Gendos solo

Temat dostępny też na forum: Gendos solo
Solowe występy, misteria, naładowane potężną energią, ukazują szamańską duszę artysty, piękno tuwińskich piosenek, niesamowitość „khoomei” (śpiewu gardłowego). Każdy solowy koncert jest spektaklem, który pochłania słuchacza bez reszty.Gennady Tchamzyryn jest mistrzem śpiewu Kargyraa, najniższego z trzech podstawowych stylów „khoomei”. Kargyraa przypisana jest do ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super!

Już się nie mogę doczekać... Bilety już leżą i czekają...
Są tu jeszcze jacyś miłośnicy gardłowego śpiewu?

Są miłośnicy :)

Właśnie się szykuję na nabycie biletów drogą kupna, jakoś dniem jutrzejszym :)

To mnie cieszy

Jeśli A. jak Anonim, to TEŻ... Jeśli imię, to żeby było TEŻ - musiałoby być K. :-)
Ja już dziś nabyłam, bo bałam się, że zabraknie, ale pewnie tłumów nie będzie.

:(

tak, ja jestem
właśnie przeczytałam :(

I już po...

Było niesamowicie fajnie... Atmosfera nieziemska.

Brawo !!!

bardzo fajna sprawa
mam nadzieję, że więcej tego typu artystów pokaże się w Gdańsku, jestem zwolennikiem mniej popularnej muzyki niż tej z Vivy :) co nie znaczy, że gorszej
pozdrawiam nieliczne a może liczne grono uczestników występu
przyznam się, że w tym roku byłem w Mongolii za poszukiwaniem właśnie podobnych klimatów i ludzi, bo ludzie wytwarzają ów nastrój, którego my już dawno wyzbyliśmy się
jeszcze raz pozdrawiam

:-)

Cześć, Maciek ;-)

Recenzja, pozdrowieniami dla K. :)

Koncercik, taki niesamowity, że aż słów brak... Dźwieki chadaganu - poezja, po prostu... A połączenie jednocześnie gry na drumli ze śpiewem - toż to jakaś ekwilibrystyka dźwiękowa !!!
Jestem pod wrażeniem !

Przy okazji, pozdrowienia dla K. (jak wyżej w tytule;) ), no i ja jestem A. jak IMIĘ, więc niech będzie, że:

czołem :)................do autora: K.
;)

A. dziękuję za pozdrowienia. Byłoby zabawnie gdybyś była jedną z dwóch A., z którymi byłam na koncercie ;-).

Maciek, cześć i czołem. Masz ode mnie wiadomość na skype.

Tak w ogóle to wszystkich zainteresowanych "klimatem" zapraszam 14 grudnia na pokaz filmu "Mongoł". Więcej informacji tu: http://www.trojmiasto.pl/kino/info_imp.php?id_imp=97965 . Albo tu: www.rosja.edu.pl

Pozdrawiam!..

Inne tematy z forum

Muzyczny życiorys Franka Sinatry przy świecach (6 odpowiedzi)

Wyjątkowy koncert w stylu włoskim, oddający klimat prawdziwej włoskiej muzyki wśród...

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 2026 (47 odpowiedzi)

34. Finał WOŚP odbędzie się 25 stycznia 2026 roku, ponownie gromadząc wolontariuszy i darczyńców...

City of change - wejdź do przyszłości, która nie nastała | Cyberpunk na żywo (3 odpowiedzi)

Wyobraźmy sobie miasto przyszłości. Technologia otacza ludzkość na każdym kroku - roboty, cyfrowe...