Get Back

Czy miał ktoś z Was telefony z "Get Back"? Ja ostatnio mam codziennie, za każdym razem pytają o to samo, po czym informują że nie chodzi o mnie i nie będą już dzwonic. Następnego dnia znów od nowa! :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zablokuj.

Dzięki! Już zablokowałam chyba z 10 numerów ich. Oni są tak cwani, że dzwonią codziennie z innego miasta. Próbowałam nawet do ich głównej siedziby dzwonić, ale to nic nie daje..

Sprawdź czy przypadkiem za połączenia nie pobierają kasy...

weź mnie nie strasz :O :/ o tym nie pomyślałam!

Znam kogoś, komu za każde NIEODEBRANE połączenie łykało z karty po 4 zł. :/

Na jakiej podstawie? To rzecz do wyjaśnienia u operatora.

> informują że nie chodzi o mnie
Na jakiej podstawie tak twierdzą? Podajesz im za każdym razem swoje pełne dane? Oby nie... W wolnej chwili sprawdź proszę wszystkie te zablokowane numery na stronach typu nieznany numer, kto dzwoni, itp., dobrze? Warto się upewnić, czy rzeczywiście cały czas dzwoni ta sama firma windykacyjna - teoretycznie po telefonie do centrali Twój numer powinien wylecieć z ich bazy danych. Od siebie możesz przy następnej rozmowie poprosić o przesłanie pod znany IM adres tytułu windykacji...

GetBack skupuje często przedawnione lub bliskie przedawnieniu długi, po czym wręcz terrorem wymusza spłatę. Nie bój się ich i nie przystawaj na żadną cudowną ofertę, bo jak im cokolwiek podpiszesz to kaplica i się nie wypłacisz. Na youtube jest fajny kanał "Teraz Ja Mówię" https://www.youtube.com/channel/UCTmFnw6tElyUtxqb3xpTgNA
Gość pokazuje, jak ich wkurzać.

Dobrze prawisz, tyle że skoro za każdym razem Papierówka słyszy, że nie o Nią chodzi, to po diabła kolejne telefony? Coś mi tu nie gra...

GetBack to pro prostu legalnie działające wyłudzanie pieniędzy.

Mnie już to zaczyna tak drażnić, że nawet nie pytajcie !!! Jeszcze raz zadzwonią to nie wiem co im zrobię!

Zaśpiewaj im - Beat it ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moim zdaniem można to podciągnąć pod nękanie, tym bardziej że podobno nie chodzi o Ciebie... Art. 190 par. 1 kk. Wyskoczyłabym z takim tekstem zachowując przy tym ton elegancko wychowanej jaszczurki ;) I zapytałabym czy w związku z tym mam już składać do prokuratury zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@zielonkawa:
Skoro nie chodzi o Ciebie, to GetBack nie ma prawa mieć Twojego numeru telefonu.
Jak zadzwonią następnym razem, upewnij się, czy rozmowa jest nagrywana a następnie zażądaj zaprzestania przetwarzania Twoich danych osobowych jak również usunięcia ich z ich zbiorów.
Wcześniej oczywiście poproś o powtórzenie nazwiska osoby, która do Ciebie dzwoni (ale to taka oczywistość, ze mówię o tym tylko dla formalności :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Są aplikacje do nagrywania rozmów. Nagrywać na swój użytek możesz bez informowania rozmówcy, bez względu czy się na to zgadza czy nie. Nie musisz go o tym informować, ale możesz rzucić na koniec pogawędki "informuję, że korzystam z aplikacji do nagrywania rozmów. Chcę mieć pewność, że mój numer zniknie z państwa bazy danych"

Dziękuję za komentarze :)
Mam nadzieję jednak, że już nie będą dzwonić.. co za patologia!

Inne tematy z forum

Grajdołki (98 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

Firma Stocznia Rybacka Spawmet lata 95 (3 odpowiedzi)

Szukam pracowników firmy Spawmet z Gdańska z lat 94-97. Potrzebuje informacji gdzie przechowywane...