z rzecza, miejsce z którego wychodzich 3 dni po porodzie a nie 2 tyg bo wszystkie dzieci maja bakterie bo i o takich miejscach się słyszy..

tak, państwowe

a czy przy porodach normą jest tylko połozna. czy też lekarz uczestniczy?

ja będę rodzić na Zaspie - w każdej chwili, dam znać po porodzie jakie są moje odczucia :D

Ale powiem od razu ja się nastawiam na to że idę tam urodzić, a nie wypoczywać jak w luksusowym hotelu ;) i wiem (po zajęciach ze SR właśnie w szpitalu) że na oddziale są 3 położne które zajmują się dwoma skrzydłami - jedno skrzydło to sale po cc, gdzie kobiety przez 24godz nie mogą nawet głowy podnieść, i drugie skrzydło po sn gdzie same mogą o siebie i dziecko zadbać, zatem wiem że jak mi się uda urodzić sn i trafię do skrzydła po sn nikt nie będzie koło mnie latał i co chwile pytał czy coś podać/zrobić/pokazać bo położne będą w 99% zajęte skrzydłem cc :) i jeśli ma się jakiś problem należy samej podejść i powiedzieć/podpytać :)

ja 2 razy rodziłam na Klinicznej w Gdańsku. Pierwszy raz w 2010 no i teraz w sierpniu 2013. Byłam bardzo zadowolona.
Po pierwszym porodzie i pobycie w szpitalu ( 7 dni bo córa miała mocną żółtaczkę fizjologiczną) powiedziałam, że 2 poród tylko tam ;) I tak się tez stało.

U mnie przy pierwszym porodzie było 2 lekarzy, 2 położne i 2 studentki ;)
A przy 2 porodzie 2 położne i 2 lekarzy
hahah za każdym razem miałam pełną obstawę ;)
ale ja rodziłam szybko
pierwszy poród - pierwsze skurcze o 13.00, urodziłam 15.20
drugi poród- pierwsze skurcze o 12, urodziłam o 15
a najlepsze, że o 11.30 wyszłam z KTG od gina i nic nie wskazywało, że zaraz urodze ;) zero skurczy ;) a o 15 córa już była na świecie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Szukam seksuologa, problemy ze wzwodem (3 odpowiedzi)

Witam . Prosze o poważne odpowiedzi.Mam problemy z erekcją. Szukam dobrego seksuologa ,...

Mały penis we wzwodzie (7 odpowiedzi)

Mam 22 lata i pewien kompleks spowodowany niewielkimi rozmiarami mojego członka. Chodzi o to, że...

Szybko dochodzę co robić? (4 odpowiedzi)

Siema. Mam problem mam 16 lat(chłopak) i dochodzę w 20 sekund góra 30 nie mam mocnego podniecenia...