Giertych: przywróćmy mundurki

Opinie do artykułu: Giertych: przywróćmy mundurki.

Powszechny powrót szkolnych mundurków? Roman Giertych, minister edukacji narodowej chciałby, aby każda szkoła mogła wprowadzić obowiązek noszenia jednolitych strojów. Decyzję należałaby do dyrektora szkoły bądź rady rodziców.

Zapis o możliwości wprowadzania mundurków ma się znaleźć w nowelizacji ustawy o systemie oświaty. Minister Roman Giertych przekonuje, że takie rozwiązanie ma wiele korzyści. - W szkole nie będzie już sytuacji, kiedy dzieci przechwalają się strojami - to jedna z ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie mowi sie TBO tylko "CONRADIUM" zespół szkół okrętowych

czy widoczny wyzej osobnik chodzil do tbo?

ja watpie . kazdy moze sprawdzić

O ile sie oreintuje sa tam koszulki tzw t-shirty wprowadzone.

Oj Galuxiku

Michał

Jesli wpiszesz w google wychowanie fizyczne i kulture fizyczna wyskoczy Ci mnostwo zagadnien od promocji zdrowia środkami aktywności ruchowej,....... do sportu wyczynowego. Gdzie powiedziana, ze musza ćwiczyc na sali?
To koordynator ds. wf. w szkole po opracowanym planie lekcyjnym zapisanym w dzienniku zgodnie z harmonogramem wykorzystuje lekcje, ktore tylko moga byc realizowane w sali, pozostałe mozna, a nawet należy realizowac w terenie, aby wychować dla aktywności psychofizycznej i sportów całego życia tak jak robia to np.finowie.
Paniał.
No tak, ja cie rozumie, tak jak i Gertycha, na moj rozum najwiecej jest w Polsce laekarzy i polityków w jednym i drugim prowadzimy! Widać jeszcze długo sie u nas nie zmieni, a władze bedziemy mieli taka na jaka ten naród zasługuje.

gallux jesteś jeszcze

Jest taki miesięcznik "Niezależna Gazeta Polska" w którym
swoje felietony zamieszcza między innymi Maciej Rybiński.
Felietony świetne jak i cała gazeta, a ostatni, lipcowy
felieton Rybińskiego "Zagadka dnie siódmego" genialny.
Polecam

Baja..

skąd Ty wiesz co minister zna a czego nie zna,jakie problemy dostrzega a jakie nie? Podziel sie z nami żródłem głębszego poznania Romka

"mam na tasmie wypowiedx tuska"

Mieszkasz od niego o przsłowiowy rzut beretem, a i wspinac sie do niego nie musisz na stryszek. Powiedz to mu osobiście, a na pewno ci wyjasni "niedoszły prezydent" a do tego jako jeden z pierwszych w Sopocie, prekursor "wsplnoty mieszkaniowej".

A ja jestem za tym, aby trochę poduczyć młodzież patriotyzmu.
Takie niby nic, a 99% Polaków ma problemy przy wieszaniu flagi w pionie. Nie wiedzą z której strony biały, a z której czerwony.

gluś, bo ci żyłka pęknie na mysl o Tuseku i dziadzi jego.
A jak tam por. Bynio się miewa? Niedługo w internecie opublikują wszystkich SB-ckich szpiclów...może się załapiesz?

Ale do rzeczy. Na dzień dzisiejszy są szkoły, gdzie młodzież nosi mundurki i sądzę, że jeśli Dyrekcja zadba o to (dla bezpieczeństwa, dla wizualnej "równości" społecznej...ostatnio ta równość jakby się auktualniła....), to przecież zakazów nie ma. Również rodzice mogą wystąpić z taką inicjatywą do Dyrekcji szkoły.
CZY TO ZADANIE DLA MINISTRA? Dla g*****ego TAK. Bo przecież w szkole jest full baaaardzo waznych problemow, dużo ważniejszych niż mundurki. Ale minister ich nie zna (bo niby skąd), nie potrafi nawet ich sprecyzować, no to bawi się w ministrowanie w kwestii mundurków.

wracaj skąd przyszedłeś...

ten pomysł z maturami jest spoko, ale cała reszta?!
eee może tak nowe wybory zrobimy ;]

Do poprzednika - krzykacza

Z tym WFem teoretycznie masz rację. Tyle że, a) uczniowie dla wygody i tak załatwiają sobie zwolnienia b) w wielu szkołach nie ma warunków na zwiększenie godzin wf. Co powiesz na jedną dużą salę gimnastyczną wspóldzieloną przez podstawówkę i gimnazjum , w każdym roczniku 5-6 oddziałow ? to daje ca 50 klas? Godzin lekcyjnych przez 5 dni od 8 do 16 jest 9. Czyli w tygodniu 45. Rachunek jest prosty to nawet nie jedna godzina na tydzień. We wrześniu, czasem październiku oraz w maju i czerwcu jest jeszce boisko. Co pomiędzy?
Aha- to przykład ze szkoły gdzie uczy się moja córka. W końcu jest niż demograficzny, prawda ?

