Gdzie są najlepsze łakocie w Trójmieście?

Opinie do artykułu: Gdzie są najlepsze łakocie w Trójmieście?.

Odwiedziliśmy już trójmiejskie bary mleczne i kebaby, przyszedł więc czas na cukiernie. Trzeba przyznać, że trójmiejskie lokale uwodzą różnorodnością oferty, ale też nie wszystkie wyroby są smaczne. Trzeba mieć oko i kubki smakowe wyczulone na to, co najlepsze. Zapraszamy na rajd dla łasuchów.Cukiernie to niezwykle istotne miejsca na kulinarnej mapie Trójmiasta. Po pierwsze, chodzimy tam aby osłodzić sobie życie, gdy los okazuje się gorzki. Po drugie, ci którzy mają zajęte wieczory, mogą w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

oj tam oj tam

Kiedys z Ewcia poszlismy do kawiarni w Sopocie (po tej samej stronei co "Pod Strzecha").Pytam ja chcesz cos? Nie-pada odpowiedz.
Poszedlem i zmaowilem napoje oraz wielki kawal Paschy oraz torcika Mars.
Ewcia po sprobowaniu zarekwirowala mi oba desery... .
Tak dbala o moje zdrowie!

ja wiem gdzie sa najlepsze na swiecie drozdzowki i wiem gdzie sa najgorsze...

Nie zgodze sie z opinia ze Szydlowski lub Pelowski robia dobre wyroby cukiernicze.Zadko kiedy piekarze robia dobre ciacha i oni dwaj jakgdyby potwierdzaja te teorie.
Najgorsze drozdzowki ,bez smaku i kluchowate sprzedaja w duzych ilosciach z budki niedaleko Lasucha .Kupuja je studenci AWF bo sa o polowe tansze niz gdzie indziej.
Najlepsze ciasta robia w jakiejsc cukierni w Gdyni i ta cukiernia dostarcza je rowniez do Grand Hotelu w Sopocie.
Jednak zdecydowanym liderem w dziedzinei drozdzowek jest kochani LASUCH na przystanku SKM Zabianka od strony Oliwy!
To sa najlpesze drozdzowki swiata nei tylk ow Trojmiescie.
Samkuja wybornie 1 dnia a drugiego jeszcze lepiej,dlatego wywoze zawsze 30 -40 sztuk za granice.
Kto robi najlepsze paczki ? Naprawde te gorace na Monciaku niedaleko Mc donalda zaraz przed tunelem ,obok salonu masazu, sa bardzo smaczne i w duzym wyborze smakow.
Torty najlepsze i te weselne tez robi najlepiej ta sama firma w Gdynii ktora dostarcza ciasta do Grand hotelu w Sopocie.
Kiedys jako dziecko jadlem babeczki i rurki z bita smietana "od Paradowskiego" wiec ten wymieniony w artykule musial zachowac dobra marke i pewnie jest synem tamtego.Jak bedziecie jechac przez Rawe Mazowiecka tam w rynku jest rodzinna cukiernia ktora robi wspanialosci ktorych nie posamkujecie gdzie indziej,radze na chwile zwolnic.
A tak po prawdzie ciasta i slodycze tucza,wiec moze dobrze ze wiekszosc producentow robi byle jakie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

SOWA- juz omijam, przesadził z cenami. Czernis tańszy a wyroby smaczne!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

cukiernie!!!!!!

Zapomnieliście o cukierniach "Sowy" - czy dlatego, że z Bydgoszczy i robi konkurencję Trójmiejskim przedsiębiorcom? Polecam ich ciasta a także lody szczególnie "słony karmel"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ależ trollica.

Modelowa :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj nie przyłozył się, pellowski wcale nie ma takiego dobrego chleba. Najlepszy chleb tylko z piekarni Merkus w Sopocie, takiego chleba orkiszowego nie robi nikt. Wspaniały smak, idealna wilgotność i świeżość zachowuje nawet tydzień. Polecam szczerze, chlebki dla konesera smaku.

już nie robi się ciast ani chleba bez chemii

taka prawda i już:) to że na opakowaniu np chleba nie ma "E.." to nie znaczy wcale , że go nie użyto:P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może kiedyś jak była jedna piekarnia.

Teraz to jakość bardziej pokroju Szydłowski, Pellowski, itd.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zrób jeszcze jedną przysługę

nie wyjeżdżaj z miasta.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

oooo proszę , tylko nie cymes

chleby sztuczne jakieś, ciasta niedobre, już tam nie kupuję od dawien.

okropne ciastko kiedyś od nich jadłam ,ble

i w ogóle nie mają zbyt smacznych słodkości, chyba jakieś jaja sobie ania robi

fuj

najlepsze były ciepłe pączki w Tłusty Czwartek, hahahhahah, ludzie stali w mega kolejkach, po ciepłe pączki z.... bydgoszczy heh , co za półgłówki...wow mam pączki od sowy!!!- super-mrożone i odgrzewane w mikro były:D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardzo słabo..

Co to za artykuł..?

Cukiernia Bułeczka

o godz. 9.00-10.00 już nic nie ma na półkach

właściciel nazywał się chyba Kowal

pączki były wielkie, zawsze ciepłe, pycha.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sowa- bardzo się popsuli..

....ciasta przesłodzone, klientów coraz mniej.Ludzie się poznali , już sama 'marka' nie wystarcza.Tylko patrzeć jak wkońcu padną.
Gneba- bez zachwytu, gnioty takie.
Dekera nie kosztowałam, ale strasznie 'chemicznie ' wyglądają te wyroby, więc nie mam nawet ochoty....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

yyy nie pójdę do niej bo jest na dziadowskiej dzielnicy

a ja kupuję ten chlebek w Gdańsku:)

Mają kilka punktów sprzedaży, zawsze pyszne wypieki!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2