Gdzie tanio i dobrze zjeść? Polecamy 5 miejsc

Opinie do artykułu: Gdzie tanio i dobrze zjeść? Polecamy 5 miejsc.

Jedzenie na wagę, kuchnia roślinna czy obiad jak u mamy - wybraliśmy pięć trójmiejskich jadłodajni, gdzie za kilkanaście złotych najemy się smacznie i do syta.

I-100-gram
Nazwa tego miejsca kojarzyć się może z popularną aplikacją społecznościową, ale tak naprawdę wcale nie chodzi o fotki jedzenia w internecie. Takiej promocji bar przy ul. Miszewskiego 17 we Wrzeszczu wcale nie potrzebuje - gości jest tutaj czasem tylu, że brakuje miejsca przy stolikach. Przyciąga pomysł, bo to ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nana's pierogarnia

Nie polecam. Zaoszczędzicie pieniądze i zdrowie.

Restauracja Gdańsk

Ja najczęściej chodzę czy to sam czy ze znajomymi do Panoramy

Piwnica Rajców

Ja bardzo chwalę sobie jedzenie w Piwnicy Rajców Gdańskich. Ostatni trafiliśmy tam z mężem i znajomymi podczas naszego urlopu i to była knajpa sezonu. Pyszne jedzenie obsługa na poziomie i do tego super piwo. Polecam ścianę piwną można pokosztować ich trunków

dobre jedzenie w Gdańsku

Korzystam regularnie z cateringu panoramarestauracja.pl po obejrzeniu odcinka Kuchennych Rewolucji dawno temu. Nie wiedziałam wcześniej o istnieniu tego lokalu, ale spróbowałam przekąsek, dań rybnych, steków i się przekonałam ostatecznie. Teraz przy każdej imprezie rodzinnej praktycznie współpraca z nimi.

restauracja

Jak dla mnie to dobrym wyborem jest Panorama oprucz dobrego jedzenia to mają taki widok że nie ma takiej drugiej w Gdańsku

restauracja

W restauracji Panorama masz od razu punkt widokowy, chyba jeden z najlepszych w Gdańsku ogólnie, więc nawet z tego powodu warto się przejść i spróbować. Lokal stale udoskonalany i to od lat. Zaczynali średnio bym powiedział, ale teraz już mocno się poziom poprawił.

Tylko Słony Spichlerz

Nie warto tracić czasu na przeciętne jedzenie! Życie jest za krótkie i trzeba dobre rzeczy jeść!

Polecam odwiedzić restaurację Żuraw. Miłe, klimatyczne miejsce, w którym serwują pyszne jedzenie. Lokalizacja i widok na starego żurawia kapitalny. Polecam zamówić rostbef, bo jest fantastyczny

Według mnie warto odwiedzić restaurację Żuraw. Jestem stałym klientem, ponieważ wszystkie dania mi tam smakują i uważam, że kucharze mają dobre wyczucie smaku. Nie czekam długo na dania, a obsługa jest bardzo sympatyczna. Polecam tam spróbować zupy rybnej i koniecznie ciasta na deser

Według mnie warta polecenia jest restauracja Żuraw. Wspaniałe jedzenie (polecam zupę rybną oraz pierś z kaczki) i miła atmosfera. Ceny adekwatne do wysokiej jakości dań

Żuraw w Gdańsku! Rewelacja. Ceny adekwatne do posiłków, które są bardzo smaczne. Za każdym razem wychodzę z tej restauracji zadowolona i myślę, że takie miejsca warto polecać

Panorama

Jak miałem niedawno gości z dalekiej Warszawy to ich zabrałem na obiad do Panoramy. To jest w Zieleniaku na jednym z wyższych pięter, widok z okien się rozpościera na cały Gdańsk. A co do jedzenia wszystkim smakowało, mi najbardziej pierogi z kaszą akurat.

Są też inne fajne miejsca

Myślę, że miejsce, w którym można dobrze zjeść (w adekwatnych do jakości cenach) jest Gdański Żuraw. Kuchnia polska, co nie znaczy, że gorsza. Fenomenalna zupa rybna i desery

Chyba żartujesz

Normalny obiad opłaca się tylko w takim miejscu, bo nie dość, że sam sobie komponujesz to jeszcze jest TANIO - talerz 500-700g żarcia za 2 dychy. Nie opłaca się natomiast w typowej restauracji, bo tam dostajesz malutko za sporą sumę, do tego jeszcze muszą wliczyć koszt obsługi.

Hmmmm

Ale czyim?, u mnie nikt nie gotuje

Tanie mieso psy jedzą

Dla mnie tanie znaczy slabe....

Tak

Zwlaszcza jak z hali wozili wozkami jedzenie w ostatnim dniu terminu przydatnosci do bistro

Bzdura,

W sopocie jest mnostwo knajp z obrotami po 2-3 mln / miesiac

40-10 to 30

Liczyć nie umiesz

Nie ma też czegoś takiego jak drogo i dobrze.

W polskiej gastronomii jest jedynie drogo i modnie, czyli danie, które wygląda jak upaprany talerz.