hmmm
na mój gust to Naród już przejrzał na oczy:-)
tak jakoś pod koniec ubiegłego roku:-)
w kwestii honorowej
mam na tasmie wypowiedx tuska, że WYJAŚNI DO KONCA sprawe dziadzi
tylko czyjego końca??
chyba tuska ha ha ha ha nie doczekam sie jak zyje
obiecanki cacanki, a dziadziowi pikiel sie na czoło zsunął...

mundurki świetny pomysł, zaś odjęcie godziny WF w tygodniu to porąbany pomysł! powinno się raczej DODAĆ GODZINĘ WF ALBO I DWIE, BO WYRASTA NAM SPOŁECZEŃSTWO ŚMIERDZĄCYCH LENIÓW I GRUBASÓW JAK W AMERYCE! A I TAK WIELE OSÓB PIEPRZONE LEWE ZWOLNIENIA LEKARSKIE SOBIE ZAŁATWIA! ZACZNIJCIE WYKRYWAĆ TE WSZYSTKIE OSZUSTWA I NAKŁADAĆ WYSOKIE GRZYWNY ZA TO WY RZĄDOWE MATOŁY ZAMIAST LŚNIĆ PUSTYMI OBIECANKAMI!

Ja zawsze głosowałem na uczciwego człowieka, a nie partie

To, że opozycja przegrała dwudniową batalię o samorząd w Sejmie i odrzucił projekt Platformy o jednomandatowe okręgi wyborcze, to nie znaczy galluxie, że musze sie az tym tak martwić. Jest na pewno mało konfortowa sytuacja dla trzezwo myślących, ale zawsze sie znajdzie wyjscie awaryjne. A moze w koncu ten narod przezy na oczy?

POPIERAM!

Popieram całym sercem ten pomysł! Mundurki powinny być! Wtedy wreszcie byłoby wiadomo kto wagaruje a kto nie i może współczesna modzież nareszcie by sporządniała i zmądrzała gdyby ich zmusić do przestrzegania pewnych zasad i trzymania się wartości typu przynależność do uczącego się społeczeństwa! Większa dyscyplina w szkołach i zaostrzone kary dla łobuzów! Tak powinno się ulepszać polaków! Żeby potem takie śmiecie bez szkoły nie pałętały się po ulicach w nocy z********ając niewinnych ludzi i okradając ich!

wbite w mundurki

chodze do ZSŁ i nie narzekam na mundurki. w pierwszej klasie bylo dziwnie i czulismy sie jak idioci. ale to kwestia przyzwyczajenia. teraz jak mozna w szkole zauwazyc to tylko pierwsze klasy i liceum nosi mundorki w 99%. reszta ma olewke. wiec jesli chodzi o wprowadzenie mundurkow to nie mam nic przeciwko. tylko niech tej pi****ej historii nie oddziela!!!!!!!!!!!!

anonim Ty się tak nie ciesz

Szkolnictwo wyższe, tam jest dopiero bałagan dzięki tow.
Łybackiej.

GŁUPICH NIE RODZĄ - SAMI SIĘ SIEJĄ, ale żeby głupota zalewała nas jak lawina, to już gruba przesada. Proponuję by skrót PiS i całą resztę TEJ BANDY zamienić na BiK (BURAKI i KARTOFLE) - NIECH SIĘ STANIE

waszko
zdajesz se sprawe, że głosując na cieniasów zmarnujesz głos?
to musi boleć co? hi hi hi
skończyło sie faworyzowanie dużych
duży nie zawsze mądry hi hi hi

moja latorośl bedzie u pana kamińskiego za 4 lata ścigała łżeelity
roboty jest HUK:-)
te wszystkie dziadzie POprześwietlać:-)
poza tym szkoła marwoja, to mundur ma jakby z innej mańki i jak zwykle ni przypiął ni wypiął moja waszko....

wiem, wiem, ale

myslałem, ze Twoja latorość wstapiła do Akadmii Marynarki Woj.
A w końcu jakie to ma znczenie ? Jeśli Ty
bedziesz zabiegac o poparcie mlodziezy (w wyborach samorządowych) "wszypolskiej". Myśle, ze wystarczy koszulek z odpowiednim napisem? Jesli juz mundurek to może ZHR też tak samo wazny u obecnej władzy

RRROOOMMEECZEKK

do munduru tylko jeszcze mocherowy beret i zdjecie ojca dyrektora w kazdej klasie !!