Gdzie są najlepsze łakocie w Trójmieście?

Opinie do artykułu: Gdzie są najlepsze łakocie w Trójmieście?.

Odwiedziliśmy już trójmiejskie bary mleczne i kebaby, przyszedł więc czas na cukiernie. Trzeba przyznać, że trójmiejskie lokale uwodzą różnorodnością oferty, ale też nie wszystkie wyroby są smaczne. Trzeba mieć oko i kubki smakowe wyczulone na to, co najlepsze. Zapraszamy na rajd dla łasuchów.Cukiernie to niezwykle istotne miejsca na kulinarnej mapie Trójmiasta. Po pierwsze, chodzimy tam aby osłodzić sobie życie, gdy los okazuje się gorzki. Po drugie, ci którzy mają zajęte wieczory, mogą w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kierowniczka z Sowy????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

pyszna, smakująca włoską pizzą jest we Wrzeszczu na Boh. Getta

z oliwą zamiast sosów a'la ameryka

Ja wolę ten od mojego męża

mniamm
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kandulski

to cukiernia z Poznania a nie z Gdyni! I z Poznania są dowożone wyroby cukiernicze. Szkoda, że autor zamieszcza link do www kandulski a sam tego nie sprawdził :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie tylko Czernis używa takich wizerónów do zdobienia tortów dla dzieci!

to normalne przeciez

a ja polecam...

jak już polecamy to jazda! Wstąpcie na ciasta do nowej kawiarni w Gdańsku na Garncarskiej "poludnik 18", gdzie prócz innych smakowitych ciast, jeśli macie szczęście możecie trafić na ciasto razowe ciasto marchewkowe lub sernik dyniowy domowej roboty, a przy okazji obejrzeć pokaz slajdów podróżników czy pograć w planszówki!
Co do cukierni to polecam taką we Wrzesczu, nie pamiętam nazwy, ale jedna jest na Grunwaldzkiej poniżej Manhattanu, druga w ciągu sklepów koło skm- mają największe muszelki na świecie! A także bułeczki tureckie czy rogale razowe! pycha!

wybierz się do Anglii - pochwalisz wagę Polaków :P

Fuj!!

Ej przestań.... bo ja piec nie umiem xD

tsss
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiem , taka sama chemia jest w Biedronce , Lidlu , którymi zachwycają się powyżej . Wolę chemię ze smakiem niż torty nasączone wodą i aromatem u Pellowskiego , w-zetce itp.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

co do kawy, to akurat wolę inne kawiarnie, ale gorąco polecam herbaty, są rewelacyjne:)) Krzysiowa, Maleństwa, Kłapouchego i koniecznie szarlotka na ciepło z lodami (ją przebija tylko szarlotka z jagodami w Dolinie Chochołowskiej;-P i oczywiście mojej mamy:))

Lokaliazacje

Autor zapomniał wpisać lokalizację W-Z. Należy być dokładnym ;)
Ja tę cukiernię odwiedzam od dziecka. Mama zawsze kupowała mi tam jabłecznik na porcje. A teraz moje ulubione to pleśniak z wiśniami i wspomniane jabłka w cieście.
Zawsze gdy tam jestem w przejściu na zaplecze siedzi starsza pani i obiera jabłka :))))

TYLKO ESKIMOS !!!

Lodziarnia Eskimos ul. Wyspiańskiego jedyna, która robi lody na śmietanie a nie z proszku...pycha .....kolejki po lody ciągnęły się aż do skrzyżowania z Danusi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

zdecydowanie,po wieloletnim testowaniu cukierni pod względem tortów zwyciężyła cukiernia z Nowego Stawu ''Jędruś''.Nikogo nie zamierzam przekonywać,najlepiej spróbować samemu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

co do papieru:

którą strona uzywać - tą z kwiatkami czy białą??

bulki prosto z pieca

kiedys mnie moja szwagierka rozbawila do lez. otoz stwierdzila, ze ma blisko do sklepu i dzieki temu ma 'cieple buleczki prosto z pieca' na sniadanie. Dodam ze chodzilo jej o to g. wypiekane w sklepie z przygotowanych juz porcji, prawdopodobnie mrozonych itd. itd
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

wcale nie dziwne,bo w Gdansku dobrze zjesc i zdrowo,to jak zalozyc chelm na lewa strone!!o slodyczach lepiej nie wspominac! tragedia! dobra rada,to pare kanapek na droge i termos z herbata!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4