Ginekolog NFZ i badania

Poszukuję ginekologa na NFZ, który nie boi się dawać skierowań na badania. Mam trądzik hormonalny i każdy ginekolog u którego byłam od razu bez badań chce mnie faszerować tabletkami antykoncepcyjnymi, a przecież nie mogę całe życie brać tych tabletek bez jakichkolwiek badań. Dermatolog tu nie pomoże dopóki hormony się nie uspokoją. Będę wdzięczna za jakieś namiary.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ginekolog NFZ i badania

Niestety nie znam ginekologa ani na NFZ ani prywatnie w Gdańsku - sama miałam podobny problem i też brałam antykoncepcyjne tabletki.
Przede wszystkim trzeba zbadać poziom prolaktyny i innych hormonów, potem brałam Dostinex przez parę miesięcy i wszystko się unormowało - akurat to doradził mi ginekolog z Warszawy przy okazji zabiegu, który tam przeprowadzałam.
Plus wtedy wizyta u dermatologa też jest wskazana

U dermatologa byłam i on kazał zrobić porządek z hormonami. Oczywiście sam nic nie zaproponował, chociaż z tego co wiem może sam dać skierowanie na jakieś badania, ale żeby się chyba za bardzo nie przepracować wysyła do ginekologa. No to byłam i to nie u jednego a oni od razu przepisują tabletki bez badań a często nawet bez wywiadu. Nie wiem do kogo mam już iść, może ktoś zna dobrego dermatologa/ginekologa jak niedrogi to nawet prywatnie?

Sambor Sawicki jest dobry - ale prywatnie. Tylko nie w Lifemedica, a w jego własnym gabinecie przy Krzywoustego, wtedy jest taniej. Numer telefonu znajdziesz w necie.

A jeśli to hormony, to zrób sobie badanie PRL z obciążeniem, i przynajmniej TSH i fT4 (a jeśli masz więcej kasy, to też fT3). Z tym wtedy najlepiej do endokrynologa,a nie do ginekologa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki za odpowiedź.

jesli mialabys robic badania prywatnie polecam laboratorium przy uck, najtansze.

Inne tematy z forum

Fermony Love Desire (7 odpowiedzi)

Chciałam sobie kupić te feromony. Cz któraś z Was je używała i może coś na ich temat napisać?

Czy tabletki powiększające biust działają? (6 odpowiedzi)

Mam pytanie o tabletki powiększające biust. Czy mogą działać?

leki robione (14 odpowiedzi)

Dermatolog dał mi receptę na maść robiona ale nigdzie nie mogę kupić, które apteki w Gdyni...