Gdzie są najlepsze łakocie w Trójmieście?

Opinie do artykułu: Gdzie są najlepsze łakocie w Trójmieście?.

Odwiedziliśmy już trójmiejskie bary mleczne i kebaby, przyszedł więc czas na cukiernie. Trzeba przyznać, że trójmiejskie lokale uwodzą różnorodnością oferty, ale też nie wszystkie wyroby są smaczne. Trzeba mieć oko i kubki smakowe wyczulone na to, co najlepsze. Zapraszamy na rajd dla łasuchów.Cukiernie to niezwykle istotne miejsca na kulinarnej mapie Trójmiasta. Po pierwsze, chodzimy tam aby osłodzić sobie życie, gdy los okazuje się gorzki. Po drugie, ci którzy mają zajęte wieczory, mogą w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

najlepsze ciasteczka są

u Renkego w Gdyni i przemila ekspedientka p.Grazynka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jabłecznik ....

/zwany szarlotką u Pellowskiego myślę , że jest poza konkurencją / tylko trochę mniej pudru lub lukru , jednak brakuje mi w Trójmiescie choćby malutkiej cukiierni Blikle z ich niepowtarzalnym smakiem kawy , no i ciacha.../ może p. Pellowski , chyba tylko on może te lukę wypełnić/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

dla sprytnych

po kliknięciu w nazwę (podświetlona na niebiesko) wyświetla się adres lokalu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

niby tak, ale jakby opisywać każdą małą cukierenkę artykuł byłby baaaaardzo rozbudowany więc nie ma się co dziwić, że skupiono się na bardziej znanych markach. Co do pikawy to faktycznie razi duża ilość zdjęć ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba zostanę cukiernikiem.

Też chcę być pieszczochem władzy i mediów.

w/w pięknie przemienia się w cudowny wypiek o nazwie...

- Szmal !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pączki

dla mnie najlepsze były pączki we wrzeszczu kolo dt-centrum,teraz to nigdzie nie ma nawet zbliżonych poziomem do nich,z tego co wiem to gościu który to prowadził nie miał następców.lokal dzierżawił,przyszedł jakiś bank,no i ciąg dalszy jaki był wiadomo..szkoda.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

pikawa

się zepsuła ostatnio
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

:(

A gdzie Sopockie Milano??Tradycja od 1956 roku,dobre lody i ciastka nie wspominajac o kawie??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Większość ciast jest tam taka sobie, ale

mam kilka ulubionych. Przede wszystkim wydają się "domowe", a nie chemiczno-przemysłowe jak u Sowy czy Pelowskiego. Ceny też w porównaniu z Sową są do zaakceptowania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty sprawdź lepiej co oznacza słowo "pruderia" :-/, bo obciach sobie robisz.

Miałeś pewnie na myśli obłudę, hipokryzję, zakłamanie ...., ale wyszło jak wyszło.
Sowa podniósł ceny i mocno obniżył jakość. Niech sobie sami żrą te ciasta (często nieświeże, bo ruch w interesie ze względu na ceny już nie ten co kiedyś).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Najlepszy jest kuch mojej babci !!!!!!!

Najlepszy jest kuch mojej babci!!!!!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nigdy w zyciu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bez jaj. Ten syf? Ze o wielkosci porcji nie wspoomne. W zyciu.

PS
"NAjlepsze lodyi bita smietana w Polsce" - buhchchchca. Normalnie jak reklama proszukow do prania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szydłowski jest przereklamowany

zwykłe nadmuchane bułki, które kurczą się po posmarowaniu masłem. Kilka lat temu dawał radę, bo nie było większego wyboru, teraz tam nie zaglądam. Wolę Mielnika albo nie sieciowe małe piekarenki
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie zgadzam się ze wszystkim

Muszelka i Czernis nie robią wybitnych ciast, nie kupuję tam. Jak tort to Sowa lub Deker, ewentualnie robię sama. Jak pieczywo, to Mielnik, czemu nie ma o nim słowa w artykule? A Fajne Baby koło hali targowej? Tak pysznych i ślicznych cupcaków nie widziałam w żadnej innej trójmiejskiej cukierni
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Paradowski

Paradowski SUPER
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgadzam się, lecz najlepszy chleb Kościerski od Jarzębińskich jest nie dostępny w Gdańsku a szkoda bo jest pyszny,zawsze go kupuję w Kościerzynie na rynku u Jarzębińskich
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

pruderia

Ja kupuje świeże, z Bydgoszczy. Poza tym wszyscy wypisują tu takie poematy o E, o chemii etc i uważają, że wszystkie wymienione w opiniach jak i artykule cukiernie / piekarnie ich nie stosują. Trzeba być naiwnym, żeby wychodzić z założenia, że cokolwiek podlegającego masowej produkcji jest super zdrowe i naturalne. Szczególnie jeśli chodzi o produkty, które mają cieszyć pierw oko, później podniebienie.

Wiadomo, że Sowa mrozi ciasta z kremami bo inaczej jakby je miał przewozić. Wiadomo, że pozostali również tak robią (chyba że biznes jest lokalny).

Poza tym ile z osób, które z taką uwagą czytają etykiety w poszukiwaniu glutaminianów, czy innych takich, wogóle ich nie spożywa? - patrzę teraz na skład mleczka do kawy i nawet tu są E, ale pisane nazwą zwyczajową.
Większość pewnie popija czasem cole czy red bulla, ale ciast od sowy czy dekera nie tknie - CZYSTA PRUDERIA
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5